به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک مهر سال ۱۳۵۹ پدر و مادرانی که فرزندان خود را در آغاز سال تحصیلی راهی مدرسه میکردند، حالا علاوه بر نگرانیهای معمول همیشگی، یک نگرانی دیگر هم داشتند. نگرانی راکتهای عراقی که بیمحابا به سمت ایران میآمدند.
تیتر یک کیهان نقل قولی از امام (ره) است. نقل قولی با این مضمون که «امیدوارم کار به آنجا نرسد و اگر برسد دیگر بغدادی باقی نخواهد ماند» این نقل قول برگرفته از پیامی است که امام راحل به مناسبت بازگشایی مدارس و اتفاقات رخ داده پیرامون جنگ ایران و عراق صادر کردهاند. پیامی که در آن امام ضمن نصیحت گروههایی که آن زمان معتقد بودند مدارس نباید باز شود، مواضع خود را نسبت به جنگ ایران و عراق اعلام کردهاند. ایشان در این پیام گفتهاند که: «بنا داریم که در این برخوردها طوری برخورد بشود که جواب برخورد آنها داده بشود که به ملت عراق خدای نخواسته صدمهای وارد نشود.» و تاکید کردهاند:«لکن ما عازم بر این هستیم، مصمم بر این هستیم که اگر چناچه[صدام] حد خودش را نداند و تجاوز را تکرار بکند ما دستور بدهیم و ملت ما بسیج بشوند و آنوقت برای ملت عراق معلوم باشد که ما با آنها هیچ کار نداریم بلکه صدام حسین است که به وساطه تحریک آمریکا به ما تجاوز کرده است و اگر جوابی به او بدهیم هرگز به ملت عراق که برادر ما هستند مربوط نیست.»
خبر چگونگی حمله هواپیماهای عراق به فرودگاه مهرآباد از زبان شاهدان عینی، در این روز عکس یک روزنامه کیهان است. در شرح عکس آمده است: «دقایقی بعد از بمباران ــ عکس که توسط خبرنگار عکاس کیهان از فاصله دور گرفته شده است نمایانگر تجاور آشکار هواپیماهای عراقی به فرودگاه مهرآباد است. شعله و دود از هواپیمای در حال اشتعال به چشم میخورد. در این حادثه دو هواپیمای ایران خسارت دیدند و هوایپماهای متجاوز با آتش ضدهوایی ایران گریختند.»
در صفحه دو نیز شرح و چگونگی حمله هواپیماهای عراقی به فرودگاه مهرآباد خبر یک صفحه است. خبری که با عکسهای اختصاصی عباس فتحی خبرنگار و عکاس کیهان کامل شده است.
در این روز همچنین روزنامه کیهان خبر از سرنگونی ۱۴ میگ عراقی در حمله به فرودگاههای ایران داده است. فرودگاههایی چون فرودگاه و پایگاه نوژه همدان، فرودگاه اهواز ، تبریز، مهرآباد، بوشهر و ...
اما گوشه راست صفحه یک هم خبری به نقل از حضرت آیتالله خامنهای منتشر شده که در مجلس گفتهاند:«۱۴۰ هوایپمای جنگی ایران مواضع عراق را در هم کوبیدند»
تشکیل ستاد امنیت در سراسر کشور، واکنش جهانی نبرد ایران و عراق، پیام رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس به مردم و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و ... از دیگر خبرهایی هستند که صفحه یک کیهان را در این روز به خود اختصاص دادهاند.
ابراهیم یزدی در ستون یادداشت روز به تحلیل جنگ ایران و عراق و حمله نظامی صدام حسین پرداخته است.
همچنین در گزارشی با تیتر: «کارتر امیدوار است جنگ ایران و عراق موجب آزادی گروگانها شود» آمده است: «در حالیکه معاون صدام به طور سری به شوروی رفته است تا اسلحههای بیشتری از شوروی خریداری کند پراودا و خبرگزاری تاس در مورد این سفر سکوت کردهاند.»
همچنین در صفحه ۶ روزنامه کیهان عبدالله تقوا تحلیلی از وضعیت عراق و تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر مردم عراق نوشته است.
در صفحه ۱۳ هم اطلاعیههای ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شده که در آن خبر چگونگی انهدام هواپیماها و میگهای عراقی با ذکر جزئیات آمده است.
صفحه اخبار جهان هم به تاریخچه روابط بین ایرن و عراق از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن ۵۷ پرداخته و فراز و فرودهای این رابطه را در گزارش خود منعکس کرده است.
در صفحه آخر نیز همچنان خبرهای جنگ حرف اول را میزدند. از حمله ۸ میگ عراقی که با پرتاب ۱۱ راکت فرودگاه تبریز را مورد حمله قرار دادهاند، تا سرنگونی ۲ میگ دیگر در پی حمله به فرودگاه بوشهر، و شهید شدن ۳۶ نفر در حمله میگهای عراق به اسلامآباد و کرمانشاه.
خبر فانتومهای ایران که ۲ میگ متجاوز عراق را در شیراز سرنگون کردهاند و خبر مزدوران عراق که به فرودگاه آبادان و جزیره مینو حملهکردند از دیگر خبرهایی است که در این صفحه درج شده است.
در نخستین روز مهرماه سال ۱۳۵۹، واقعیت حمله عراق به ایران انگار بیشتر از پیش خود را نشان داده است. جنگی که اخبار آن هشت سال تمام، صفحات نه تنها روزنامه کیهان که همه روزنامههای سراسری و محلی کشور را به خود اختصاص داد.
5757
نظر شما