۰ نفر
۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۴:۳۰

اخضر الابراهیمی سیاستمدار کهنه کار الجزائری ونماینده فعلی دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه سفر دوره ای خود را به منطقه در حالی آغاز کرد که دولت سوریه ابتکار عمل میدانی را در دست گرفته.

پیروزی اخیر ارتش سوریه در مناطق قلمون،غوطه غربی ، جوبر، حرستا والحطیطه در حومه دمشق نشان میدهد که گروه های تروریستی در داخل در آستانه شکست قرار دارند.
بحران داخلی سوریه ودر گیری ارتش با تروریستها اکنون شبیه یک بازی فوتبال 120 دقیقه ای شده که به تساوی کشیده شده وهر یک از طرفین تلاش می کنند تا با زدن ضربات پنالتی پیروزی خود را محقق کنند.
هدف ازاین سفردوره ای اخضر الابراهیمی که شامل کشورهای اردن ، مصر، ایران ، عراق ، سوریه ، قطر ، ترکیه ولبنان خواهد شد نزدیک ساختن دیدگاه کشورهای منطقه در باره خروجی کنفرانس ژنو 2 خواهد بود.
با این که اخضرالابراهیمی در همه ماموریت های سابق خود در عراق،افغانستان، لبنان ، سومالی و آفریقا با شکست مواجه شده اما وی همچنان چهره محبوب غربی ها تلقی می شود.
بر خلاف سیاستمداران کهنه کار که معمولا چهره ای عبوس وخشک دارند ، اخضر الابراهیمی همواره ازیک روحیه شوخ طبعی بالائی بر خوردار است.
نقل می شود زمانی که اخضر الابراهیمی نماینده سازمان ملل در امور افغانستان بود در جلسه مشترکیدر کابل ، سفیر اسبق ایران و وزیر خارجه افغانستان درحضورالابراهیمی به فارسی صحبت می کردند.
الابراهیمی که فکر می کرد سفیر ایران ووزیر خارجه افغانستان به زبان" دری" که زبان افغانی ها است صحبت می کنند رو کرد به به این دو شخصیت و گفت " به من فحش ندهید زیرا من هم دری وری بلد هستم!.
البته مفهوم" دری وری "تعبیر دو گانه دارد والابراهیمی نمی دانست که معنی "دری وری" یعنی فحش دادن است بلکه فکر می کرد که زبان مشترک افغانستان وایران است.
الابراهیمی " 79 ساله" یک سیاستمدار الجزایری است که سالها به عنوان سفیر ووزیرخارجه الجزایر فعالیت داشت واز سال 2001 فعالیت خود را به عنوان نماینده سازمان ملل آغاز کرد.
رسانه های عربی عناوین مختلفی برای الابراهیمی به کار می گیرند از جمله نامه رسان پیر، بارکش با کلاس ، محلل سیاسی ، بولدوزرغرب وکلاغ پیراست.
وی در سوریه خصوصا درمیان طیف هوادار دولت بشاراسداز محبوبیت بالائی برخوردار نیست زیرا به دلیل قرابت سببی میان اخضرالابراهیمی با خاندان هاشمی اردن مورد نفرت اغلب مردم سوریه قرار دارد.
دختر الابراهیمی " ریم اخضر الابراهیمی " همسر شاهزاده علی بن الحسین برادرملک عبدالله دوم پادشاه اردن است که این قرابت موجب شده تا ملتهای عرب منطقه به اصطلاح روی خوش به الابراهیمی نشان ندهند.
اما آیا اخضر الابراهیمی خواهد توانست در این سفر دوره ای وفشرده دیدگاه طیف های مخالف دولت سوریه و بازیگران بحران داخلی این کشوررادرآستانه تشکیل کنفرانس ژنو 2 به هم نزدیک کند؟
مشکل سوریه تنها به تشکیل یک کنفرانس وحضور برخی کشورها حل نمی شود بلکه این بحران اکنون از مدار مدیریت بازیگران داخلی وقدرت های منطقه ای وفرا منطقه ای خارج شده است.
در داخل سوریه 32 گروه مسلح از 83 ملیت مختلف با دولت سوریه می جنگند که هر یک از این گروه ها بدون هدف، تشکیلات مستقلی برای خود دارند. دولت اسلامی عراق وشام" داعش" جبهه النصره ، لواء التوحید، لواء الاسلام، ارتش آزاد، جبهه نصرت الشام، القاعده ، لواء البراء ،کتائب اهل الشام و کتائب الاحرار بخش هائی از این مجموعه های گسترده تروریستی را تشکیل می
دهند.
هیچیک از این مجموعه های تروریتسی برنامه خاصی برای آینده سوریه ندارند وبی هدف تنها به تخریب این کشور می پردازند.
این مجموعه ها کمک های تسلیحاتی ومالی خود را از آمریکا، غرب، عربستان ، قطر وترکیه دریافت می کنند تا جائی که تا کنون مبلغ 36 میلیارد دلار کمک مالی وتسلیحاتی تنها از عربستان وقطر دریافت کرده اند.
بندر بن سلطان سفیر سابق عربستان در واشنگتن ورئیس فعلی سازمان امنیت عربستان رابط این مجموعه ها با آمریکا وغرب است .

گروه دیگری که مخالف نظام سوریه هستند اما خطرکمتری دارند مجموعه های مخالف غیر مسلح سوریه هستند که تحت عنوان هیات هماهنگی سوریه درداخل این کشور فعالیت دارند در خارج از سوریه ائتلاف ملی وشورای ملی سوریه قرار دارند که دستورات خود را مستقیما ، آمریکا ،غرب ،عربستان،ترکیه وقطر دریافت می کنند.
اغلب اعضاء این دو مجموعه بیش از 25 سال است که در خارج از سوریه زندگی می کنند وکوچکترین آشنائی با اوضاع اجتماعی این کشور ندارند.
اغلب رهبران شاخص ائتلاف ملی سوریه کمک های کلان مالی عربستان وقطر را به حساب های شخصی خود در خارج واریز کرده اند وبه اصطلاح خیلی دنبال دردسر نیستند.
برهان غلیون نخستین رئیس ائتلاف ملی سوریه که در استانبول ترکیه شکل گرفت مبلغ 100 میلیون دلار پول به جیب زد واز ریاست این ائتلاف کناره گیری کرد.
غلیون که استاد جامعه شناسی سیاسی در دانشگاه سوربن فرانسه است بعدا گفته بود که " اگر من 100 سال رئیس جمهوری سوریه بشوم نمی توانم اینقدر در آمد کسب کنم".
وجود اختلاف میان طیف اسلام گرایان وسکولارها در این دو مجموعه به بروز اختلاف میان آنان منجر شده تا جائی که هنوز به یک نقطه نظر مشترکی برای حضور یا عدم حضور در کنفرانش ژنو 2 نرسیده اند.
بازیگران منطقه ای وفرا منطقه ای بحران سوریه نیز در دوجبهه متفاوت قرار دارند که هر جبهه به اصطلاح" ساز" خود را می زند.
جمهوری اسلامی ، روسیه ،چین ، عراق وتا اندازه ای لبنان، دنبال راه حل سیاسی با حفظ بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در چرخه قدرت ،هستند.

در طرف دیگربحران 30 ماهه سوریه ، امریکا،غرب، ترکیه ،اردن ،عربستان وقطر قرار دارند که تلاش می کنند تا با بهره گیری از شیوه های تهاجمی وتروریستی دولت بشار اسد را سرنگون کنند.
بنا بر این نزدیک کردن دیدگاه 30 مجموعه مسلح تروریستی وبیش از 15 کشور دخیل در بحران سوریه برای اخضر الابراهیمی بسیار دشوار وشبیه یک معجزه خواهد بود.
اما پشت پرده چه رازی نهفته است که این بحران تا کنون مهار نشده وبیش از 30 ماه است که ادامه دارد و120 هزارنفراز مردم سوریه قربانی آن شده اند؟ قطعا آمریکا وغرب از طولانی کردن بحران سوریه چند هدف استراتژیکی را دنبال می کنند.
نخستین هدف ،فرسوده کردن نیروهای مسلح سوریه از رهگذر درگیر کردن این نیروها با یک مجموعه های تروریستی ،خشن وخونخوار است .
فرسایش ارتش سوریه ،انهدام تجهیزات جنگی ، نابودی سلاح های بازدارنده شیمیائی سوریه ،تخریب زیر ساختار اقتصادی وبه حاشیه راندن سوریه به عنوان یک بازیگر قدرتمند منطقه ای بخشی از اهداف آمریکا وغرب تلقی می شود.
قطع محور تهران- دمشق - بیروت و تضعیف ویا حتی حذف سیاسی وفیزیکی مقاومت اسلامی لبنان نیز دردستورکارآمریکا،غرب ، عربستان ،قطر وترکیه قرار دارد.

هدف بعدی آمریکا وغرب جمع آوری کلیه تروریست های جهان در یک محدوده جغرافیائی مانند سوریه ونابود کردن این مجموعه های تروریستی توسط ارتش سوریه است.
در هر دو حالت برد با آمریکا ورژیم اسرائیل خواهد بود زیرا فرسوده شدن دوطرف یعنی نیروهای مسلح سوریه وگروه های تروریستی بدون اینکه آمریکا وغرب هزینه ای متحمل شوند، به نفع رژیم اسرائیل خواهد بود.
لذا به نظر میرسد گام بعدی آمریکا وغرب پس ازتشکیل کنفرانس ژنو2 این خواهد بود که همه بازیگران بحران داخلی سوریه به این جمع بندی برسند که بقای بشار اسد ضعیف وغیرموثر درمنطقه، بهتر از سرنگونی نظام سوریه خواهد بود.
بهمین دلیل اکنون یکی از پیش شرط های رهبران اپوزیسیون خارج نشین سوریه برای شرکت در کنفرانش ژنو2 خروج بشار اسد از چرخه قدرت است.

به نظر می رسد در نهایت طرح 4 ماده ای ایران برای تعیین سرنوشت نظام آینده سوریه از راه صندوق های رای گیری مورد توجه قدرت های فرا منطقه ای قرار خواهد گرفت.
شاید اقدام عربستان،قطر، ترکیه ، اردن وبخشی از مجموعه 14مارس لبنان برای تشویق مردم سوریه به مهاجرت خارج از این کشور،در چارچوب تلاش این کشورها برای جلو گیری ازبرگزاری انتخابات ریاست جمهوری در داخل سوریه قابل تجزیه وتحلیل باشد.
دوره ریاست جمهوری بشار اسد در سال 2014 به پایان خواهد رسید ووی اخیرا در مصاحبه با شبکه لبنانی المیادین آمادگی خود را برای شرکت مجدد در انتخابات سال 2014 اعلام کرد.

کد خبر 319161

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    6 3
    اين تيتر ... در مورد نماينده دبير كل سازمان ملل درست نيست
  • بی نام A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    9 1
    ادب مرد به ز دولت اوست . دری وری یعنی چی آخه
  • یک رفیق قدیمی IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    10 7
    همین آپارات خودمان دیشب دیدم یک سرباز بشار اسد ریش دو روحانی اهل تسنن را با دستش یکی یکی می کند اینقدر نگید تروریستها اعمال سربازان بشار را هم ببینید
  • بی نام IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    9 1
    ننگ بر تروریست های وحشی ، به امید ازادی منطقه از دست وحشی های ضدتمدن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین