حجتالاسلام سیدمحمدباقر حجتی، با تاکید بر منطق قرآنی حرکت امام حسین(ع) گفت:" روایت امام زمان یعنی قرآن تکیه گاه واقعه عاشورا و امام حسین (ع) بوده که یک سند معتبر جاویدان است و پای این سند را خون یاران بی گناه و حتی طفل شیرخوارهای مانند علیاصغر نیز امضا کرده است."
نویسنده و مترجم کتاب های اسلامی، با تأکید بر اینکه باید از تمام زوایای واقعه عاشورا درس زندگی گرفت، افزود: " امام حسین (ع) در مقیاس اوامر الهی، تابع هیچ احدی نبوده است و هرگز روحیهاش را از دست نداد و در تمام شرایط آرامش خود را حفظ کرد. آرامشی که منشأ آن، ایمان قوی نسبت به خدا و قیامت است . این بدان معناست که باید در زندگی استقلال و استقرار روانی داشته باشیم و همواره با ایمان به خدا آرامش کسب کنیم. "
استاد دانشکده علوم حدیث، داشتن اعتقاد عملی به «توحید» و «معاد» را در تقویت ایمان مؤثر عنوان کرد و گفت: " امام حسین (ع) در راه احیای اسلام از هیچ مجاهدتی، چه در جان و چه در مال، فروگذار نکرد و آوارگی را بر راحتی و آسایش ترجیح داد، اما هرگز تسلیم استبداد یزید نشد. "
نویسنده کتاب تاریخ شیعه، در پایان رهانیدن انسان از تمایلات دنیوی را یکی از اهداف مهم امام حسین (ع) از قیام عاشورا دانست . امام حسین(ع) در روز عاشورا فرمود: شما خویشتن را از قید و بند دنیا آزاد کنید و آنگاه به مقابله با من بپردازید و اگر عقیدهای به دین ندارید و از روز قیامت نمیهراسید، لااقل آزاده باشید. این بیان، بزرگترین امر سخنی است که نه تنها مسلمانها، بلکه تمام مردم جهان باید از آن عبرت بگیرند. "
نظر شما