عضو هیأت علمى دانشگاه علوم بهزیستى و توانبخشى در مطلب خود نوشته است:
«این قضیه از چند جهت جای تامل دارد... درست است که هرکس مسئول رفتار خودش است اما این را هم باید در نظر گرفت که در رسانههای ما، در صداوسیما، در مدارس و در خانوادهها چه میزان درباره فضاهای مجازی، کاربردشان، نحوه استفاده از آنها، ممنوعیتها و محدودیتها و فرصتسازی در این فضاها حرف زده شده است؟ وقتی این آموزشها داده نشده، نباید هم توقع داشته باشیم که چنین کارهایی صورت نگیرد.»
این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش می نویسد:
«موضوع دیگری که وجود دارد این است که گفته میشود اصلا چرا ایرانیها بیشتر از مردم بسیاری از کشورها به اینترنت و فضاهایی مانند فیسبوک، توییتر و ... علاقه نشان میدهند و در این محیطها وقت میگذرانند. پاسخ این سوال روشن است و آن این که در فضای بیرون با محدودیتهای زیادی مواجهند که آنها را پشت کامپیوترهایشان مینشاند. وقتی یک جوان و نوجوان برای تخلیه هیجانی خودش امکانی در فضای بیرون نداشته باشد، هزینه تئاتر و سینما و باشگاه ورزشی و حتی خرید کتاب برایش مساله باشد و درآمد خود یا خانوادهاش فقط صرف نیازهای اولیه زندگیاش شود، دیگر چه توقعی از او هست که ننشیند و چشم ندوزد به صفحه مانیتور تا وقتش را پر کند؟
یک نکته مهم دیگر در رو آوردن افراد به این شبکهها بحث ارتباطات است. وقتی افراد در فضای بیرون فرصتی برای ارتباط گرفتن با یکدیگر نداشته باشند، وقتی دختران و پسران در فضاهای دانشگاهی از یکدیگر جدا باشند و فرصتی برای شناخت یکدیگر نداشته باشند، وقتی محیطهای سالمی در بیرون از اینترنت وجود نداشته باشد که افراد در آنجا تبادلات فرهنگی، اجتماعی و فکری داشته باشند، ناچار به سمت عضویت در این شبکهها میروند تا بتوانند با آزادی بیشتری حرف زده و حرفهای دیگران را بشنوند.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
دکتر مصطفی اقلیما در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین درباره دلایل رفتار ناشایست کاربران فیس بوک با لیونل مسی و علاقه شدید ایرانی ها به اینترنت و فضاهای مجازی نوشته است.
کد خبر 326875
نظر شما