به گزارش ایسنا سایت مجلهی باستانشناسی که مقر آن در شهر نیویورک است و با مؤسسههای معتبر دانشگاهی فعال در این حوزه همکاری دارد، در گزارشی به بررسی 10 کشف باستانشناسی مهم سال جاری میلادی که آخرین روزهای آن را سپری میکنیم، پرداخته و هریک از این کشفهای تاریخی را زمینهساز تحقیقات جدید در تاریخ بشری دانسته است. این سایت 10 کشف برتر را به این ترتیب اعلام کرده است:
1ـ کشف جواهرات تاریخی، بویژه یک ماسک زیبا در مقبرهی یکی از حکمرانان تمدن مایا در شهری در شمال پرو با قدمتی بین 1100 تا 1900 سال.
2ـ کشف شواهدی در شمال قزاقستان مبنی بر رام کردن اسب در 5500 سال پیش که یافتههای پیشین را در این زمینه با چالشهای جدی مواجه کرد.
3ـ کشف بقایای کانالهای تاریخی 3200 ساله در منطقهی آریزونای آمریکا که به پرسشهای محققان دربارهی چگونگی زراعت در صحراهای این منطقه در چهارهزار سال پیش پاسخ داد.
4ـ کشف بزرگترین گنجینهی باقیمانده از آنگلوساکسون که تاکنون کشف شده است. این گنجینه شامل 1500 شیء ساختهشده از طلا با چندهزار سال قدمت است که بهطور تصادفی در مزرعهای در جنوب شرقی انگلیس کشف شد.
5ـ کشف سیستم آبرسانی منحصربهفرد شهر تاریخی المیرادور (El Mirador) در منطقهی جنگلی شمال گوآتمالا که قدمتی 2200 ساله دارد.
6ـ کشف بقایای قدیمیترین باغ وحش جهان در نزدیکی پایتخت تمدن مصر باستان، در جنوب رود نیل و در منطقهی تاریخی لکسور با قدمتی نزدیک به ششهزار سال که در آن، بقایای استخوانهای حیوانات از جمله سگ، گربهی وحشی، فیل، انواع پرندگان و برخی حیوانات ناشناخته کشف شدند.
7ـ کشف مقبرهی چهار زن در شهر تاریخی پترا (Petra) اردن که در سالهای سیاه تمدن یونان باستان در قالب یک مراسم مذهبی دار زده و همراه زیورآلاتی ساختهشده از طلا، نقره، برنز و عاج فیل دفن شدهاند.
8ـ کشف شواهدی از مسمومیت شیمیایی سربازان رومی توسط سربازان سلسلهی ساسانی در بیش از دوهزار سال پیش با بررسی بقایای استخوانهای 20 سرباز رومی که در دههی 30 میلادی اجساد آنها در ویرانههای قلعهای در منطقهی دورا (Dura) در شرق سوریه کشف شدند. قبلا تصور میشد، این سربازان بر اثر کمبود هوا بهدلیل ریزش تونل مردهاند.
9ـ کشف بقایای کاخی دوهزار ساله باقیمانده از تمدن یونان باستان در منطقهی کوبان (Kuban) روسیه در سواحل دریای سیاه که در آن، آثار تاریخی زیادی از جمله 300 سکهی طلا بهدست آمدند.
10ـ کشف بخشی از یک ظرف سفالی منقوش در بیتالمقدس که روی آن، بخشی از یکی از رباعیات خیام، شاعر ایرانی که حدود هزار سال پیش میزیسته، نقش بسته است. طبق بررسیهای کارشناسان، از این ظرف سفالی در قرنهای 12 و 13 میلادی برای نگهداری روغن استفاده میشده است.
نظر شما