آنهایی که دوستدار موسیقی‌اند و البته سری در سایت‌ها دارند، قطعا خبر دیدار آقای روحانی با استاد محمدرضا شجریان را خوانده‌اند. خبری که بعد از چند ساعت تکذیب شد و اصل خبر هم از روی سایت برداشته شد و به جای آن تکذیبه دفتر اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری درج شد.

نگارنده از همان لحظه‌ای که خبر را خوانده بودم، تردیدی در عدم صحت آن نداشتم. دلیل اصلی آن این بود که آقای شجریان در ایران نبود، یعنی استاد زودتر از سه هفته قبل از ایران بیرون آمده بودند و علاوه بر آن نگارنده حتی می‌دانست و می‌داند که استاد به کجا سفر کرد‌ه‌‌اند.

منبع مورد اشاره برای این خبر هم بسیار ضعیف بود و می‌توان حدس زد که در صحت منبع باید تردید‌های جدی روا داشت.
اما آنچه که صحت خبر را با تردید جدی روبرو کرد نوع و مکان ملاقات این دو بزرگوار است.

نگاهی به سلوک آقای شجریان با اهل سیاست در سه دهه اخیر نشان می‌دهد که اصولا آقای شجریان کمتر در وادی حمایت مستقیم از شخص حرکت کرده است. اگر به گذشته سیاسی ایشان نگاه کنید می‌بینید که همه هنرمندان از نامزدهای ریاست جمهوری حمایت کردند به جز آقای شجریان. نگارنده به یاد دارد که در سال 76 که با انتخاب آقای خاتمی همراه بود، چندین بار رایزنی شد برای حمایت مستقیم ایشان از آقای خاتمی که توفیقی نصیب نشد.

در سال 84 و در مرحله دوم انتخابات هم که تقریبا همه نیروهای تحول‌خواه و حتی سرسخت‌ترین مخالفان در داخل و خارج به حمایت از آقای رفسنجانی پرداختند،ایشان مهر سکوت بر لب زد و حمایتی نکرد.
در ماجرای انتخابات سال 88 نیز ایشان قبل از انتخابات حمایتی از هیچ‌نامزدی به شکل مستقیم صورت نداد و تنها بعد از انتخابات بود که به حمایت از مردم و نه شخصی خاص در انتخابات روی آورد. حتی تصنیفی راهم که در این زمینه خواند، تصنیفی آشتی‌جویانه بود و نه دعوت به خشونت و اعتراض.

با چنین پیشینه‌ای می‌توان حدس زد که آقای شجریان کمتر به دیدار خصوصی در چنین وضعیتی تن دهد، چرا که هیچ علاقه‌آی ندارد سیاسی به آن معنایی که خودش در ذهن دارد تلقی شود.

اما این دیدار از طرف دیگر هم غیر ممکن است. یعنی اگر قرار است چهره ای همانند رئیس جمهوری یک کشور به دیدار هنرمندی برود، قطعا به دیداری در محفلی عمومی‌تر خواهد رفت و یا در نهایت فضا را به سمتی خواهد برد که هنرمند دردفترش به ملاقاتش بیاید.ضمن آنکه مگر رئیس جمهوری در طراز آقای روحانی که سیاستمداری پخته و‌ کاآزموده است و علاوه بر آن مشاورانی در دور و بر خود دارد و مدیران میانی( مثل علی مرادخانی، معاونت هنری وزارت ارشاد)کمبود دارد که بخواهد سرزده به دیدار یک هنرمند برود.

شاید اگر آقای احمدی‌نژاد چنین رفتاری صورت می‌داد آدمی چندان تعجب نمی‌کرد، چرا که او دولت تعجیل و شتاب و کارهای خارق‌العاده بود. اما نام دولت آقای روحانی تدبیر و اعتدال است و طبیعی است که دیدارهای سرزده ، آن هم با هنرمندی چون شجریان نمی‌تواند اینگونه برنامه‌ریزی شود که آقای شجریان هم چنین سخنانی بر زبان آورد که شما سرزده آمدید و ما هم می توانیم سرزده بیاییم؟

با توجه به چنین پیشینه‌ای به نظر می‌رسد این کار نوعی خبرسازی از نوع روزنامه‌ها و سایت های زرد بود که صحت و سقم آن متاسفانه از سوی رسانه‌های دیگر هم پی گیری نشد.

ضمن آنکه خبری در این اندازه از حساسیت حداقل باید به گونه‌تنظیم شود که با چند منبع‌ دیگر هم چک شود.یعنی خبرنگار پارسینه که اتفاقا در چند جای بخش‌های کامنت‌ها بر اختصاصی بودن خبرش تاکید هم کرده بود( اکنون همه آن موارد و اصل خبر هم حذف شده بود که باز هم کاری غیرحرفه ای بود)باید تماسی هم با دفتر رئیس جمهور می‌گرفت و با آنها ماجرا را چک می‌کرد.

قطعا اخباری اینچنینی به وجهه‌ رسانة‌‌ها لطمات جدی وارد خواهد ساخت و عنصر اعتماد،که یک سرمایه اجتماعی برای هر رسانه‌ای است را با ترک‌های فراوانی روبرو خواهد ساخت.

یک فرض هم می‌توان مطرح کرد و آن این که برخی رسانه‌های منتقد آقای روحانی می‌خواهند با برخی خبرسازی‌های من درآوردی و بدون منبع برای دولت مسئله درست کنند که این هم نمونه‌ای از این خبرسازی‌هاست.

کد خبر 329201

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهربان توسی A1 ۰۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    18 4
    موافقم
  • بی نام A1 ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    9 2
    خبر دروغ از این تابلو تر من نشنیده بودم . نوشته بود آقای روحانی سه هفته قبل با استاد دیدار داشتند. یکی نیست بگه دروغگو سه هفته چطوری این خبر فاش نشده . اون هم به این اهمیت. رسالت رسانه های ماست دیگه بعد میگن چرا می رید بی بی سی ، وی اُ ای و .....
  • محمد A1 ۰۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    2 1
    خود خبرانلاين اول ازهمه خبر رو زده بود
  • محمد IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    25 21
    مطمن باش اگه یک رفراندوم واقعی برگذار بشه استاد شجریان سه برابراقای روحانی رای می اورند رفتن به خانه هنرمندانی بین المللی مثل استاد افتخاری است
  • جلیل IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    4 1
    قبل انتخابات همه شبانه با لباس مبدل به دنبال مردم هنرمندان ورزشکاران و.......میروند بعد انتخابات همه بد می شوند باعث افتخاره که شجریان خودش را به سیاست الوده نکرده زنده باد هنر
  • بی نام FI ۰۴:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    11 9
    شجریان با روحانی
  • بی نام A1 ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    3 3
    شما هرگند کاری میزنید اون رو به احمدی نژاد نسبت میدهید این نشان بغض و کینه شتری شما از دکتر احمدی نژاد است البته هیچ غلطی نخواهید کرد تا میتوانید مانند سگان هار پارس کنید
  • بي نام A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    3 0
    خودخبرانلاين اول از همه زده بود تو سايتش چرا نظر رونشون نميدي خبرانلاين
  • بی نام IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    6 25
    دکتر روحانی تو پیج فیس بوک خودشون این دیدار رو تایید کردن
  • محمد IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    19 10
    من شخصا استاد رو به اين دليل دوست دارم كه علاوه بر صداي آسماني و فوق العاده و تسلط بي نظير بر آواز ايراني، پرستيژ و شأن يك استاد رو هم دارند.ايشون دغدغه ي ايران و ايراني رو به شكل اصولي و در چارچوب انسانيت،‌اخلاق و البته به دور از سياست زدگي داشته و دارند. از طرفي هرگز براي كسب محبوبيت تلاش نكرده اند و چون مسير رو درست انتخاب كرده اند مردم به صورت كاملاً‌ خودجوش به ايشون علاقه مند شده اند. هرگز از رانت و بازي هاي سياسي و جناحي در جهت رسيدن به اهداف هنريشون استفاده نكرده اند.هرگز بر موج حناح هاي حاكم سياسي سوار نشده اند و همواره سخني گفته اند كه قلباً‌ بهش اعتقاد داشته اند...
  • بی نام A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    26 4
    خبرانلان هم که خبر رو بازنشر کرد باید اول چک میکرد بعد منتشر میکرد...نمیشه به صرف اینکه "به نقل از پارسینه..." رو بگه مسئولیت از خودش برداره!
  • بی نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    14 2
    بنظر من مشکل بیشتر به کم تجربگی پرسنل سایت ها برمیگردد. مثلاچند روزپیش خبریظرف کمتر از یک ساعت دقیقا مشابه هم با شیوه "کپی پیست"روی سایت ها امد که مرسدس c200به مبلغ 2.5میلیارد تومان وارد کشور شد که حتی یکی از انها به مبلغ شک نکرده بود. این خبر هم همینطور است و تا بلو بود که صحت ندارد اما یهو همه گیر میشود .
  • علی A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    2 0
    شما که انقدر صاحب فضیلت هستید از کجا متوچه شدید اصل خبر رو پارسینه حذف کرده؟ http://www.parsine.com/fa/news/174196
  • بهمن A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    34 7
    ولی ایکاش این اتفاق میافتاد .
  • عشق احمدی نژاد IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    3 5
    شجریان دید کسی دیگه موسیقیشو گوش نمیده زد تو خط سیاست . ولی بازم به خاطر موسیقیش محبوب نیس به خاطر سیاسته که محبوبه همون اقلیته خبر بی جرات
  • امیر A1 ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    23 35
    بابا شجریان کیه که روحانی بره دیدنش؟؟!!! چرا اینقده بزرگش میکنین؟؟!!
    • محمد A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
      10 6
      من اشتباهی مثبت دادم
  • علیرضا قا آنی US ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    1 0
    نظرم نسبت به آقای مختاباد عوض شد ! مرد حسابی اونایی که باید بدون ، میدونن که این ملاقات اون هم بصورت خانوادگی انجام شده !! بعد شما مسای اینطور با آب و تاب داری دورغ میگی ! برات متاسفم
  • شجاعی IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۳
    2 0
    یک باربابچه های تیم ورزشی ...سفرورزشی میرفتیم من نوار آواز شجریان رابرایشان گذاشتم دیدم آنقدر مسخره کردند که مجبور شدم خاموش کنم اما مثل همین نوار را گاهی برای دوستانم حتی درجبهه که بودم ،میگذاشتم وآنها هرگز بی احترامی نکردند . امروزهم اگر آمار بگیریم بازهم آوازهای سنتی ،بیشترین طرفدار را بین یچه های مذهبی دارد. توی خیابانها جوان هایی که صدای موسیقی شان بلنده بالاتفاق موسیقی پاپ و...اما خبری از شجریان نیست .چرا؟ تاکنون ندیدم یک یچه مذهبی به صداونوارهای ایشان معترض شود بدلیل اینکه فکر میکنند بزرگان دینشان نه تنها مخالف این نوع موسیقی نیست بلکه توصیه میکنند اگر دوست دارید موسیقی گوش کنید ،ازاین نوع موسیقی استفاده کنید...