حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم ارفع می گوید: «اسلام و اهل بیت(ع) فعالیتی بین‌المللی داشتند و تبلیغات و رفتار آن‌ها تنها منحصر به شبه جزیره عربستان نبوده بلکه همه افراد جهان از جمله مسیحیان، یهودیان و کفار را دعوت به اسلام می‌کردند.»

به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم ارفع، مترجم قرآن و نهج البلاغه و نویسنده کتاب های سیره معصومین(ع) در گفت و گو با خبرگزاری کتاب درباره سیره اهل بیت به خصوص روشی که نسبت به مسایل فراجناحی اتخاذ می‌کردند، اظهارنظر کرده است. گلچین مهم ترین اظهارات وی را در ادامه می خوانید.

* از جمله مباحثی که درباره ائمه(ع) کمتر مطرح می‌شود، روشی است که نسبت به مسایل فراجناحی اتخاذ می‌کردند. در سیره اهل‌بیت(ع) به روش برخورد این امامان بزرگوار با غیرمسلمانان و پیروان مکتب‌های دیگر اشاره زیادی نشده است.

* اهل بیت(ع) تلاش می‌کردند جاذبه قوی‌ در جامعه داشته باشند، به این معنا که به‌گونه‌ای اسلام را ارایه می‌کردند که افرادی بیگانه با اسلام نیز متوجه حقانیت اسلام می‌شدند، در حالی که نه کتابی در این زمینه نوشته شده و نه در مجالس سخنرانی به این جنبه از شخصیت معصومین(ع) پرداخته شده است.

* امروزه نیازمندیم فرهنگ فراجناحی اهل بیت(ع) را که فرهنگی جهان‌شمول است به مردم جهان معرفی کنیم تا همگان به این نکته پی‌ببرند که اسلام و اهل بیت(ع) فعالیتی بین‌المللی داشتند و تبلیغات و رفتار آن‌ها تنها منحصر به شبه جزیره عربستان نبوده بلکه همه افراد جهان از جمله مسیحیان، یهودیان و کفار را دعوت به اسلام می‌کردند، چرا که ندای فطرت انسان‌ها با ندای اسلام هم‌سو است.

* الگوسازی در جامعه باید از طرف کسانی که مدعی ترویج مکتب هستند و عنوان متولیان فرهنگی کشور را در اختیار داراند، انجام شود. تا زمانی که مسوولان جامعه به رفتارهای ائمه(ع) پایبند نباشند، نمی‌توانیم سیره ائمه(ع) را نهادینه کنیم. پیامبر(ص) می‌فرمایند:«الناس علی دین ملوکهم» به این معنا که مردم از رفتار و کردار رهبران خود تبعیت می‌کنند. امام صادق(ع) می‌فرمایند که مردم را به اسلام و سبک زندگی اسلامی با اعمال و رفتار خود دعوت کنید، نه با زبان خود.

* همه تاکید امیرالمومنین(ع) در نامه حقوق بشری خودشان خطاب به مالک اشتر، توجه به طبقه محروم جامعه بوده است و در همان نامه سه بار عبارت «ثُمَّ اللهَ اللهَ فِی الطَّبَقَةِ السُّفْلَى» را به کار برده‌اند. اگر قصد الگوسازی داریم باید به این نکته توجه کنیم که مردم الگو را از بزرگان جامعه دریافت می‌کنند. عمل به دین و سیره ائمه(ع) باید به گونه‌ای باشد که جوانان به دین گرایش پیدا کنند، نه این‌که از دین فاصله بگیرند.

* متاسفانه امروزه برخی از مجالس دینی تنها در حد اشباع احساسات برگزار و به شور بیش از سایر مسایل توجه می‌شود. به عنوان مثال، مراسم اربعین حسینی امسال بسیار با شکوه بود اما باید از خودمان بپرسیم که آیا در این شکوه خبری از رفتار حسینی، حجاب حسینی، معرفت حسینی و حتی اقامه نماز اول وقت به چشم می‌خورد یا نه؟ ارادت به امام حسین(ع) و ائمه(ع) باید انسان‌ساز باشد. به همین دلیل باید به همه جنبه‌های شخصیتی ائمه(ع) توجه شود تا الگویی مناسب برای افراد جامعه فراهم آید.

/6262

کد خبر 329387

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضا A1 ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    7 4
    این نیاز همیشه بوده ولی گاهی اوقات سهل انگاری کردیم
  • سعید خان A1 ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    0 1
    در مورد تبلیغات فرهنگ اهل بیت که بزرگترین تکیه گاه برای رشد و توسعه فرهنگ وسیاست یک کشور اسلامی است کوتاهی زیادی شده است . هرکس بنا به سلیقه خودش حرف میزند و می نویسد . هدفمندی و جهت گیری واحدی در این کار نیست که مبلغین را گرد هم آورده و به اجماع کلی برساند تا حدی که گاهی وقت ها برخی افراد گیج می شوند . تا کی حوزه و دانشگاه در این مورد مهم باید دست روی دست بگذارد و جسارت حرکت کردن حتی در عرصه تئوریک را هم نداشته باشد . زندگانی 14 معصوم سرشاراز مفاهیم اصیل وساده است و برای لحظه لحظه زندگی معاصر راهگشاست . اما رمزگشایی از این کار چگونه باید باشد وظیفه ایست بر عهده علمای محترم حوزه . از آقای ارفع بی نهایت سپاسگذاریم .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین