۰ نفر
۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۸
رنج انسان‎های اولیه از دندان درد

دانشمندان اولین شواهد پوسیدگی دندان را در فسیل انسانی متعلق به 13 هزار و 700 سال پیش کشف کردند.این شواهد نشان می دهد که انسان های اولیه از دندان درد بسیار رنج می بردند

ایرنا نوشت:

دانشمندان اولین شواهد پوسیدگی دندان را در فسیل انسانی متعلق به 13 هزار و 700 سال پیش کشف کردند.این شواهد نشان می دهد که انسان های اولیه از دندان درد بسیار رنج می بردند.

این پوسیدگی در بقایای اسکلت یک شکارچی عصر حجر که بیش از 13 هزار سال قبل در منطقه ای در مراکش کنونی زندگی می کرده است، کشف شد.

در این پژوهش دانشمندان وضعیت دندانی 52 اسکلت موجود در یک مجموعه فسیل با عنوان Grotte des Pigeons را مورد بررسی قرار دادند. این فسیل ها که در شرق مراکش کشف شدند توسط محققان به مدت 10 سال مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

به گفته محققان انسان های عصر حجر بیشتر از مواد غذایی با کربوهیدرات بالا تغذیه می کردند و به همین دلیل دندان های آنها پوسیدگی بسیاری را نشان می دهد.

به گفته محققان وضعیت بد دندان ها نشان می دهد این افراد اغلب از درد دندان رنج می بردند.

دکتر لوئیس هامفری از موزه تاریخ طبیعی لندن در این مورد گفت : در بیشتر دندان های این فسیل، عصب دندانی وجود ندارد و این مساله نشان می دهد دندان فرد در آن زمان با درد شدید همراه بوده است.

به گفته محققان پوسیدگی های بسیار شدیدی همراه با حفره ها و سایر ضایعات در دندان های این انسان ها مشاهده شد.

محققان می گویند نخستین شواهد دندان پزشکی از حدود 6500 سال پیش روی فسیل های انسانی یافت شد. در آن زمان از موم برای پر کردن حفره های دندان استفاده می کردند.

نتایج کامل این بررسی در نشریه پناس PNAS منتشر شده است.

5353

کد خبر 331412

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • بی نام IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    33 11
    من همیشه خدا را شکر می کنم جزءانسانهای اولیه نبودم .اونا در ااون دوران کلا دلشون به چی خوش بوده!!!
    • بی نام IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
      32 2
      واقعا دلت اومد این حرفو زدی اون نه 20شبکه دیجیتال داشتن نه لیگ فوتبال به این زیباییو نه خیلی چیزای دیگه
    • س A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
      21 1
      چه جالب... من مدتهاست هرچقدر سعی می کنم فرقی اساسی بین خودمو انسانهای اولیه پیدا کنم موفق نمی شم حالا هم که مشخص شده یه شباهت بزرگ و غیرقابل انکار و حتی یه درد مشترک هم بین مون بوده ...دندون درد!! تازه اگه دندونپزشک باشه ولی به صرف پول نداشتن نتونی بری دندونپزشکی دردش هم بیشتره شاید 13هزارسال بعد در مورد ما بگن این موجودات نه تنها در قسمت دندانها عصب نداشتن که کلا در باقی جوارحشان اعصابی هم درکار نبوده....
    • بی نام A1 ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
      13 3
      هیچیم که نداشتن دیگه اینترنت پرسرعت که داشتن. ما اونم نداریم!
  • بی نام A1 ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷