مسئول گروه حفاظت و مرمت بافته‌ها در پژوهشکده حفاظت آثار و اشیای تاریخی فرهنگی از مرمت،حفاظت و آسیب شناسی33 قطعه از پارچه‌های همراه مردان نمکی سه و چهار در معدن نمک زنجان خبر داد.

به گزارش میراث آریا ،شهرزاد امین شیرازی نژاد ضمن بیان این مطلب افزود: به کوشش پنج نفر از کارشناسان مرمت با گرایش حفاظت بافت در طول شش ماه کار حفاظت 33 قطعه از پارچه‌های همراه مردان نمکی سه و چهار در معدن نمک زنجان در قالب 22 قاب آماده شد.

وی با اشاره به انجام کارهای اجرایی و مطالعات فنی در زمینه بافت، شناسایی الیاف و بررسی نیازهای حفاظتی ومرمتی این قطعات اظهار داشت:براساس ویژگی‌های هرقطعه در دو روز نخست هفته پژوهش تصمیم به نمایش این آثار گرفتیم.

وی با بیان این‌که نمونه‌ها براساس تنوع بافت بسیار پیچیده‌ای دارند تصریح کرد: با توجه به تنوع و پیچیدگی بافت، متخصصان احتمال می‌دهند این قطعات مربوط به دوره هخامنشی و ساسانی باشد.

این کارشناس ارشد حفاظت و مرمت اشیای تاریخی به استفاده از مو به عنوان نخ تزئینی و نیز تنوع رنگی بالا در این پارچه‌ها اشاره کرد و گفت: تنوع رنگ و بافت در این قطعات نشان می‌دهد که این قطعات بافته‌های بوده‌اند که در زندگی روزمره استفاده می‌شدند.

امین شیرازی نژاد با اشاره به این‌که الیاف این پارچه‌ها بیشترازجنس پشمی، پنبه ، نخ دوخت و در موارد محدود از مو تشکیل شده است اظهار داشت:به باور کارشناسان این پارچه ها دارای استحکام فیزیکی بسیار خوبی هستند.

خاطرنشان می‌شود؛ این پارچه‌ها پس از دو روز نمایش عمومی در هفته پژوهش به موزه ذوالفقاری زنجان منتقل شده و در کنار مجموعه مردان نمکی قرار گرفتند.
این پارچه‌ها یکی از آثار مهم و منحصر بفرد متعلق به دوره‌های هخامنشی و پارتی-ساسانی هستند که در سال 1383 به همراه مردان نمکی سه و چهار در معدن نمک زنجان در حفاری‌های باستان شناسی کشف شدند.

کد خبر 33243

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین