گری لوییس با اشاره به سخنرانی هفته آینده‌اش در نشست محیط زیست لندن گفت: در این نشست به جهانیان اعلام می‌کنم ایران چالش های زیست محیطی فراوانی دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گری لوئیس نماینده مقیم سازمان ملل متحد در نشست خبری که صبح امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به سفر اخیرش به استان سیستان و بلوچستان و بازدید از تالاب هامون گفت: مشکل هامون داخلی و بین المللی است و حل مشکلات داخلی آن زمان کوتاه تری نیاز دارد.

لوئیس با بیان این که آبی که قبلا به ایران و تالاب هامون وارد می شد، امروز در کشور افغانستان برای مصرف کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد:‌ به دلیل خشک شدن تالاب هامون مردم و ماهی گیران منطقه، مشکلات معیشتی عدیده ای پیدا کرده اند و در طول این بازدید شکایت‌های بسیاری داشتند.

امنیت آب و مدیریت منابع آب، مهمترین موضوع محیط زیست ایران

نماینده مقیم سازمان ملل متحد با بیان اینکه موضوع امنیت آب و مدیریت منابع آب مهمترین موضوع زیست محیطی ایران است، افزود: فارغ از مکان زندگی شما، این مساله می‌تواند تبعات بسیار زیادی به دنبال داشته باشد. زیرا وقتی آب نیست، امنیت نیست و مردم احساس تهدید و خطر دارند و در این حالت نمی توان مقایسه کرد که کدام مکان از مکان دیگر بدتر یا بهتر است.

لوئیس اضافه کرد: امنیت آبی چیزی است که چیت‌چیان وزیر نیرو، کلانتری وزیر سابق کشاورزی و دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران بارها به آن اشاره کرده‌اند و ما از تبعات نگران‌کننده آن آگاهیم و اعلام می کنیم سازمان ملل آماده همکاری برای حل این مسئله است.

تحریم مانع همکاری های زیست محیطی سازمان ملل با ایران نیست

او در ارتباط با تاثیر تحریم‌ها بر همکاری‌های بین‌المللی با ایران و کسب منابع مالی خارج از ایران، گفت: تحریم‌ها هیچگاه مانع همکاری ایران و سازمان ملل متحد در مسائل مرتبط با محیط زیست از جمله تالاب‌ها نیست و به همین دلیل 10 سال است که پروژه تالاب‌ها با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملل در حال انجام است.

نماینده سازمان ملل متحد ادامه داد: مایل هستیم با کمک دولت ایران پروژه احیای تالاب‌ها را به سایر تالاب‌هایی که دچار مشکل هستند تعمیم دهیم.

لوئیس با اشاره به فضای ایجادشده برای ایران در مجامع جهانی پس از روی کار آمدن دولت یازدهم ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های گذشته افزایش یابد و تجارب ایران در مسئله تالاب ها به سایر کشورها انتقال یابد.

او درخصوص برنامه‌های آتی سازمان ملل متحد در ایران گفت: برای تالاب هامون مقاله‌ای نوشته‌ام که با سازمان حفاظت محیط زیست به اشتراک می گذارم و پس از بررسی در روز جهانی تالاب‌ها (ماه فوریه) منتشر خواهد شد.

بیشترین نگرانی‌ام درباره محیط زیست ایران، آب است

گری لوییس پیش از این هم در گفت‌وگویی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشت، به این اشاره کرده بود که درباره ایران، بیشتر از هر چیزی نگران آب است. 

او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت محیط زیست ایران گفته بود: باید بگویم نگرانی من بیشتر درباره آب و تخریب زمین است. در حال حاضر ایران یکی از مهمترین تولیدکنندگان مواد غذایی است اما باید دید در سال‌های آینده هم می‌تواند این وضعیت را حفظ کند یا با به خطر افتادن منابع آبی دچار مشکل خواهد بود.

نماینده سازمان ملل در ایران همچنین تاکید کرده بود: آنچه باید نسبت به آن هشدار بدهم و خطرناک است کاهش میزان باران است چرا که اگر این کاهش اتفاق بیفتد میزان محصولات غذایی که تولید می‌شود هم کم ‌خواهد شد. از طرف دیگر، اتفاقی که در حال رخ دادن است گرم شدن هوا است که آن هم می‌تواند باعث خراب شدن محصولات کشاورزی شود و منابع آبی بیشتری هم در نتیجه آن مصرف می‌شود.

در نشست لندن از هامون و ارومیه می‌گویم

لوئیس که پیش از این هم درباره دریاچه ارومیه ابراز نگرانی کرده بود، از شرکت در نشست لندن و گفت‌وگو در رابطه با محیط زیست ایران خبر داد و گفت: در این نشست در ارتباط با مشکلات محیط زیست ایران و تبعات ناشی از آن در سایر نقاط منطقه و جهان صحبت خواهم کرد و به جهانیان اعلام می کنم ایران چالش های زیست محیطی فراوانی دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: در نشست لندن درباره مسئله آب در ایران و به‌ویژه هامون و ارومیه صحبت خواهم کرد.

نماینده مقیم سازمان ملل متحد تاکید کرد: سازمان ملل تحت تاثیر رویکرد زیست محیطی دکتر روحانی، دکتر ابتکار و مهندس چیت‌چیان قرار گرفته و قول می‌دهد کمک‌های لازم را برای حل معضلات زیست محیطی فراهم کند.

47234

کد خبر 332718

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد A1 ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    25 1
    امیدوارم وزارت امور خارجه هم برای نجات هامون بطور جدی وارد عمل بشه.
  • افرا IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    4 0
    آقای لوییس لطفا در نشست لندن از زاینده رود اصفهان هم بگویید.
  • بی نام A1 ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    4 0
    تکلیف پولی که دادین روسها برای بارور کردن ابرها رو مشخص کنین .
  • عبدالله A1 ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    6 0
    امید واریم بزرگترین دریاچه نمک دنیا (ارومیه)هم فراموش نشود.
  • حسن IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
    3 0
    باسلام خدمت خوانندگان ومسوولین محترم همانطورکه میدانیددلیل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه احداث سدها درچندین سال متوالی هست بنظرم دیگرنمیتوان سدها روتخریب کردچون آب این سدها برای مردم منطقه حیاتیه وآوردن آب ازجاهای دیگرهزینه زیادی داردوبرای کوتاه مدت میسر نیست راهکاراینجانب این هست که ازاین به بعدجلواحداث سدهاگرفته شودوآب دریاچه اورمیه رابه پنج قسمت تقسیم کردوخشکیهای دریاچه مانندجزایر درمیان آب قراربگیردضمنا تاحدامکان عمق دریاچه بیشترشودتاتبخیرکمترشودهمچنین همزمان بااینکارامیتوان ازرودخانه واقع درمسیرسراب-اردبیل به این دریاچه آب آورد(کدارتفاعی این رودبیشترازکدارتفاعی دریاچه هست) پس هزینه اش کم هست درموردتالاب هامون بنظرم بایدبامسوولین افغانستان صبحت وتوافق به عمل آیدبخصوص ازطرف مسوولین جهانی
  • علی IR ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
    1 0
    آقای لوییس پس هوای ایران چی؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین