رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با حضور در اولین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها گزارشی از عملکرد سازمان مدیریت بحران به اعضای این شورا ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن قدمی با تشکر از فرصتی که اعضای شورای عالی استان‌ها برای ارائه گزارش در اختیارش گذاشتند، گفت: کشور ما یک کشور حادثه خیز است و از 43 حادثه‌ای که در دنیا شناخته شده است 31 حادثه در کشور ما مسبوق به سابقه است. مهمترین این حوادث سیل و زلزله است که اخیرا برف نیز به آن افزوده شده است.
او گفت: همین مسئله باعث شده که مجلس شورای اسلامی پس از فرمایشات مقام معظم رهبری دربازدید از حادثه دیدگان زلزله بم به فکر تشکیل سازمانی در مدیریت بحران بیفتند. پس از تصمیم مجلس شورای اسلامی شورای عالی مدیریت بحران کشور با حضور 12 نفر از وزرا و روسای سازمان‌ها و نهادهایی که در موضوع بحران دخیل هستند تشکیل شد. 29 نفر در این شورا حضور دارند که ترکیب جامعی از بالاترین مسئولین کشور به وجود آورده است.

مهمترین اظهارات او در جدول زیر آمده است:

موضوع شرح موضوع
نقش شهرداری‌ها در ساخت و سازها - وظیفه اداره یکی از 14 کارگروه سازمان مدیریت بحران به عهده شهردار تهران گذاشته شده است و طبق قانون شورای هماهنگی مدیریت شهر تهران به ریاست شهردار تهران تشکیل می‌شود اما در این قانون نقش شهرداری‌ها به خوبی مشخص نشده است.
- خواهش من از همه شما اعضا این است که نظارت خود را نسبت به ساخت و سازها در استان‌ها افزایش دهید و به ویژه نظارت بر شهرداری‌ها به عنوان بازوی اجرایی باید افزایش پیدا کند.
بافت فرسوده و نوساز
- حدود 73 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور، وجود دارد که چیزی حدود 15 میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند.
- در کشور ما آمار ساختمان‌های فرسوده بسیار زیاد است اما نگرانی اصلی من از بافت‌های نوساز است. هیچ نظارتی بر ساخت و سازها وجود ندارد و نمونه بارز آن هم ساختمان‌های خراب شده در زلزله ورزقان است. به طوری که بیمارستانی که تنها سه سال بود ساخته شده بود در این زلزله فرو ریخت. بسیاری ساختمانهای دیگر مانند فرمانداری و ساختمان‌های دولتی در این زلزله خراب شدند و همه آنها نوساز بودند.
-‌ در رابطه با بافت‌های فرسوده روستایی در دولت نهم و دهم اقدامات خوبی صورت گرفت و حدود یک میلیون و 450 هزار بافت روستایی در کشور بازسازی شد. مکانهایی که زمانی با یک زلزله 3.5 ریشتری تلفات جانی داشتند در حال حاضر با نوسازی که صورت گرفته است با زلزله‌های بالای پنج ریشتر هم تلفات نخواهند داشت.
بحران بارش برف در استانهای شمالی - در هفته گذشته در دو استان گیلان و مازندران شاهد بارش برف تقریبا بی سابقه‌ای بودیم و به خصوص در استان مازندران که تاکنون این میزان از بارش وجود نداشته است.
-علت اینکه نتوانستیم در زمان مناسب بسیج امکانات را برای این استان ارائه کنیم این بود که اکثر استان‌ها مانند استان‌های کرمان و یزد، درگیر بارش برف سنگین بودند و سازمان نیز با وجود کمبود امکاناتی که خود بر آن واقف هستیم نتوانست به موقع برای استان مازندران ارائه خدمات بکند.
- در بسیاری از استانها نسبت به امکانات خود شناسایی لازم را نداریم و نمی‌دانیم چه امکاناتی در استان مربوطه در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور است.
بودجه - واگذاری بودجه سازمان مدیریت بحران به معاونت برنامه‌ریزی و مطالعات راهبردی ریاست جمهوری ظلمی در حق سازمان است.
- در سال 89 و 90 بودجه سازمان مدیریت بحران از وزارت کشور گرفته شد و به معاونت برنامه‌ریزی و مطالعات راهبردی ریاست جمهوری داده شد که مشکلات بسیاری در زمینه مدیریت بحران در کشور به وجود آورد. البته این مشکل را از طریق مجلس و دولت پیگیری کردیم و قول‌هایی هم برای حل این مشکل داده شده است. هیچ عقل و منطقی حکم نمی‌کند که بودجه در دست یک بخش باشد و انجام کار در دست بخش دیگری و باید این مشکل حل شود تا بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای کمک به مردم بحران زده در کشور اقدام کنیم.

 

46232

 

کد خبر 338122

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    0 0
    آقاي محترم در سايتهاي هواشناسي در اينترنت از يك هفته قبل شدت سرماي هوا در تمامي شهرهاي ايران مشخص بود ولي حتما سازمان متبوع شما در خواب غفلت بوده و مثل همه سازمانها غافلگير شده ايد