تنها زن عضو شورای شهر اسفراین: قصد دارم حقوق بانوان را زنده کنم

هفته نامه کلید ملی نوشت:

طلعت رگبار، دانشجوی ارشد مشاوره است و علاوه بر فعالیت در شورای شهر اسفراین، یکی از شهرهای خراسان شمالی، در مرکز بهداشت این شهر نیز فعالیت می‌کند. وی که 27 سال سابقه در حوزه بهداشت و درمان دارد، از مشکلات بهداشتی درمانی شهرش می‌گوید:« به‌دلیل رعایت نشدن بهداشت در اطراف شهر، بیماری سالک در مناطق محروم شایع شده است.علت آن هم نخاله‌های ساختمانی است که مردم در ساخت و سازهای غیرقانونی باقی می‌گذارند.» وی که در 27 سالگی شروع به ادامه تحصیل کرده است می‌گوید:« وقتی دیدم من مانند خانم‌های اطرافم توانایی‌های آن‌ها را دارم و فقط مشکلم تحصیلات است، شروع به درس خواندن کردم و مدرک کارشناسی خود را در رشته جغرافیا گرفتم. حال هم دانشجوی ارشد مشاوره هستم.» رگبار دومین دوره حضورش در شورای شهر را می‌گذراند و تلاش دارد در این دوره حقوق زنان را در شهر خودش احیاء کند.

 شما نخستین و تنها زن شورای شهر اسفراین هستید، آیا در این خصوص با همکاران مرد یا بازخوردهای مردمی مشکلی نداشتید؟
من در ابتدای کار مشکلات فراوانی داشتم، اما توانستم مشکلات را پشت سر بگذارم. حتی زمانی‌که رییس شورای شهر شده بودم، خیلی‌ها می‌گفتند مگر می‌شود خانم هم رییس شود. اما من به توانمندی خود ایمان داشتم و توانستم خوب عمل کنم. اتفاقا من فکر می‌کنم زنان در پست‌های مدیریتی خیلی بهتر از مردان می‌توانند عمل کنند.البته منظورم این نیست که مردان خوب عمل نمی‌کنند. با وجود این‌که در قشر تحصیل کرده، زنان کم نیستند، اما این فرهنگ که زنان می‌توانند همانند مردان پست‌های مدیریتی داشته باشند، هنوز در بعضی از شهرهای کوچک جا نیفتاده است.

به‌عنوان یک خانم، چه کارهایی برای بانوان شهر خود انجام داده اید یا در برنامه دارید که انجام دهید؟
ورزش بانوان مشکلات زیادی دارد، سهم ناچیزی که به ورزش بانوان تعلق می‌گیرد هم صرف بانوان نمی‌شود.من قصد دارم در این دوره حق و حقوق بانوان را زنده کنم. از طرفی در خصوص زنان بدسرپرست یا بی سرپرست نیز باید کاری کرد. خانمی که خود خرج زندگی فرزندانش را تامین می‌کند، باید حمایت شود.

شما به عنوان بانویی که دو دوره در شورای شهر حضور داشتید، مشکلات اسفراین را در چه می‌بینید؟
خشک‌سالی در روستاهای اطراف اسفراین باعث مهاجرت روستاییان به شهر شده است.از طرفی بیکاری و به‌دنبال آن اعتیاد، مشکل عمده مردم شده است. زمانی که روستایی آب داشته باشد، مردمان آن مهاجرت نمی‌کنند. کمبود منابع آبی یکی از مشکلات اساسی مردم اسفراین است و این موضوع روز به روز حادتر می شود، مسوولان باید در این خصوص فکری کنند. مشکلات بهداشتی و هم‌چنین طلاق از دیگر مواردی است که ما با آن روبه رو هستیم. اسفراین شهری کویری است، اما می‌توان از پتانسیل‌های کشاورزی و دامپروری آن استفاده کرد. گرچه ما کنکوری‌های تک رقمی داریم، اما بیکاری یکی از مشکلات همین فارغ التحصیلان ما است. از دیگر مشکلات حاد مردم اسفراین باید به هزینه‌های بالای نظام مهندسی اشاره کرد که باعث قانون‌گریزی مردم شده است. مردم برای آن‌که از زیر این هزینه‌ها فرار کنند، ساخت و سازهای مخفیانه دارند که نکات ایمنی آن‌طور که باید و شاید رعایت نمی‌شود.

چه پیشنهادی به‌عنوان عضوی از شورای شهر برای رفع مشکلات اسفراین دارید؟
ما باید توانمندی‌های شهر را ابتدا بشناسیم و بعد روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. ما دو مجتمع صنعتی داریم که می‌توانیم درصد بهربرداری از آن را بالا ببریم. با این کار هم اشتغال و هم رونق اقتصادی بیشتر می‌شود. باید به زیبا سازی شهر اهمیت داده شود تا بتوان از این طریق مردم را جذب کرد. از دیگر کارهایی که باید انجام شود، استعدادیابی است. باید درآمد پایدار ایجاد شود. من به‌مدت یک‌سال رییس شدم و در این یک سال یک کارخانه آسفالت 120 تنی زدم که همان یک درآمد پایدار برای اسفراین شده است. شهرستان اسفراین، مکانی تاریخی است، می‌توان از این زاویه نیز به شهر نگاه کرد و آن‌را مکانی توریستی تفریحی کرد.

چه انتظاری از شورای‌عالی استان‌ها برای رفع مشکلات اسفراین دارید؟
همین که شورای‌عالی حرف ما را به گوش مسوولان برساند، کمک بزرگی است. یکی از مواردی که ما دوست داریم به گوش مسوولان برسد، مشکل مالیات بر ارزش افزوده است. قبلا این مبلغ به دست شهرداری وشورای شهر می‌رسید. شاید مشکلات حل نمی‌شد، اما مرهمی بود. حال که قرار است این مبلغ از جیب شورا حذف شود، مشکلات بیشتر خواهد شد. با حذف مالیات بر ارزش افزوده، خدمات رسانی به مردم خیلی سخت می‌شود. اگر ما بخواهیم عوارض شهری را بالا ببریم، فشار به مردم می‌آید. باید شورای‌عالی فکری کند تا منابع درآمدی برای اسفراین پیش بینی شود. یکی دیگر از مشکلات ما، مشکل طرح تفصیلی است. طبق خواسته وزارت مسکن و شهرسازی، افرادی حق ساخت دارند که حداقل 160 الی 200 متر زمین داشته باشند، درصورتی که اگر فردی 120 متر زمین داشته باشد، به او اجازه ساخت و ساز داده نمی‌شود. مشکل دیگر شغل‌های آلاینده است، خیابان شهید مطهری، خیابانی مملو از شغل‌های آلاینده است. این خیابان بهترین خیابان شهر، با بهترین فضای سبز است که در حال حاضر به بدترین خیابان شهر تبدیل شده است.

4646

کد خبر 339043

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali A1 ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    17 2
    خواهرم اول شرح وظايف و حدود اختيارات و قانون شوراها را بدقت و كامل مطالعه كن بعدا با دقت بيشتري مصاحبه كنيد!
  • م A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    7 4
    با سلام لطفا فکری به حال وضعیت حقوق زنان در دادگاه های اسفراین بکنید هیچ زن اسفراینی نمی تواند در این دادگاهها مهریه خود را طلب کرده و به آن دست یابد شهر اسفراین شدیدا مرد سالار است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین