دومین همایش بین‌المللی «ایران فرهنگی» با موضوع «ایران فرهنگی و جهانی‌شدن؛ چشم‌اندازی به آینده» روزهای 29 و 30 دی ماه در تهران برگزار می‌شود.

اولین همایش ایران فرهنگی با عنوان «ایران فرهنگی؛ گذشته، حال و آینده» در سال 87 برگزار شد و امسال نیز این همایش با موضوع «ایران فرهنگی و جهانی‌شدن؛ چشم‌اندازی به آینده»  توسط مؤسسه مطالعات ملی برگزار می‌شود.

مقالاتی که به دبیرخانه این همایش می‌رسد پس از داوری در کمیته‌ای علمی در دو بخش چکیده آثار و مقالات برگزیده در یک کتاب چاپ خواهد شد. همچنین مقالات ممتاز و مبتنی بر پژوهش،‌ پس از طی مراحل ارزیابی در فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات ملی منتشر می‌شود.

«فرهنگ و هویت»، «میراث مشترک فرهنگی، هنری و تمدنی»، «دین»، «سیاست»، «زبان فارسی» از جمله محورهای این همایش است.

«فرهنگ و هویت» به مقولات متعددی می‌پردازد که از آن جمله می توان به ظرفیت‌های ایران فرهنگی و جهانی شدن، بازتولید هویت ایران فرهنگی در فضای جهانی شدن، مهندسی ایران فرهنگی برای جهانی شدن، ایران شناسان، ایران پژوهان، بومی گرایی، منطقه گرایی و جهان گرایی در چشم انداز ایران فرهنگی، رسانه‌ها و جهانی کردن ایران فرهنگی، بازتابش هویت ایران فرهنگی در گستره جهانی، چالش‌های هویتی جهانی شدن و ایران فرهنگی، هویت انقلاب اسلامی در فراسوی مرزهای جغرافیایی، هویت ایران فرهنگی و نقد استیلای هویت غرب و زمینه‌های بروز خودآگاهی هویتی در گستره ایران فرهنگی  اشاره کرد.

مبحث «میراث مشترک فرهنگی، هنری و تمدنی» نیز به مقولاتی چون  سرمایه فرهنگی، بازنمایی میراث فرهنگی، تمدن ایران فرهنگی در فضای مجازی، سینمای معناگرای ایران و جهانی شدن، گردشگری و جهانی کردن ایران فرهنگی، نمادها، نهادها، مناسک، اسطوره‌های ایران فرهنگی و جهانی شدن می‌پردازد.

«دین» محور دیگریست که معنویت گرایی اسلامی و معنابخشی به جهانی شدن، اسلام و جهانی شدن، مهدویت و جهانی شدن، اشتراکات دینی ایران فرهنگی و جهانی شدن، جنبش‌های دینی و مذهبی و جهانی شدن، تعاملات دینی و مذهبی و جهانی شدن، نقش ایرانیان در گسترش هویت جدید دینی و اسلام و ادیان الهی؛ زمینه‌های گفتگو و همکاری را در خود جای داده و «سیاست» نیز محوریست با زیرشاخه هایی چون الگوی حکومت دینی در عصر جهانی شدن، دیپلماسی عمومی، ایران فرهنگی و جهانی شدن، جامعه جهانی و بحران معنا و هویت و ایران فرهنگی و جهانی سازی.

«زبان فارسی» به عنوان یکی دیگر از محورهای این همایش به زبان فارسی و جهانی شدن، قابلیت‌های زبان فارسی و راه‌های بین المللی کردن آن و نقش کرسی‌های ایران شناسی و زبان فارسی در جهانی کردن ایران فرهنگی می‌پردازد. با وجود اعلام این محوزها از سوی دبیرخانه همایش، موضوعات «پژوهشی» منحصر به عناوین فوق نیست و از پژوهش‌هایی که در چارچوب همایش هستند  نیز استقبال خواهد شد.

تاکنون بیش از 150 مقاله از نویسندگان ایرانی و چند کشور خارجی در دومین همایش بین‌المللی ایران فرهنگی داوری شده‌ است. از این مقالات 70 اثر به مرحله نهایی راه یافته که در  میان این آثار، مقالاتی از نویسندگان کشورهای پاکستان، هندوستان، اردن، آلمان و قزاقستان دیده می‌شود.

بعد از اتمام داوری مقالات رسیده، 147 مقاله چکیده برای انتشار در کتاب همایش به زبان انگلیسی ترجمه می‌شود. دومین همایش بین المللی ایران فرهنگی 29 و 30 دیماه 88 برگزار خواهد شد.

کد خبر 33910

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =