روایت هاشمی‌رفسنجانی از تغییر رییس دانشگاه آزاد در دولت احمدی‌نژاد/ جاسبی: فرزندم را غصب کرده‌بودند

امروز اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوه امام (ره)، وزیر علوم، وزیر بهداشت و رییس اسبق دانشگاه آزاد در این اجلاس شرکت کردند.

فارس گزارش داد: شصت و هشتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد با تقدیر از عبدالله جاسبی در واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه برگزار شد.

شصت و هشتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد با حضور هاشمی‌رفسنجانی رئیس هیأت امنای این دانشگاه، فرجی‌دانا وزیر علوم، قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

براساس این گزارش، در این مراسم پوسترهایی از چهره عبدالله جاسبی در سالن نصب بود و عنوان 30 سال تلاش ماندگار بر روی آن حک شده بود.

در این مراسم سالن برگزاری برای بار نخست افتتاح شد و دو طبقه سالن پر از جمعیت بود به طوری که در راهرو نیز برای حضور شرکت‌کنندگان صندلی‌ چیده شده بود.

در این مراسم وزیر علوم در سخنرانی خود علت حضورش را رفع سوءتفاهمات بین دانشگاه آزاد و وزارت علوم عنوان کرد و گفت: همکاری دانشگاه آزاد و وزارت علوم را به باور قطعی تبدیل می‌کنیم.

پس از سخنان وزیر علوم مبنی بر همکاری با دانشگاه آزاد حضار چند بار کف زدند. در این اجلاس هاشمی رفسنجانی از عبدالله جاسبی عضو هیأت موسس دانشگاه آزاد تقدیر کرد.

همچنین عبدالله جاسبی در سخنان خود از حضار خواست تا به احترام حسن حبیبی و از دنیا رفتگان دانشگاه آزاد از جا برخواسته و فاتحه‌ای قرائت کنند.

به گزارش ایسنا همچنین لوح سپاس دیگری از سوی معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست به جاسبی اهداء شد.

 

هاشمی رفسنجانی: امام برای آغاز کار دانشگاه آزاد یک میلیون هزینه کردند

فارس گزارش داد: رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه ما در دوره میرزاده جنبه بین‌المللی دانشگاه آزاد را تقویت می‌کنیم، گفت: دانشگاه آزاد ظرف یکی دو دوره آینده به حد دانشگاه‌های خوب و متوسط دنیا می‌رسد.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد عصر امروز چهارشنبه در شصت و هشتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه علوم تحقیقات برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاس با دو هدف تشکیل شده است، اظهار داشت: هدف اول این بود که مسئولان و مدیران علمی سراسر کشور جمع شوند تا برنامه‌های آینده خود را بررسی کنند و نتایج آن در سال تحصیلی آینده مشخص خواهد شد.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: هدف دیگر از برگزاری این اجلاس تقدیر و سپاس از دکتر جاسبی بود که در این مدت طولانی کار فوق‌العاده سختی را برعهده داشت و به خوبی از مسئولیت خود برآمد و در این اواخر با حرکت‌های ناموزون او را راحت کردند و بار مسئولیت را به دوش آقای میرزاده گذاشتند که امیدوار هستیم این مسیر را به خوبی طی کند.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزادی با اشاره به شرایط شکل‌گیری این دانشگاه تصریح کرد: ما در شرایطی کار دانشگاه ‌آزاد را شروع کردیم که اکثر جوانان ما پس از دوران متوسطه امید چندانی به حضور در دانشگاه نداشتند و اصلا در کنکور شرکت نمی‌کردند و این برای یک کشور در حال توسعه تأسف‌بار است.

وی با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌ها در دوران انقلاب فرهنگی گفت: این اتفاق بار پذیرش دانشجو را سنگین‌تر کرد و ما باید کاری می‌کردیم، از این رو آقای جاسبی پیشنهاد تشکیل دانشگاهی غیر دولتی و آزاد را مطرح کرد.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه آن زمان مفهوم آزاد، روشن نبود، ادامه داد: ما فکر می‌کردیم که می‌توانیم از ساعات تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و اساتید بازنشسته استفاده کنیم و به کسانی که حاضرند با هزینه خود تحصیل کنند، مجال تحصیل بدهیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما اصطلاح آزاد را برای این گذاشتیم تا قیودی که مانع حضور بخشی از جامعه شده، برداشته شود و اصطلاح اسلامی را نیز به کار گرفتیم چرا که اسلام و انقلاب افتخار آموزش عالی عام و مردمی است.

وی افزود: یکی از مشکلات ما در آن دوره این بود که پس از انقلاب به خاطر شرایط سیاسی آن زمان و ادبیات مارکسیستی موانعی وجود داشت لذا همان روحیه دولتی کردن همه چیز، بر عمومی کشور غلبه کرده بود.

هاشمی رفسنجانی بر همین اساس یادآور شد: چند مدرسه‌ای که در همان دوران همچون مدارس علوی و نیکان موفق بود را نیز دولت به عهده گرفت و تقریبا همه مسائل آموزشی در اختیار دولت قرار گرفت لذا آن زمان مطرح شدن بحث دانشگاه آزاد نزد برخی انقلابیون ارتداد از انقلاب به حساب می‌آمد و باید این طلسم از آموزش عالی کشور برداشته می‌شد.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه در این شرایط آقای جاسبی پیشنهاد تشکیل این دانشگاه را داد و من آن را در جلسه سران قوا مطرح کردم اظهار داشت: بنده این مسئله را با حاج احمد آقا در میان گذاشتم و تصمیم گرفتم که آن را نزد امام مطرح کنیم بنابراین وضع نیاز و موانع را در این زمینه به حضرت امام توضیح دادم و مشکلات را گفتم.

وی با اشاره به اینکه در آن شرایط پس از جنگ مشخص بود که دولت نمی‌تواند در بحث دانشگاه کارهای بیشتری انجام دهد و یأس و ناامیدی نیز هر روز بیشتر می‌شد، خاطر نشان کرد: پس از بحث با امام احساس کردم ایشان نیز نگران این وضع بودند لذا پیشنهاد ما را پذیرفتند و گفتند کار درستی است اما هزینه، کلاس و استاد را از کجا تأمین می‌کنید؟

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه بنده به امام گفتم مردم حاضرند فرش و جواهرات خود را برای تحصیل فرزندانشان بفروشند، ادامه داد: بنابراین به امام گفتم که باید کمک کنیم؛ البته خیلی آسان نمی‌توانستیم از امام پول بگیریم چرا که پولی که نزد ایشان بود سهم امام و گاهی نذوراتی بود که به خودشان داده می‌شد اما حضرت امام یک میلیون کمک کردند و گفتند اعلام کنید تا دیگران هم اگر خواستند از رهبرشان تبعیت کنند و این راه باز باشد.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد: بنابراین ما 5 نفر شدیم و بنده به همراه آیت‌الله خامنه‌ای، موسوی اردبیلی، نخست‌وزیر وقت مهندس موسوی و سید احمد آقا هیأت مؤسس را تشکیل دادیم و آقای جاسبی هم که مدیر این کار بودند جز هیأت رئیسه شد.

وی با بیان اینکه ما با قیدهای زیادی توانستیم کار را از شورای عالی انقلاب فرهنگی بگذرانیم، یادآور شد: برخی فکر می‌کردند چون ما دستمان در دولت باز است و بنده رئیس‌جمهور و رئیس ‌مجلس بوده‌ام به این دانشگاه کمک دولتی می‌شود اما واقعا این طور نبود و این کمک‌ها شاید کمتر از نیم درصد هم نمی‌شد.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: زمین‌هایی که برای دانشگاه می‌دادند مجانی نبود و ما آنها را می‌خریدیم و مردم هم حمایت مختصری داشتند؛ زمانی که این دانشگاه مورد استقبال مردم قرار گرفت از همه شهرها تقاضای تأسیس دانشگاه داشتند لذا ابتدا ساختمانی را اجاره می‌دادند و قطعه زمینی را واگذار می‌کردند که دانشگاه آن را می‌خرید و به تدریج می‌ساخت.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه برخی معتقد بودند دانشگاه آزاد نمی‌تواند مانند شهرهای بزرگ در شهرهای کوچک ایجاد شود، افزود: هدف ما محرومیت‌زدایی بود و معتقد بودیم که دانشگاه تفکر و سطح فرهنگی مردم را رشد می‌دهد لذا اصرار داشتیم در همه شهرها این دانشگاه ایجاد شود.

وی در ادامه جاسبی را فردی معرفی کرد که همه زندگی و وقت خود را برای دانشگاه آزاد صرف کرده اما برخی با تفکری که داشته‌اند ممانعت ایجاد کردند.

 

روایتی از تغییر رییس دانشگاه آزاد

هاشمی رفسنجانی با اشاره به برخی ممانعت‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: شاکله مدیریت دانشگاه را اساتیدی تشکیل می‌دهند که به صورت مجانی و با حقوق بسیار کم همکاری کردند البته کسانی که در دوران غربت دانشگاه آمدند و فداکاری کردند مورد نیش برخی افراد قرار گرفتند.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با ابراز تعجب از نوع اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال دانشگاه آزاد گفت: برخی به ما می‌گفتند عظمت آموزش عالی را حفظ کنید و یک دانشجو که اخیرا هم وزیر شده بود می‌گفت اگر بناست کاری صورت گیرد بهترین آن کار مردمی است لذا با آن شرایط گرفتاری‌ها کار پیش رفت.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و 700 هزار دانشجو دارد، اضافه کرد: از 5 میلیون صاحب تحصیل 2 میلیون آن خانم هستند در حالی که در گذشته چنین نبود.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: ما یک بار محاسبه کردیم و دیدیم اگر کسانی که در دانشگاه آزاد تحصیل کرده‌اند به خارج از کشور می‌رفتند صد میلیارد دلار پول کشور خارج می‌شد که البته در حال حاضر نیز خیلی‌ها برای تحصیل در مقاطع عالی‌تر می‌روند که این برای کشور ضرورت دارد.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه یکی از اهداف ما این بود که دانشگاه آزاد اسلامی را بین‌المللی کنیم و بر همین اساس از سال‌ها قبل شعبه‌هایی در خارج از کشور تشکیل شد، گفت: البته برخی با موانعی جلوگیری کردند اما در دوره جدید و با تفکری که در نوع مدیریت آقای میرزاده وجود دارد بناست جنبه بین‌المللی این دانشگاه تقویت شود چرا که در خارج از کشور احترام زیادی برای دانشگاه‌های خصوصی قائلند.

وی با اشاره به اینکه افغانستان دو روز قبل پیگیری می‌کرد که چرا دانشگاه آزاد در هرات دانشگاه تأسیس نمی‌کند، افزود: بنابراین ما معتقدیم که ساخت دانشگاه آزاد در خارج از کشور لازم است.

هاشمی رفسنجانی هدف اعلی دانشگاه را بالا بردن کیفیت آن عنوان کرد و گفت: در این مدت توجه بیشتری به جمعیت صورت گرفته است اما با این وجود اگر آمار بگیرید متوجه می‌شوید فارغ‌التحصیلانی که کار پیدا کرده‌اند بیشتر دانشگاه آزادی بوده‌اند.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه رنجی که ما می‌بریم از این است که دانشجویان با پول خودشان و وام در این دانشگاه تحصیل می‌کنند، گفت: در واقع دانشجوی دانشگاه آزاد همه چیز را خودش تأمین می‌کند اما برخی دانشجویان دولتی فکر می‌کردند که بنده از نفوذ خود به نفع دانشجویان دانشگاه آزاد استفاده می‌کنم.

وی در بخش جمع‌بندی صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد باید یک دانشگاه مطلوب برای سایر کشورها و حداقل کشورهای جهان سوم باشد، افزود: برنامه 5 ساله برای این دانشگاه نوشته‌ایم که البته دو سال متوقف شد اما می‌توانیم ظرف یکی دو دوره آینده کیفیت را در حدی بالا ببریم که به دانشگاه‌های خوب و متوسط دنیا برسیم.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه ما باید به گونه‌ای در دانشگاه آزاد درآمدزایی کنیم که به شهریه دانشجو متکی نباشیم، گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد درآمد دانشگاه از این راه تأمین می‌شود لذا می‌توان به کارهای دانش‌بنیان روی آورد و از اختراعات دانشجویان حمایت کرد.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه بسیاری از اختراعات دانشجویان خاک می‌خورد و من از مدیران می‌خواهم که این اختراعات را به صنعت تبدیل کنند، افزود: دانشگاه آزاد می‌تواند همان طور که مشکل تحصیلات عالی را حل کرد برخی از کارهای زمین مانده را انجام دهد؛ مثلا می‌توان تکنولوژی تولید انرژی از طریق زباله یا مسئله آب را حل کرد.

وی با بیان اینکه تالاب‌های بسیاری خشک شده و در خود رفسنجان ما خیلی زمین‌ها نشست کرده است، یادآور شد: هر دانشگاه آزاد در منطقه خود می‌تواند آب خانه‌های کوه‌ها را احیا کند لذا با اینکه بحث آب شیرین‌کن در دستور کار بود اما اکنون نتیجه‌ای نمی‌بینیم.

هاشمی رفسنجانی از جاسبی خواست که کمک خود را به دانشگاه آزاد دریغ نکند و ما از او انتظار داریم که با مدیران شایسته خود این دانشگاه را همراهی کند.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه تربیت و تذکر به دانشجویان و همچنین حسن سلوک آنها باید مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد:‌ آنها نباید بتوانند اتهامات بیجا بزنند و در عین حال تعصبات تحجرها باید برداشته شود.

وی با بیان اینکه کرسی آزاداندیشی باید در دستور کار جدی دانشگاه آزاد قرار گیرد، اضافه کرد: کرسی آزاداندیشی جای تحقیق است نه جای انتشارات و تبلیغات لذا اگر فضای دانشگاه بسته باشد ما به پیشرفت‌های بزرگ علمی نمی‌رسیم البته نباید در این زمینه عواطف انسان‌های متعهد و خانواده شهدا و ایثارگران را جریحه‌دار کرد هر چند که اگر رفتارها منطقی باشد آنها نیز متأثر نخواهند شد.

وی با بیان اینکه فضای آزاد و اسلامی ما کاملا مشخص است به آیه لا اکره فی‌الدین اشاره کرد و گفت: لذا دانشگاه آزاد نباید این بعد آزاد را در چارچوب اسلام فراموش کند؛ البته نه چارچوب عوام شعاری و مداح‌گونه بلکه باید در چارچوب دانش فقها و علما باشد.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه خوشبختانه ما دو وزیر را در هیأت امنای خود داریم، به نقش فرجی‌دانا و هاشمی وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: ما امیدواریم که شورای عالی انقلاب فرهنگی سخت‌گیری نکند و اجازه دهد ما نمونه خوبی از تعالیم اسلامی را به دنیا معرفی کنیم.

 

سیدحسن خمینی: با یک اسلام کاریکاتوری مواجه هستیم

فارس گزارش داد: عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما امروز با یک اسلام کاریکاتوری مواجه هستیم، گفت: مهمترین خاصیت کاریکاتور این است که اجزای آن با هم تناسب ندارد.

سیدحسن خمینی عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در شصت و هشتمین اجلاس دانشگاه ضمن تقدیر از جاسبی رییس اسبق دانشگاه آزاد گفت: برای آقای جاسبی آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدواریم آقای حمید میرزاده رئیس جدید دانشگاه آزاد نیز در کار خود موفق باشد و بتواند ما را به منزل مقصود برساند.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما امروز با یک اسلام کاریکاتوری مواجه هستیم، گفت: مهمترین خاصیت کاریکاتور این است که اجزای آن با هم تناسب ندارد.

سیدحسن خمینی اظهار کرد: اگر قرار است فریاد هم بزنیم باید بر سر ظالم باشد و خیلی دوست داشتم آیت‌الله هاشمی در مورد اسلامی که امام(ره) داشتند، صحبت می‌کردند و می‌گفتند که امام(ره) چگونه اسلامی را دنبال می‌کردند.

نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی یکی از بزرگترین یاران امام(ره) است، خاطرنشان کرد:‌ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های امام(ره) این بود که در حضورش نمی‌توانستیم غیبت کنیم و اگر چنین کاری می‌کردیم امام(ره) جلسه را ترک می‌کردند.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد صفتی اسلامی دارد و باید همان اسلام واقعی در دانشگاه آزاد جریان داشته باشد و ما باید باور کنیم که در اسلام دروغ، غیبت، تهمت و حسد وجود ندارد.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: باید آنچنان که به ظواهر دین توجه می‌کنیم، باطن آن را نیز پاس بداریم و دلیل اینکه ما هرچقدر تلاش می‌کنیم ولی نتیجه نمی‌گیریم این است که در جان و دل ما این مسئله نهادینه نشده است.

سیدحسن خمینی ادامه داد:‌ امام(ره) تدریس اخلاقش به بیان نبود بلکه به اشراق بود و اگر کسی به وی نزدیک می‌شد آرامش روحی می‌‌گرفت و این به حوزه مغناطیس اخلاق برمی‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما این است که به آن چیزی که می‌گوییم وفادار نیستیم ما باید دل‌های خودمان را بشوییم تا دل جامعه شسته شود.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه صحبت‌ کردن در مقابل آیت‌الله هاشمی سخت است، تصریح کرد: صحبت کردن و سخنرانی در همه جا سخت است ولی در مقابل ایشان سخت‌تر است.

سیدحسن خمینی در خاتمه برای امام (ره)، خدمتگزاران مملکت، دانشگاه آزاد، ملت و نظام جمهوری اسلامی دعا کرد.

 

فرجی‌دانا: سوءتفاهم بین وزارت علوم ودانشگاه آزاد را رد می‌کنم

ایسنا گزارش داد: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هدف از حضور خود در اجلاس شصت و هشتم دانشگاه آزاد اسلامی را از بین رفتن هرگونه سوء تفاهم مبنی عدم همکاری و تفاهم وزارت علوم با دانشگاه آزاد عنوان کرد.

دکتر رضا فرجی دانا در شصت و هشتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هدف از حضور در این مجلس همدلی با دوستان دانشگاه آزادی است، تاکید کرد: یکی دیگر از دلایل حضور من این است که هرگونه شائبه و سوء تفاهم را درباره تعامل و همکاری وزارت علوم با دانشگاه آزاد رد کنم.

وی با بیان اینکه ما در شهرستان‌های دورافتاده واحدهای آموزش عالی کوچکی داریم که بعید است در آینده نزدیک بتوانند کارآفرین باشند، تصریح کرد: باید با تجمیع واحدهای کوچک زمینه رقابت آنها را با واحدهای بزرگتر ایجاد کنیم که در مناطق دور افتاده نیز دانشگاه‌های قوی تری داشته باشیم.

وزیر علوم با بیان اینکه کارنامه آموزش عالی در نظام جمهوری اسلامی کارنامه‌ای درخشان است، گفت: مقایسه تعداد 175 هزار دانشجو در آغاز انقلاب با جمعیت بیش از 4.4 میلیونی دانشجو در حال حاضر این موضوع را نشان می‌دهد.

فرجی دانا با بیان اینکه در بسیاری از زمینه‌ها در آغاز انقلاب وابسته بودیم اظهار کرد: به یاری خدا در این عرصه ما مسیر خوبی را طی کرده‌ایم به طوری که اگر به تولید علم در آغاز انقلاب و حال حاضر نگاه کنیم تعداد 700 مقاله در سال 57 در حال حاضر به گونه‌ای افزایش یافته که در سال گذشته بیش از 25 هزار مقاله در مجلات معتبر علمی داشته‌ایم که این رشد 35 برابری را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه ما در رشته‌های مختلف رشد کمی قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم، تصریح کرد: آنچه که ما باید به دنبال آن باشیم بحث کیفیت و تبدیل علم به ثروت است.

وی با اشاره به گفتگوی خود با دکتر میرزاده در روزهای گذشته تصریح کرد: دکتر میرزاده به من گفت که شما نمی‌خواهید برای دانشگاهی که یک سوم آموزش عالی را دارد با حضور در اجلاس آن وقت بگذارید؟ و من گفتم حتما این کار را خواهم کرد چرا که ما در جنبه‌های مختلف به دانشگاه آزاد احتیاج داریم.

وزیر علوم با اشاره به شرکت 950 هزار نفر در آزمون ارشد سال 93 گفت: بیش از 500 هزار نفر از این داوطلبان در رشته‌های علوم انسانی بوده‌اند. یعنی ما با سرمایه گذاری بیش از 60 درصد در علوم انسانی پیش رو هستیم.

فرجی دانا با طرح این پرسش که آیا ما تاکنون تقاضامحور بوده‌ایم گفت: صادقانه باید بگوییم که این گونه نبوده است. بلکه ما به سمتی رفتیم که سهل الوصول ترین حوزه‌های ما بود.

وی با تاکید بر اهمیت پرداختن به بازار کار و نیاز آینده کشور تصریح کرد: آنچه که ما به آن نیاز داریم تقاضای پژوهش محور است که باید نیاز اصلی کشور قرار گیرد. بنابراین ما نمی‌توانیم به هر پژوهشی مبادرت بورزیم.

وزیر علوم هدف نقشه جامع علمی کشور را فراهم کردن این اولویت‌ها دانست و گفت: دانشگاه‌ها همانطور که در دنیا از آموزش محور به سمت پژوهش محور و کارآفرین حرکت کرده‌اند ما نیز باید این مسیر را طی کنیم که در دانشگاه آزاد در این دوره جدید توجه ویژه‌ای به پژوهش و تولید ثروت از علم معطوف شده است.

فرجی دانا با بیان اینکه ما امید داریم که فارغ التحصیلان کارآفرین به جامعه تحویل دهیم خاطر نشان کرد: یک کارآفرین می‌تواند زمینه اشتغال هزار نفر را در جامعه فراهم کند. بنابراین دانشگاه باید مهارت‌های لازم را نیز به این کارآفرین داده باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کنار رشته‌های مهندسی بخشهای مدیریتی شکل گرفته که هدفش کارآفرین شدن فارغ التحصیلان است گفت: امیدواریم که این موضوع یعنی توجه به طرح آمایش سرزمین و توسعه متوازن و هدفمند آموزش عالی در دانشگاه آزاد نیز مدنظر باشد.

وزیر علوم مهارت اندوزی را یکی دیگر از محورهایی که باید مورد توجه دانشگاه‌ها قرار بگیرد عنوان کرد و افزود: اگر بخواهیم ایده دانشگاه ملی مهارت را به سمت موفقیت سوق دهیم باید در دانشگاه آزاد نیز به این موضوع توجه ویژه شود

 

وزیر بهداشت: علم و دانش را وسیله "سیاست" نکنیم

ایسنا گزارش داد: دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان، آموزش پزشکی در شصت و هشتمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سال جدید باید دو خصلت مهم را به دانشگاه‌ها برگردانیم که یکی از آنها این است که علم و دانش را وسیله سیاست نکنیم و حمایت و توان انجمن‌های علمی و اساتید را در محیط دانشگاهی برای تضارب آرا و توسعه دانش به کار ببریم.

وی افزود: مسئله دوم ایجاد شور و شوق در دل دانشجویان و اساتید برای افزایش آموختن و توسعه علم و دانش است که باید به این مسئله توجه اساسی شود.

هاشمی گفت: امیدواریم از فرصت‌هایی که در این اجلاس برای طراحی راه توسعه دانشگاه آزاد ایجاد شده است حداکثر بهره را ببریم و در کنار تعلیم جایگاه تربیت را لحاظ کنیم. بدیهی است وزارت بهداشت نیز در این راه همچون وزارت علوم حامی شماست.

وی دانشگاه آزاد را نمونه‌ای از این قدرت اجتماعی دانست و اظهار کرد: دانشگاه آزاد توانسته است ‌در یک مقیاس عظیم شاخص‌های رشد را افزایش دهد و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی بزرگی از رهگذر فیزیکی این دانشگاه حاصل شود که اثرات آن غیرقابل شمارش است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه دانشگاه آزاد در شرایطی متولد شد که ما به لحاظ گسترش خدمات بهداشتی و درمانی نقایص فراوانی داشتیم، گفت: در آن زمان کسی به ارتقاء کمی فکر نمی‌کرد و اصولا در امر خطیری مانند نظام سلامت علاوه بر بخش دولتی، رسیدن به درصد پایه‌ای از امکانات که از نیازهای پایه است، با توسعه نظام دانشگاه آزاد و افزایش کمیت و کیفیت در نقاط کشور میسر شد.

وی افزود:‌ خوشبختانه در حوزه‌های دانش روز جهانی چنان مسلط شده‌ایم که می‌توانیم در دنیا رقابت کنیم .

وی افزود:‌ امروزه فرصتی برای کیفیت‌گرایی فراهم شده است و دانشگاه آزاد که نقش مهمی در کمیت‌گرایی دارد، در بهبود شاخص‌های کیفی و همچنین فعالیت در این زمینه موفق بوده است.

هاشمی تصریح کرد: حقیقت این است که در حوزه دانشگاه آزاد با آمارهای بی‌اساس نمی‌توانیم خود را فریب دهیم و نمی‌توانیم در امر آموختن و آموزش آن هم در حوزه مهم درمان، بی‌تفاوت باشیم. به همین دلیل استدعا دارم برای رشد روحیه علم‌آموزی به جای مدرک‌گرایی تدابیری بیشتری اندیشیده شود.

وزیر بهداشت در خاتمه گفت: روحیه امید و تدبیرگرایی باید ایجاد شود تا به توسعه علم و افزایش کیفیت آموزش و آموختن توجه شود و در این زمینه نیاز به آسیب‌شناسان نیز داریم چرا که یکی از کارهای اساسی دانشگاه آسیب‌شناسی است و تا زمانی که دانشگاه درمان نشود نمی‌توان از آن انتظاری داشت.

 

جاسبی: فرزندم را غصب کرده بودند

فارس گزارش داد: رئیس اسبق دانشگاه آزاد گفت: چیزی که مرا شاد می‌کند این است که فرزند عزیزم را پس از غصبی کوتاه‌مدت در دستان مدیری می‌بینم که با عشق مجدانه، به یقین این مجموعه را رهبری می‌کند.

عبدالله جاسبی رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی در شصت و هشتمین اجلاس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه برای هرکس معنا و مفهومی دارد و برای من دانشگاه به معنای قمار همه زندگی است.

جاسبی ادامه داد: دانشگاه آزاد برای من خاطره عبور از حصار تنگ ذهن‌های مصلوب و تجلی خلق یک باور و تبلور تجسم یک اراده جمعی است.

جاسبی خاطرنشان کرد: در این مسیر 30 ساله، از کنایه رقیبان تاب از کف ندادم و خدا را شاکرم که شاهین اقبال بر دوش من نشست تا در این عرصه خدمت کنم.

وی اظهار داشت: اگر هدایت و حمایت آیت‌الله هاشمی نبود، مشکلات زیادی در دانشگاه آزاد بوجود می‌آمد.

جاسبی با بیان اینکه همه سرمایه‌ها و دارایی‌های من لطف و احسان مردم است که ابراز می‌کنند، افزود: دست همه کسانی را که با من همکاری کردند و سهمی در این دستاوردهای دانشگاه دارند، می‌فشارم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: پیش‌تر از این در دل‌نوشته‌ای از سفر خودم از دانشگاه آزاد نوشته بودم و گفته بودم که این میراث عظیم و ماندگار فراتر از نام جاسبی است. چیزی که مرا شاد می‌کند این است که فرزند عزیزم را پس از غصبی کوتاه‌مدت در دستان مدیری می‌بینم که با عشق مجدانه، به یقین این مجموعه را رهبری می‌کند.

جاسبی خاطرنشان کرد: من تلاش می‌کنم که تجربیاتم را در اختیار دانشگاه آزاد بگذارم و اگر عمری باقی باشد این تجربیات را مکتوب می‌کنم و در اختیار مردم کشور و جهان قرار می‌دهم.

رئیس اسبق دانشگاه آزاد تصریح کرد: از افتخارات دانشگاه آزاد این است که دو بزرگ مرد انقلاب اسلامی از آن حمایت کردند و قفل مشارکت مردم در آموزش گشوده شده است.

وی اظهار داشت: قصه دانشگاه آزاد و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی قصه دیگری است و من که در این دانشگاه از طرح تا اجرا حضور داشتم، شاهد سنگ روی این سنگ گذاشتن این دانشگاه بوده‌ام.

وی در ادامه برای مرحوم حاج سید احمد خمینی و مرحوم حسن حبیبی آرزوی رحمت کرد و از حضار خواست تا به احترام ایشان به طور ایستاده فاتحه بخوانند.

جاسبی اضافه کرد: 2 سال پیش که از دانشگاه آزاد خداحافظی کردم وعده دادم بی هیچ منتی خواهم رفت و این سرمایه را در اختیار مردم قرار خواهم داد و نوید داده بودم که این نهاد در کنار توفان‌ها و مشکلات روزگار، جان سالم به در خواهد برد.

وی در خاتمه گفت: رئیس جمهور در آن زمان با حضورش هیأت موسس این دانشگاه را مزین کرد و هم‌اکنون نیز این هیأت دوام دارد.

۴۷۴۷

کد خبر 339546

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • روح اله A1 ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    46 26
    فرزند شماست؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    60 38
    دلم برای اقای جاسبی و احساس اش به دانشگاه سوخت. چه رنجی کشیده بنده خدا!!!
  • بی نام IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    11 2
    بسي رنج بردم درين سال سي ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین