عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: هیچ کارشناس اقتصادی در کل کشور نیست که نگرانی دولت جهت واریز منابع به خزانه برایش قابل درک باشد.

به گزارش خبر آنلاین حسن ونایی در گفتگو با خانه ملت در واکنش به سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه مصوبه مجلس در رابطه با هدفمند کردن یارانه‌ها موجب افزایش نرخ تورم انتظاری گسترش فقر و قاچاق خواهد شد، اظهار داشت: آن چیزی که در مجلس تصویب شده و آنچه که در لایحه دولت بوده است تغییر ماهوی ندارد.

 وی گفت: مجلس 3 تغییر در لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها داد از جمله اینکه شیب 3 سال را به 5 سال تبدیل کرد، دهک‌ها را هم در اختیار دولت قرار داد و در آخر هم به استناد اصول 53 و 55 قانون اساسی تصریح کرد که منابع حاصل از اجرایی کردن این لایحه مستقیما به خزانه وارد شود و در بودجه سالیانه به استناد قانون اساسی درج شود و صد درصد آن در اختیار دولت قرار گیرد.

 وی گفت: در این لایحه هیچگونه تغییر ماهوی صورت نگرفته است که آقای رئیس جمهور اینگونه نظرات را مطرح می‌کنند.

 ونایی تصریح کرد: البته بنده هم با آقای رئیس جمهور هم عقیده هستم که این لایحه به دلیل ذات و ماهیت آن از زمانی که تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و حتی قبل از آن زمانی که رسانه‌ای شد تورم انتظاری را ایجاد کرد و این افزایش هیچگونه ارتباطی به مجلس ندارد و به ذات لایحه ربط دارد که توسط خود دولت تقدیم شده است.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ارتباط با گسترش فقر و قاچاق به جهت اجرایی کردن مصوبه مجلس گفت: این مباحث هیچ کدام به این لایحه برنمی‌گردد، مجلس نهایت اغماض را در طول بررسی این لایحه انجام داد، که تقریبا صد درصد خواسته‌های دولت تحقق پیدا کند و اینگونه هم شد.

 ونایی افزود: تنها خواسته دولت که محقق نشد این بود که اولا دولت معتقد است که این پول نباید به خزانه وارد شود و یک صندوق جداگانه در اختیارش قرار گیرد و دیگر اینکه تحت نظارت مراکز نظارتی قرار نگیرد، این خواسته دولت مغایر اصول 53، 54 و 55 قانون اساسی و وظایف دیوان محاسبات به عنوان دقتر نظارتی مجلس مصرح در قانون اساسی است.

 وی تصریح کرد: قابل درک نیست که چرا دولت نگران است که این منابع به خزانه واریز شود.

 ونایی افزود: هیچ کارشناس اقتصادی در کل کشور نیست که نگرانی دولت جهت واریز منابع به خزانه برایش قابل درک باشد.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: مجلس آمادگی خود را اعلام کرده که اول صد درصد این منابع از طریق بودجه‌های سالیانه در اختیار دولت قرار می‌گیرد و مبلغی از آن را هم خرج نمی‌کند، دوم اینکه اعلام آمادگی کرده که هر چقدر مانده این 5 سال بود به سال بعد منتقل بشود و سوم اینکه تعهد کرده دولت نسبت به سال‌های گذشته می‌تواند تعهد ایجاد کند، اینها همه صد درصد خواسته‌های دولت است.

 وی افزود: اگر آقای رئیس جمهور معتقدند که این اشکالاتی که گفته شد ایجاد خواهد شد که این مربوط به ذات و روح لایحه است و ربطی به مصوبات مجلس ندارد.

 ونایی تصریح کرد: شاید آقایان توقع داشتند که پس از بررسی طی این دو سال دیدند که این لایحه‌ای را که تقدیم مجلس کرده‌اند دارای مشکلاتی است و خواسته‌اند که تجدیدنظر نمایند.

 وی در خصوص سخنان رئیس جمهور در جمع نمایندگان مبنی بر اینکه اگر قرار باشد هدفمند کردن هر سال در لایحه بودجه بیاید نیازی به لایحه جدید نبود گفت: ‌این حرف جدیدی نیست، تقریبا کل سال 87 این مباحث در کل کشور اولویت اول بود که دولت معتقد بود که نیازی به لایحه نیست و در آخر هم مقام معظم رهبری تاکید فرمودند که هر آنچه که نیاز است در مجلس تصویب شود.

 وی افزود: اگر می‌خواستند خود لایحه را اجرایی بکنند این وسط مجلس چه نقشی داشت؟ مجلس به عنوان معتمدین مردم، نظرات کارشناسی خود را داده است، ضمن اینکه مجددا تاکید می‌کنم که تغییری در این لایحه صورت نگرفته که این مشکلات ایجاد شود.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه هر کدام از مباحث 7 گانه طرح تحول اقتصادی نیاز به قانون دارد تصریح کرد: ما برای بودجه سنواتی که یکسال از بودجه کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد قانون می‌آوریم اما یک تحول و تغییر عظیم در اقتصاد کشورمان چطور می‌توان گفت که نیازی به قانون نداریم.

 وی گفت: این مساله کاملا نیاز به قانون دارد و بر این اساس هم دولت لایحه را تقدیم مجلس کرده است.

 ونایی افزود: معتقدم که دولت معذوریت‌های دیگری دارد که این مباحث جدید را مطرح کرده و تصور می‌کنم که شاید دولت به این نتیجه رسیده که شاید بخواهد در اجرای این لایحه تجدیدنظر کند.

 ونایی همچنین در مورد اینکه هدفمند کردن تدریجی یارانه‌ها ظرف 5 سال به ضرر کشور خواهد بود و موجب تورم انتظاری خواهد شد گفت: این سخنان به هیچ عنوان مبنای کارشناسی ندارد، تورم انتظاری طی دو سال گذشته ایجاد شد قبل از اینکه این لایحه در صحن علنی مجلس تصویب شود.

  وی افزود: ما هنگامی تورم انتظاری را ایجاد کردیم که این لایحه را رسانه‌ای کردیم به جای اینکه می‌توانستیم به راحتی در بخش نفت متمرکز شویم و این قضایا را در مجموعه نفت حل نماییم.

 وی گفت: علی رغم اینکه بنده نیز مخالف کلیات لایحه هستم اما شیب 5 سال به منزله این است که فشاری را که می‌خواهیم بر دوش مردم وارد کنیم آرامتر وارد نماییم تا مردم زیر بار این قضیه با مشکل مواجه نشوند.

 ونایی در ادامه در خصوص اینکه با مصوبه فعلی مجلس هزینه‌های دولت از نفت به عنوان ریشه تورم حذف نشده است، ادامه داد: من به این مساله اعتقادی ندارم، تمام هزینه‌های دولت با توجه به اینکه ما کشوری تک محصولی هستیم و علی رغم مواردی که گفته می‌شود 50 درصد یا 60 درصد متکی به نفت هستیم می‌گویم که به صورت واقعی بیش از 90 درصد بودجه کل کشور به نفت و فرایند مشتقات آن ارتباط دارد، اینکه در این لایحه حرفی از این موضوع نشده این ذات بودجه ریزی در ایران است.

 وی افزود: فعلا با تک محصولی بودن و اینکه نفت را صادر می‌کنیم و دلارهای آن را در داخل کشور تبدیل به ریال کرده و هزینه می‌کنیم راه دیگری وجود ندارد.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در خصوص اعمال تغییرات فراوان در بودجه کشور و معطوف کردن مشکلات به سوی استان‌ها گفت: امسال که سال اول بودجه ریزی در مجلس نیست اما امسال اتفاق جدیدی در دولت و مجلس افتاده است بدین صورت که سازمان مدیریت تعامل نزدیکتری با مجلس داشتند و این تعامل بین سازمان مدیریت و مجلس باعث شده که مباحث بیشتری رصد شود و مباحث کارشناسی به سمتی رفت که بودجه واقعی‌تر شود.

 وی گفت: بودجه که واقعی‌تر شود دخل و تصرف و تغییرات در مجلس کمتر خواهد شد.پیش بینی می‌کنم که مجلس تغییرات کمتری را در بودجه امسال انجام دهد.

 وی افزود: نگاه مجلس نگاهی حمایتی در استان‌ها است نه نگاهی بازدارنده و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

 

کد خبر 34495

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =