امروز چی بخوریم؟ / پنجم فروردین، چغرتمه برای دارا و ندار!

امروز پنجم فروردین است و ما با یک غذای جدید از خطه شمال ایران قصد داریم شما راغافلگیر کنیم.

البته اصلا بعید نیست بابت مواد لازم به کار رفته در برخی از این غذاها دلخور شوید و با این تصور که قیمت آنها سر به آسمان کشیده می‌شود فکر کنید برخی از این غذاها متعلق به از ما بهتران است اما به قول پائلو کوئلیو در کتاب بریدا ئاقعیت همیشه همان چیزی نیست که ما میبینیم! با این وصف بیشتر ما آدم‌ها نمی‌دانیم ناله نداری اطرافیان را باور کنیم یا صف‌های عریض و طویل مقابل گران‌ترین برندهای آجیل و شیرینی! با این مقدمه که نباید همیشه چیزهایی را که با چشمتان می‌بینید ، واقعیت تلقی کنید می‌رویم سراغ پیشنهاد امروزمان که چغرتمه است. حتما امتحانش کنید.

 

مواد لازم:

مرغ: یک کیلوگرم

تخم مرغ: 8 عدد

پیاز داغ: 2 تا 3 قاشق مربا خوری

زعفران ساییده: یک قاشق چایخوری

روغن: 150 گرم

جوش شیرین: یک قاشق مربا خوری

آبلیمو: دو قاشق مربا خوری

نمک و فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار لازم

 

روش تهیه :

1- بعد از اینکه مرغ گرانبها را پاک کردید آن را با مقدار کمی آب حدود یک لیوان می‌تواند کافی باشد و کمی پیاز خرد شده و مقدار اندکی هم نمک رئی گاز بگذارید تا بپزد.

2- وقتی مرغ شما کاملا پخته شد باید دست کم اندازه 3 قاشق غذاأ‌خوری آب در آن باق مانده باشد. حالا استخوان‌های مرغ را از گوشتش جدا کنید.

3- گوشت مرغ را خرد کنید و بعد آنقدر آن را بکوبید تا حسابی له و البته نرم شود.

4- در این مرحله باید بروید سراغ زعفران. آن را در کمی آب جوش حل کنید و در عوض جوش شیرین را هم در کمی آب سرد حل کنید.

5- تخم مرغ‌ها را در ظرف بزرگ دیگری بشکنید و درست و حسابی آنها را هم بزنید. کمی هم نمک چاشنی تخم مرغ‌ها کنید.

6- در این مرحله مرغ‌های کوبیده شده همراه زعفران و آب لیمو و جوش شیرین و پیاز داغ داخل ظرف تخم مرغ‌های شکسته و هم زده شده می‌ریزید و آنها را اساسی با هم ترکیب می‌کنید.

7- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید و مایع چغرتمه را داخل ظرف مناسب فر بریزید البته قبل از اینکار کف ظرف را حتما با کمی روغن چرب کنید. بعد از اینکه مایع را داخل ظرف ریختید روی آن را صاف کنید و اجازه بدهید 45 دقیقه چغرتمه شما داخل فر بماند به طوریکه کاملا برشته شود.

8- 45 دقیقه زمان زیادی برای انتظار نیست و مطمئن باشید سریع می‌گذرد. بعد از اینکه چغرتمه را از داخل فر بیرون آوردید صبر کنید تا سرد شود و سپس آن را داخل ظرف مورد نظر خودتان بازگردانید. نوش جان...

 

فردا چی بخوریم؟

شاید از فردا که ششم فروردین است و دید و بازدید‌ها کمتر شده بدتان نیاید با تهیه غذایی سبک به پارکی ، کوهی ، دشتی ، بیابانی بروید و همراه خانواده یک روز پیک نیکی را تجربه کنید. ما هم با همین ذهنیت برای فردا تهیه همبرگر خانگی را به شما آموزش می‌دهیم. منتظر ششم فروردین باشید.

۴۷۴۷

کد خبر 346216

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    8 1
    چه غذای ساده ای واقعا که!!!
  • بی نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    10 13
    آقا جان چغرتمه اصلش به آذربایجان بر میگرده برادر من من نمیدونم چه جوری این شده مال شمال خود کلمه چغرتما آذری هستش
  • بی نام A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    7 1
    آقا جوش شیرین مصرف نکنید مضر است. (یک) دوم این که چغرتمه که در اصل یک غذای ترکمنی است چه طور سر و کارش با فر افتاد؟ این غذا مطلقا فر نمی خواد و همین طوری روی آتش زیاد یا تنور پخته و آماده می شود.
    • بی نام A1 ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
      5 0
      مگه تو خونه‌های امروزی تنور هست؟
    • بی نام A1 ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
      3 0
      نه دیگه می تونی روی اجاق گاز با شعله بالا درست کنید کار شاقی نیست منظورم به اینه که اصالت غذاها را باید یاد آور شد و گفت که این غذا مربوط به کدام استان یا مردمان است و نوع سنتی آن چه طور پخته می شود
    • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
      0 0
      چغرتمه یک کلمه با ریشه ترکی هست. ترکمن ها و اذربایجانی ها هم کلمات مشابه و حتی غذاها و رسمهای مشابه زیاد دارند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین