بی.بی.سی نوشت:
روز پنجشنبه، 7 ژانویه (17 دی)، خبرگزاری دولتی ایران ایرنا به نقل از یک منبع مطلع در سفارت جمهوری اسلامی در پکن گزارش کرد که سی و شش شهروند ایرانی در ارتباط با جرایم قاچاق مواد مخدر در چین زندانی هستند.
به نوشته این خبرگزاری، از این سی و شش نفر، ده نفر به اعدام و ده تن دیگر به حبس ابد محکوم شده اند و برای بقیه هم دوره های حبس از سه تا هجده سال صادر شده است.
هشت تن از این افراد، که میانگین سنی آنان بیست و پنج سال گزارش شده، در زندانی در پکن و بقیه در زندان گوانجو در جنوب چپن محبوس هستند.
ایرنا به نقل از این منبع آگاه می نویسد که اکثر بازداشت شدگان "فریب خوردگانی" هستند که در شبکه قاچاق مواد مخدر فعال نبوده اند و از جا سازی مواد در ساک و چمدان های خود اطلاعی نداشته اند.
میانگین سنی محکومان بیست و پنج سال است و همه آنان با ویزای توریستی به چین سفر کرده بودند.
ایرنا به نقل از کنسول سفارت ایران در چین اخبار مربوط به اعدام تعدادی از بازداشت شدگان را تکذیب کرده و گفته است که وزارت امور خارجه ایران از حدود سه سال پیش پیگیر موضوع بازداشت شدگان ایرانی بوده است.
به گفته وی، سفارت ایران به این منظور روابط خوبی با مقامات ومراکز قضایی و وزارت خارجه چین برقرار کرده و در جلسات متعددی جهت پیگیری این موضوع شرکت داشته است.
وی افزوده است که سفارت ایران تقاضایی برای تخفیف مجازات محکومان ایرانی دادگاه های چین تسلیم مقامات این کشور کرده که در دست بررسی است
هشدار به مسافران چین
در عین حال، این مقام سفارت ایران گفته است که در یک سال اخیر، هیچ ایرانی به دلیل قاچاق مواد مخدر در چین دستگیر نشده است.
سفارت ایران به شهروندان ایرانی عازم چین هشدار داده است که "در این سفر مراقب افراد سودجویی باشند که در قالب چهره های مختلف، سعی در فریب مسافران و سوء استفاده از آنان دارند."
دولت چین، به دلایل تاریخی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، سیاستی سختگیرانه را نسبت به تجارت مواد مخدر دنبال می کند و اواخر سال گذشته، یک شهروند بریتانیایی را به جرم حمل مواد مخدر اعدام کرد و ادعای او در این مورد که افراد دیگری مواد مخدر را در چمدان او جای داده بودند نادیده گرفت.
از اواخر قرن هجدهم، ورود تریاک به چین به شیوع تدریجی اعتیاد به این ماده منجر شد و در سال های قبل از پیروزی انقلاب کمونیست سال 1949، اعتیاد به تریاک به یک مساله اساسی برای این کشور تبدیل شده بود.
به همین دلیل، دولت کمونیستی سیاست بسیار سختگیرانه ای را برای ریشه کنی اعتیاد به مواد مخدر به اجرا گذاشت که همراه با انزوای سیاسی این کشور در خلال حدود چهل سال پس از آن، کمابیش این کشور را از اعتیاد پاک سازی کرد.
اصلاحات اقتصادی دهه 1980 که با گسترش تجارت و جهانگردی همراه بود بار دیگر زمینه ورود و اعتیاد به مواد مخدر را در این کشور فراهم آورد و دولت به اتخاذ تدابیری برای مقابله با این پدیده روی آورد.
از جمله اقدامات دولت در این زمینه تصویب قوانین جدید در این زمینه بوده که براساس آنها، امکان بازپروری اجباری معتادان را به دولت می دهد.
دولت چین در سال های اخیر قوانین جدیدی را برای مقابله با گسترش اعتیاد در این کشور به اجرا گذاشته که از جمله شامل آموزش پیشگیری از اعتیاد و بازپروری معتادان و پیش بینی مجازات اعدام برای برخی از جرائم مرتبط با قاچاق مواد مخدر است.
نظر شما