روزنامه اعتماد در گزارشی نظر برخی چهره​های مطرح کشور را درباره نمایشگاه کتاب امسال جویا شد.

کتاب دوستی مقطعی- نیکی کریمی

امسال مشغله سینما و کار فرصت حضور در نمایشگاه کتاب را از من گرفت. امیدوار بودم که کتاب دیگری که از حنیف قریشی ترجمه کرده‌ام به نمایشگاه کتاب برسد، که چنین نشد. سال‌های پیش اگرچه در نمایشگاه کتاب حضور داشتم، اما این نمایشگاه را به دلایل زیادی یک حرکت مقطعی فرهنگی می‌دانم و با توجه به شرایطی که کتاب و کتابخوانی در ایران دارد، در موثر بودن آن تردید دارم. از اینکه وقت نکردم به نمایشگاه بیست و هفتم بروم ناراحت نیستم چون تمام طول سال کتاب می‌خرم و کتاب می‌خوانم. این نمایشگاه شاید برای چند روز مردم را از خوراک‌های فرهنگی عامه که هر روز با آن درگیر هستند کمی دور کند، ولی احساس می‌کنم باید به فکر حرکت‌های موثرتر و ماندگارتری باشیم. این کار جامعه‌شناسان و نهادهای مسوول است که آفت‌های تولیدات فرهنگی عامه را شناسایی کنند و از کتاب به عنوان یک آلترناتیو در مقابل این آثار استفاده کنند. موسیقی پاپ، سریال‌های خارجی پاپ، اینترنتی که همه وقت و ذهن مردم و خصوصا جوانان را تسخیر کرده است... تردید دارم که یک نمایشگاه ده روزه بتواند حریف این رقبا شود و مردم را با کتاب آشتی دهد. تا وضع تولید و مصرف فرهنگی ما چنین است، نمایشگاه کتاب صرفا در حد یک نمایش کتاب‌دوستی مقطعی باقی خواهد ماند.


انگیزه‌یی نداشتم
- الهه کولایی

امسال فقط برای مراسم رونمایی آخرین کتابم «میان منطقه‌گرایی و همکاری سازمان‌های بزرگ منطقه‌یی پس از جنگ سرد» که توسط نشر وزارت امور خارجه چاپ شده شرکت کردم. از آنجا که در حوزه مطالعات منطقه‌یی در علوم سیاسی منابع فارسی وجود ندارد، پیش از آغاز نمایشگاه کتاب برنامه‌ریزی کرده بودم که اگر به علت مشغله زیاد نتوانستم به نمایشگاه مراجعه کنم، از طریق دانشجویانم بتوانم از آثار موجود در بخش ناشران خارجی مطلع شوم و بتوانیم با بودجه‌یی که از دانشگاه و مرکز پ‍ژوهشی اوراسیا در اختیار ما گذاشته می‌شود، این منابع را تهیه کنیم. متاسفانه این اتفاق میسر نشد و تنها انگیزه‌یی که می‌توانست مرا به نمایشگاه بکشاند از بین رفت. عدم امکان مالی خرید منابع جدید از طرفی و همینطور عدم حضور ناشران خارجی که به صورت تخصصی در حوزه علوم سیاسی و مطالعات منطقه‌یی فعالیت می‌کنند، و البته تعدادشان هم زیاد نیست، بر انجام مطالعات و پژوهش‌های جدید در این حوزه تاثیر مستقیمی دارد. نیازسنجی مراکز پژوهشی دانشگاهی به منابع خارجی و دعوت از ناشران خارجی و تقویت این بخش در نمایشگاه از اهمیت بسیار ویژه‌یی برخوردار است که امیدواریم در سال‌های آینده، توجه لازم مسوولان برگزاری نمایشگاه را به خود جلب کند و به نیازهای مطالعات آکادمیک و پژوهشگران خصوصا در حوزه علوم سیاسی و مطالعات منطقه‌یی پاسخ داده شود.

کارنامه مثبت دولت - فاطمه راکعی

برگزاری نمایشگاه کتاب در سطح بین‌الملل رویداد بزرگی است و یکی از مبارک‌ترین اتفاقات فرهنگی در سطح کشور محسوب می‌شود. افراد مختلفی در سطوح گوناگون سنی از این نمایشگاه بازدید می‌کنند و قطعا برگزاری چنین رویداد عظیمی پیچیدگی‌های خاص خودش را هم دارد. با تمام این اوصاف نمایشگاه کتاب مانند دوره قبل موفق بوده و من به همه دست اندرکاران خسته نباشید می‌گویم که از طریق برگزاری این نمایشگاه به فرهنگ مملکت خدمت می‌کنند. اگر حرفی از باب انتقاد مطرح می‌شود صرفا جهت برگزاری بهتر نمایشگاه در دوره‌های بعدی است. امسال پس از چند سال مسوولان امر به لحاظ ساختار فکری خودشان اهل کتاب و فرهنگی بودند و این مساله در برگزاری بهتر نمایشگاه خیلی مهم است. از منظر خدمات رسانی هم با توجه به اینکه این نمایشگاه، اولین نمایشگاهی بود که از سوی دولت تدبیر و امید برگزاری می‌شد، کارنامه قابل قبولی از خودش به جا گذاشت و نارضایتی عمده‌یی را در پی نداشت. فکر می‌کنم در چارچوبی که وظایف بر عهده وزارت ارشاد گذاشته شده بود، به خوبی اجرا شد و اگر کاستی هم وجود داشت مربوط به نهادهای دیگر است. از دیگر نکات مثبتی که نمایشگاه امسال داشت و من به اجمال به آنها اشاره می‌کنم، یکی مراسم‌هایی بود که «سرای اهل قلم» در نمایشگاه ترتیب داد و میزگردها و جلسات مفیدی برگزار کرد و دیگر اینکه امسال خانه ترجمه هم در نمایشگاه تاسیس شده بود که به نظرم حرکت جالبی بود.

 

 

6060

کد خبر 354423

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین