حقانی: برخی از طوفان دیروز، درآمد کسب کردند/ چرا درخت‌های قدیمی تهران ریشه‌کن شدند؟

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر درباره ابعاد زیست محیطی طوفان دیروز آخرین آمار قطع درختان را پس از این توفان اعلام کرد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر، محمد حقانی درباره قطع درختان هنگام وزش طوفان شدید در عصر دوشنبه گفت: متاسفانه تاکنون آمار قابل استنادی به صورت رسمی به شورای شهر نرسیده است، ولی تحقیقات ما نشان می دهد نزدیک به 2هزار و 600 اصله درخت در تهران از بین رفته اند و در این بین، شاخه های قطور زیادی هم از درختان شکسته شد که تعداد آنها، غیرقابل شمارش است.

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، ری و تجریش درباره ابعاد زیست محیطی طوفان دیروز در تهران، توضیح داد: به شهر، صدمات زیادی خورده است، کمترین صدمه ای که می بینیم، این است که 5 نفر دیروز از شهروندان زنده بودند و اکنون نیستند. درختان زیادی هم قطع شد که جای تاسف دارد.

این عضو شورای شهر درباره عملکرد شهرداری تهران در طوفان دیروز تذکر داد: برخی از سازمانهای خدماتی مانند آتش نشانی به خوبی وارد عمل شدند، ولی برخی دیگر از نهادهای وابسته به شهرداری در طوفان دیروز، عملکرد خوبی نداشتند و حتی شاهد بودیم که شهرداری تهران از درختانی که دچار مشکل شده بودند، کسب درآمد کرد.

حقانی درباره درآمدزایی شهرداری از طوفان عصر دوشنبه گفت: در برخی از معابر شهر، درختان بزرگ و 50 ساله، از شدت باد خم شدند که قاعدتا سازمان فضای سبز و پارکها باید با جرثقیل، این درختان را به حالت اولیه درمی آورد و با استفاده از قیم، آنها را مهار می کرد، ولی ظاهرا ترجیح بر این بود که با اره برقی، همه این درختان قطع شود، چون هم زحمت احیای درختان را نکشیدند و هم این درختان، هر کدام دست کم نیم میلیون تومان می ارزد.

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورا درباره آمار نابودی درختان در طوفان دوشنبه گفت: متاسفانه آمار دقیقی از سوی شهرداری اعلام نمی شود، ولی یکی از نهادهای شهرداری، به بنده 2560 اعلام کرد 2560 درخت در این طوفان از بین رفته است. همچنین آتش نشانی تعداد درختان قطع شده را 180 اصله و ستاد بحران شهرداری هم 1200 اصله عنوان کرده است که به نظر می رسد آمار 2560 درخت درباره آسیب به محیط زیست تهران، به واقعیت نزدیک تر باشد.

 

چرا درختها ریشه کن شدند

حقانی درباره چرایی قطع درختان در طوفان دوشنبه عصر گفت: "درختان به طور کلی به دو نوع مثمر و غیر مثمر تقسیم بندی می شوند. درختان مثمر، نیاز به نگهداری و آب زیادی دارند که کاشت آنها در شهر، منطقی نیست، ولی درختان غیرمثمر مانند نارون و چنار، که به درختان شهری معروف شده اند، آب کمی می خواهند و مقاومتر هستند. اما همین درختان نیز نیاز دارند که به موقع هرس و مهار شوند.

او در این باره توضیح داد: طوفان عصر دوشنبه نشان داد نگهداری اصولی از درختان شهر به خوبی انجام نمی شود. وقتی درخت 50 ساله روی زمین می افتد، یعنی در نگهداری از آن دقت کافی نشده است و مسئولیت این خسارات به محیط زیست تهران، بر عهده شهرداری و سازمان فضای سبز و پارکهااست."

حقانی درباره سرنوشت درختان تهران گفت: به جز مواردی مانند طوفان عصر دوشنبه گذشته، برخی از عملکرد مدیریت شهری هم باعث از بین رفتن درختان شده است، از جمله اینکه در روزهای برفی، سطح خیابانها را پر از نمک می کنند که رسوب نمک در جوی ها، باعث خشک شدن درختان می شود. حتی دیروز جایی را در خیابان ولی عصر(عج) دیدم که شهرداری کف جوی را سیمان کرده بود. نمی دانم کجای دنیا، جوی خیابان را سیمان می کنند تا درختان خشک شوند؟"

حقانی در پایان از مسئولان شهرداری و فضای سبز تهران خواست نسبت به نگهداری از درختان شهر، توجه بیشتری نشان داده و در اولین فرصت، گزارش رسمی خسارات به فضای سبز و محیط زیست تهران در پی طوفان عصر دوشنبه را تقدیم شورای شهر کنند.

 

ریشه درختان قلع و قمع شده است

حقانی همچنین درباره درآمدن ریشه های درخت در طوفان دیروز تهران به خبرآنلاین گفت: برخی از درختان ریشه های سطحی و افشان دارند مانند کاج که بر اثر باد و ناآرامی جوی به سادگی از ریشه در می آید. ولی درختان توت و چنار ریشه های عمیق دارند و به این سادگی در نمی آیند.

او در این باره توضیح داد: درباره سرعت باد در برخی مناطق به 130 کیلومتر می رسید و فشار خیلی زیاد بود. یکی از علل سست شدن ریشه درختان در تهران، جدول گذاری و کند و کوب بی رویه در اطراف درختان است که باعث شده ریشه های درختان قلع و قمع شده و از بین برود و استحکام درخت کم شود.

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر درباره نحوه نگهداری از درختان شهر هم گفت: این درختان غیر مثمر که شهری شمرده می شود، باید در فصول مشخصی از سال، سربرداری بشود تا تاج آنها سنگین نشود و بتوانند در مقابل باد مقاومت کند. داخل درخت باید در فصل مساعد و مساعد، سبک شود تا نوردهی و رشد بیشتری پیدا کند و زیبایی و سایه پیدا کند. این کارها در سطح شهر انجام نمی شود و دیدیم که آسیب رسیدن به درخت در مقابل چنین بادهای شدیدی، مقاوم کند. همچنین باید از آسیب زدن به ریشه های این درختان در عملیات مختلف جدول گذاری و کندن بی رویه خیابانها، جلوگیری شود.

47231

کد خبر 358375

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرید A1 ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    39 5
    خدا حفظ کند این مهندس حقانی را... بالاخره یک نفر از مسئولین نگران درختان این شهر است
  • بی نام A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    7 0
    پيمانكاران سازمان فضاي سبز شهرداري حسابي كيف كردند چون 2600درخت را به قيمت مناسبي مي فروشند. پول آن كجا مي رود؟
  • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    88 1
    همین الان دارند درختان دم خانه ما را که می شد که به حالت اولیه برگدان قطع می کنند
    • افشین IR ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      7 2
      چرا نمیری درگیر بشی؟؟برو جلوشو بگیر...
  • آیس IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    39 1
    سالهاست که کف جوبهای خیابون ول عصر سنگفرش شده .. درختای بیچاره نمیتونن نفس بکشن...
  • hamed IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    36 0
    درختان خیابان مجاهدین اسلام را هم دارند قطع می کنند در حال که می شود دوباره آنها را سرپا ایستاند.
  • mgh A1 ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    51 4
    کمترین صدمه ای که می بینیم، این است که 5 نفر دیروز از شهروندان زنده بودند و اکنون نیستند. کمی به جملاتی که مینویسید دقت کنیدفکر کنم این بیشترین صدمه بود؟
  • علی IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    10 0
    مرگ چند نفر کمترین صدمست . بقیه خسارتا جبران میشه اما مرگ هموطنامون جبران نشدنیه

آخرین اخبار