کرهشمالی و ایالات متحده همچنان در گیر و دار بازی هستهای پیونگیانگ هستند . درست در شرایطی که رهبران کرهشمالی از آمادگی خود برای ازسرگیری مذاکرات شش جانبه سخن میگویند، واشنگتن پیکان حملات خود را به سمت نقطهضعف کرهشمالی نشانه رفته است . وضعیت حقوق بشر در این کشور چندان مساعد نیست. مخالفان سیاسی با کوچکترین انتقادی روانه زندان میشوند و حتی عبور و مرور ساده افراد هم از تیررس نگاه ماموران دولتی دور نمی ماند . زمانی که بازی هستهای این کشور وارد مرحله تعامل با واشنگتن شد، بسیاری از منتقدان این رژیم ایالات متحده را به چشمپوشی بر تخلفهای پیونگیانگ در زمینه حقوق بشر متهم کرده و ادعا کردند که واشنگتن در حال معامله با این کشور است .
در چنین شرایطی دولت اوباما در تازهترین موضعگیری خود در سال 2010 میلادی در خصوص پرونده هستهای ایران اعلام کرد که پیونگ یانگ باید شرایط وحشتناک حقوق بشر را ارتقا دهد .
رابرت کینگ، فرستاده ویژه باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا از شرایط حقوق بشر در کره شمالی انتقاد کرد و به ادامه بازداشت یک شهروند آمریکایی به خاطر ورود غیر قانونی به این کشور اشاره کرد.
رابرت کینگ پس از ملاقات با وزیر خارجه کره جنوبی به خبرنگاران گفت: از نظرحقوق بشر، کره شمالی یکی از بدترین مکانهاست. شرایط حقوق بشر در کره شمالی مانع عادی سازی روابط میان واشنگتن و پیونگ یانگ است.
دو کشور تا کنون دارای روابط دیپلماتیک نبودهاند و بن بست ایجاد شده بر سر برنامه تسلیحات هستهای کره شمالی از دیگر عوامل قطع روابط می باشد.
وی افزود: روابط ارتقا یافته میان آمریکا و کره شمالی باید شامل احترام بیشتر به حقوق بشر در کره شمالی شود.
در غیاب روابط دیپلماتیک دو کشور، سوئد نماینده آمریکا و کره شمالی است. کینگ افزود: ما از سوئد درخواست کردهایم تا گزارشی از وضعیت این شهروند آمریکایی بازداشت شده را ارایه دهد اما تاکنون اطلاعاتی دریافت نکردهایم.
کره شمالی ماه گذشته اعلام کرد یک شهروند آمریکایی را دستگیر کرده است اما هویت وی را فاش نساخت. گفته می شود این فرد برای نشان دادن عدم رعایت حقوق بشر در کره شمالی به طور غیرقانونی و با عبور از مرز وارد خاک این کشور شده است. براساس تخمینهای دولت کره جنوبی، در کره شمالی حدود 154 هزار زندانی سیاسی در شش اردوگاه بزرگ در سراسر کشور به سرمی برند. کره شمالی وجود این اردوگاه ها را تکذیب میکند.
نظر شما