چه نیک است اگر کمی تأمل کنیم و به آنچه در اطرافمان می گذرد، ژرف، بنگریم و از تفکر و اندیشیدن، غافل نشویم.
امید است بازخوردِ این مختصر یادداشت، تلنگری باشد به مسؤولان امر؛
در تولید خودروهای دارای کیفیت و برخوردار از استانداردهای روز دنیای پیشرفته!
و قدم جدی تر برداشتن در راهِ ریشه کن کردن اعتیاد؛ این مفسده ی براندازِ نسلِ جوان و نوجوان و خانواده ها.
یک. از نگاه نگارنده، باید علت یابی کرد و آسیب شناسی نمود که چرا "هر سه ساعت، یک معتاد می میرد"؟
خدا نکند که مسؤولان، فقط آمار را ارائه دهند تا که رفع تکلیف کرده باشند!
چرا خروجی آمار قابل ارائه، بایستی متفاوت و البته دارای اختلاف زیاد باشد؛ بالاخره، کدام درست است؟ این که "6 میلیون نفر" از هموطنانمان، گرفتار مشکل اعتیادند یا "بیش از ۵.۵ میلیون نفر"!
یادآور می شود که؛ پانصدهزار نفر در جامعه ی آماری، کم جمعیتی نیست!
این که "۴۴ درصد زندانیهای کشور مرتبط با بحث مواد مخدر است"، خبر بسیار ناگواری است و ناگوارتر، این که از "یک میلیون و 350 هزار معتاد"، "علت 55 درصد از طلاقها در کشور"، اعتیاد است. این آمار نشان می دهد که دیدگاه جامعه به "اعتیاد"، جرم انگارانه است و هنوز، ترویجِ این مهم که به منظور درمان اعتیاد، بهتر است که به معتاد، به چشمِ یک "بیمار" نگریست، نیازمند فرهنگ سازی است.
دو. شاید از نگاه برخی، این که هنوز "پیکان" در تصادفات شهری و بین شهری، قربانی می گیرد، عادی به نظر آید؛ اما شوربختانه! حالا شاهد آن هستیم که "پراید" و "پژو" مانند "هوو" و غیر آن، جملگی - گاهی - از عاملان اصلی قربانی گرفتن ها به شمار می آیند؛ به نحوی که بر اساس آخرین آمار، "تلفات جادهای ایران، معادل سقوط سالانه 60 هواپیما" است.
این که "تولید خودرو" در ایران، سه برابر شده است؛ هرچند که تغییری در "قیمت ها" نداشته باشد، خبر خوشایندی است؛ اگرچه آخرین آمار صدرنشینی خودروهای وطنی، "نسیم" باشد و "صبا"! و ما از بین 51 کشور، بر پایهٔ اطلاعات منتشرشده در سال ۲۰۰۷، در ردیف "هفدهم" جای داشته باشیم.
سه. بدیهی است این که "آمار معتادان در ایران، پایین تر از میانگین جهانی است"، توجیهی برای بی توجهی ندارد.
اما پرسش اساسی این است که؛
"جامعه ی آماری ما چه عدد و رقمی را در جمعیتِ معتادِ جدید، نشان می دهد؟" به عبارتی دیگر، اگر "هر سه ساعت، یک معتاد می میرد"، چند معتاد، متولد می شود؟!؟ همچنان که اگر "تولید خودرو در ایران، سه برابر شده است"، تا چه میزان - در مقام عمل - به تولید خودروی استاندارد و دارای کیفیتِ عالی می اندیشیم!؟!
چرا در هم آغوشی با "مرگ"، به "تولد" نمی اندیشیم!؟!
نظر شما