تیتر سه وبلاگها
-
جلوگیری از اجرای قانون عفاف و حجاب کارزار نمیخواهد
اجرای قانون عفاف و حجاب، به زایمان طبیعی میماند که جنین، خودش، خودش را در وقتِ بهدنیا آمدن، با گره خوردنِ ناف دور گردنش، خفه میسازد. فلذا جلوگیری از اجرای چنین قانونی، کارزار نمیخواهد.
-
عریانتر از عریان
وه! چه نیک است که آدمی، تجهیز شود به دانایی تا عاری از حماقت شود و نیکوتر اینکه بتواند دانا را از احمق بازبشناسد.
-
حق بیمهی بازنشستگی
دخترک، زابپوش بود و پسرک، خوشپوش. دوتایی زل زده بودند به نقطهای که همهی نگاهها به آن سمت بود.
-
ضرورت تغییر رویکرد و رفتار دولت در تأمین انرژی
تغییر رفتار الگوی مصرف مشترکان انرژی خصوصاً مشترکان خانگی ضروری است اما کافی به مقصود جهت رسیدن به مصرف بهینه بهنظر نمیرسد. زیرا تغییر و اصلاح رفتار اقتصادی دولت به منطق رفاه اقتصادی و اجتماعی نزدیکتر است.
-
ثنای ایرانیان مقیم خارج
هر ایرانی ولو آنکه مقیم خارج از کشور باشد، وقتی ثنا دارد، باید بتواند از همانجا، خارج از کشور، هر لایحه و دادخواست و شکوائیه و مانند آن را که نیاز حقوقی اوست، از طریق سامانهی ثنا یا سایت عدلایران، ثبت کند.
-
از مبطلات روزه ؛ شنیدن اباطیل
مبطلات روزه، کارهایی است که روزه را باطل میکند. کارهایی مانند خوردن و آشامیدن، رابطهی جنسی، استمنا، قیکردن (استفراغ)، فرو بردن تمام سر در زیر آب، رساندن غبار غلیظ به حلق، تنقیه یا اِماله با مایعات، باقیماندن بر جنابت، حیض و نِفاس تا اذان صبح و نیز دروغی را به خدا یا پیامبر اکرم صلیاللهعلیه وآلهوسلم و امامان علیهمالسلام اجمعین نسبت دادن.
-
از افطارِ خونه جا نمونی!
شادی و نشاط، جزو حقوق ابتدایی جامعه است همچنانکه اخلاق انسانی نیز حکم میکند حقوق اجتماعی را احترام کنیم.
-
نیمنگاهی به ؛ احکام انتصابی
* فارغاز اینکه چه شخص یا چه سمت و چه مسؤولیتی، مورد بحث است و چه شخصیتی، صاحب مسؤولیت میشود، متن و محتوای حکم موضوع انتصاب از درجه اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
-
تبعیض، ممنوع؛ تفاوت، ممنون!
هیچ فقیهی، در مقام ضرورت، پیوند قلب زن را به مرد و یا پیوند قلب مرد را به زن، حرام ندانسته است. حکم شرعی پیوند قلب یا مغز مرد به زن و برعکس، با ابتنای عقلی، جایز و بلامانع است و این حکم، بلامنازع است بین فقها و جملگی ایشان و حقوقدانان اسلامی بر این نگاه، اتفاقنظر دارند. بدون تردید، نتیجهی این دیدگاه، آن است که دریابیم بین زن و مرد، تبعیض، ممنوع! ولیکن تفاوت را با جان و دل پذیرا باشیم.
-
پیشنهادهایی به نخستین رویش ایدههای خدمتآفرین قضایی
نیکبختانه، نخستین رویش ایدههای خدمتآفرین قضایی ازسوی کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برگزار شد که حتماً حداقل نتیجهی آن، کسب تجربهی بسیار مفیدی برای قوهقضائیه و بهویژه مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضائیه است و انتظار میرود پساز این، در جهت تأمین حقوق شهروندی و افزایش صلاحیت حرفهای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، گامهای مؤثرتری برداشته شود.
-
از تقاعد تا بازنشستگی
چندی پیش، در پیامکهای چند خبر ایرنا آمده بود؛ علت آلودگی فعلی هوای تهران، کاهش ضریب تخلیه آلودگی هوا بهدلیل سرد شدن هوا، افزایش تعداد خودرو و عدم بازنشستگی خودروهای فرسوده و در نتیجه، افزایش مصرف بنزین است.
-
نه شرقی ، نه غربی، تهران؛ پایتخت ایران
خبر، بسیار کوتاه بود ولیکن عمیق و دردآور! که چرا مسؤولان، تا این اندازه به اصول کشورداری و اهمیت امور راجعبه امنیت و تمامیت ارضی و استقلال کشور و سیاستهای حاکم بر جغرافیای درونمرزی و تقسیمات کشوری و نیز مسایل کلان و اساسی پایتخت کشور، ناآشنایند. تهران، جزو ایران و پایتخت جمهوری اسلامی ایران است و عمری گران را داریم فریاد میزنیم که؛ نهشرقی، نهغربی، جمهوری اسلامی ایران عزیز.
-
جراحی زیر نور چراغ قوه تلفن همراه
وقتی صحبت از جنگ میشود، صلح، خانهنشین میشود و قدرت، خود را نمایان میکند و بالاخره، یکطرف قضیه، یک جنگجوی تمامعیار دیده میشود که آوار شده است بر سرِ طرفدیگر. این، قاعدهی جنگ است که بیقاعده و بیقانون بهنظر برسد. اما هر جنگی که بیقاعدهتر، نمایش داده شود، غیرانسانیتر مینمایاند.
-
بین خطوط برانید
همهی ما، ازآنجاکه عقل داریم و اهل منطق و خردورزیم، نیک میدانیم که باید بین خطوط برانیم.
-
اشتغال به سردفتری بدون گذراندن دوره کارآموزی یعنی مرگ دفاتر اسناد رسمی
حرفهی سردفتری دفتر اسناد رسمی، حرفهای ذوجنبتین است. هم فن و هنر و مهارت است و هم درآمیخته با دانش حقوق. نویسندگی، هنر است. پس، سردفتری هم هنر است. زیرا تنظیم یک سند تخصصی همانند سند صِداق غیرمنقول، کار هر سردفتر نیست. و تا آگاهیهای حقوقی سردفتر، بر قوانین و مقررات حاکم بر مهریه و انتقال قطعی غیرمنقول و نیز تسلط او بر اصول نویسندگی، کافی نباشد، سهل و ممتنع است. سردفتر، بدون اشراف بر فنون سردفتری و مهارتهای حرفهای که عملاً در دورهی کارآموزی، آموزش لازم را میبیند، نمیتواند حتا یک سند حرفهای تنظیم کند.
-
تحلیل حقوقی یک قرارداد(قسمت ششم)
در پنج قسمت پیشگفته، بیان شد که علیالقاعده، هر قراردادی، میتواند با مقدمهای شروع و با توضیحات، به پایان برسد. اما نمونهقراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد. و بهدنبال آن، طرفین قرارداد از حیث نام و نامخانوادگی، مشخصات فردی، سمت حقوقی هر یک از طرفین یا اطراف قرارداد و موضوع قرارداد و سپس ابعاد حقوقی مدت و مبلغ قرارداد و شرایط و چگونگی پرداخت، مورد بررسی حقوقی قرار گرفت. یادداشت تحلیلی پیشِ رو، تلاش دارد که زیر هر متن و قسمتی از قرارداد، نظر کارشناسی نگارنده قید شود و برای تمییز و تشخیص، متن قرارداد بهصورت برجسته مشخص شده است.
-
تحلیل حقوقی یک قرارداد(قسمت پنجم)
در چهار قسمت پیشگفته، بیان شد که هر قراردادی، میتواند در ابتدا با مقدمه شروع و با توضیحات به پایان برسد. اما نمونهقراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد. و بهدنبال آن، طرفین قرارداد از حیث نام و نامخانوادگی، مشخصات فردی، سمت حقوقی هر یک در قرارداد و موضوع قرارداد و سپس ابعاد حقوقی مدت و مبلغ قرارداد، واکاوی و تحلیل شد. و بیان شد که چگونگی پرداخت مبلغ قرارداد، نکتههایی دارد که در تعیین وضعیت حقوقی قرارداد و تحلیل آن اثرگذار است.
-
تحلیل حقوقی یک قرارداد (قسمت چهارم)
در سه قسمت پیشگفته، بیان شد که هر قراردادی، میتواند در ابتدا با مقدمه شروع و با توضیحات به پایان برسد. اما نمونهقراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد. و بهدنبال آن، طرفین قرارداد از حیث نام و نامخانوادگی، مشخصات فردی، سمت حقوقی هر یک در قرارداد و موضوع قرارداد و سپس ابعاد حقوقی مدت قرارداد، واکاوی و تحلیل شد.
-
ژاپن، فوتبال آلمان را ربود
نه آلمان، آن آلمان همیشگی بود و نه ژاپن. با این تفاوت که آلمان، با ژاپن ناشناخته روبهرو بود. اما ژاپن، آلمان را کامل شناخته بود.
-
تحلیل حقوقی یک قرارداد( قسمت سوم )
در دو قسمت پیشگفته، بیان شد که هر قراردادی، میتواند در ابتدا با مقدمه شروع و با توضیحات به پایان برسد. اما نمونه قراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد و بهدنبال آن، طرفین قرارداد از حیث نام و نامخانوادگی و مشخصات فردی و سمت حقوقی هر یک در قرارداد و نیز موضوع قرارداد، واکاوی و تحلیل شد. در این یادداشت تحلیلی، تلاش بر این است که زیر هر متن و قسمتی از قرارداد، نظر کارشناسی نگارنده قید شود و برای تمییز و تشخیص، متن قرارداد بهصورت برجسته مشخص شده است.
-
ضرورت تبیین موضوع؛
تحلیل حقوقی یک قرارداد/ قسمت دوم
در قسمت نخست، بیان شد که هر قراردادی، میتواند در ابتدا با مقدمه شروع و با توضیحات به پایان برسد. اما نمونهقراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد. در این یادداشت تحلیلی، تلاش بر این است که زیر هر متن و قسمتی از قرارداد، نظر کارشناسی نگارنده قید شود و برای تمییز و تشخیص، متن قرارداد بهصورت برجسته مشخص شده است.
-
تحلیل حقوقی یک قرارداد
متن هر قراردادی، میتواند در ابتدا با مقدمه شروع و با توضیحات به پایان برسد. اما نمونهقراردادی که نگارنده جهت تحلیل حقوقی آن برگزیده، یک قرارداد معمولی با ادمین پیج اینستاگرام است که مقدمه ندارد. در این یادداشت تحلیلی، تلاش بر این است که زیر هر متن و قسمتی از قرارداد، نظر کارشناسی قید شود و برای تمییز و تشخیص، متن قرارداد بهصورت برجسته مشخص شده است.
-
مهریه پرداختنی است؛ حتا بعد از فوت مرد
از سوی خبرگزاری وزین "خبرآنلاین"، بهنقل از باشگاه خبرنگاران، در قالب "دانستنی حقوقی"، بهتاریخ ۱۸ خردادماه جاری (سال ۱۴۰۲) مطلبی زیر عنوان "درصورت فوت یکیاز زوجین تکلیف پرداخت مهریه چه میشود؟" منتشر شد که نگارنده را بر آن داشت توضیحی دربارهی این مهم یعنی مهریه بدهد.
-
واکاوی حقوقی قید "ولو کراراً" در وکالتنامههای رسمی
عبارات و جملاتی همچون "وکیل، حق توکیل به غیر ندارد ولو یکبار."؛ "وکیل، ولو یکبار، حق توکیل به غیر ندارد."؛ "وکیل، حق توکیل به غیر ندارد ولو کراراً."، عبارتهایی است چهبسا معروف و صدالبته هنوز شایع در متنهای وکالتنامههای رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی که بیآنکه طرفین سند و بهویژه وکیل و موکل، مفهوم دقیق و کارشناسانه و حقوقی آنرا بدانند، زیر سند را امضا میکنند که آثار حقوقی آن، بهیقین، متفاوت خواهد بود.
-
کوچکترین بازدیدکنندهی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
از شب عید نوروز، مترصد این بودم که نمایشگاه بینالمللی کتاب، چهوقت آغاز به کار میکند تا این نمایشگاه، نخستین نمایشگاه کتاب باشد که بهعنوان مشتری و خریدار واقعی کتاب، آنهم بهاتفاق خانواده، مراجعه و یکیدوسه کتاب برای دختر هفتهشتماههم تهیه کنم.
-
پرتوهایی از عماد افروغ
آموزههایی که از لایهی بیرونی زندگی فرهنگی و اجتماعی و سیاسی "عماد افروغ"، آشکارا میتوان آموخت، کم نیست ولیکن از باب اندیشهورزی، شماری از آنچه بهزعم نگارنده، قابل اشاره است، بهمنظور ویژگی خاص ایشان که "آگاهیبخشی" بود، بیان میشود؛ شاید که نومیدی بمیرد و امید فروغِ افروغها، روزافزون، بر تارک این مرز و بوم بدرخشد.
-
تلویزیون خصوصی؛ آری!
دقیقأ سههزار روز پیش از این، در یادداشتی با عنوان "تلویزیون فقط به درآمد میاندیشد"، نگارندهی این یادداشت نوشت که؛ رعایت حقوق مخاطبِ تلویزیون، حتی در تبلیغات، یک ضرورت است.و نوشت که؛ این یادداشت، راهاندازی "تلویزیون خصوصی" را دنبال میکند.
-
برای "برای"
"برای"، نماد اعتراض بود. "برای"، مطلع بود. "برای"، مطلع اعتراض بود؛ اعتراض به چند دهه بیاعتراضی. اعتراض به چند دهه اعتماد. اعتراض به دهههای گذشته بود؛ نه اعتراض به رویدادهای تاریخی و اجتماعی و سیاسی ایران در دهههای گذشتهی اخیر.
-
احساس کاذب دانایی نزد همهچیزدانان
امروزه، در حکمرانی خوب، هم مردم بهرهمندی از خدمات ارزشمند مدیران فرهیخته را جزو حقوق خود برمیشمارند و هم گماردن مدیر فرهیخته بر مناصب حاکمیتی، بر دولتمردان و حاکمان تکلیف است.
-
واکاوی حقوقی حاکمیت و مالکیت جزایر سهگانه
آنانکه نمیدانند، بدانند؛ دیرزمانی است که ایرانزمین از نابخردیِ درگذشتگان در گذشته، از بحث بر سر جزایر سهگانهی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، در رنج بوده است! هر صبح را با ترس و نگرانی به شب میرساند و شب، نومیدانه منتظر حمله و هجمهی دشمنِ همسایه و همسایهی دشمن بود.