چگونه آموختیم خود را به خواب بزنیم/خداحافظی ما با برزیل چه ربطی به حذف ایتالیا و اسپانیا داشت؟

چرا به هنگام باخت در فوتبال به جای ابرقدرت‌های پیروز به بزرگان شکست خورده ملحق می‌شویم؟

 حامد مظفری: درست ساعاتی پس از بازی نه چندان رضایت بخش ایران در برابر بوسنی و حذف از جام جهانی، تعدادی از کارشناسان فوتبال در دامنه ای که از رسانه ملی گرفته تا رسانه های کاغذی و سایبری را شامل می شد سعی کردند با طرح این مساله که الان وضعیت ایران درست شبیه است به وضعیت کشورهایی بزرگ مانند ایتالیا، اسپانیا و انگلیس که در عین ناباوری از جام جهانی حذف شدند، از نگاه خود به ایرانیان مغموم تسلای خاطر دهند. این کارشناسان از این گفتند که تیمهای بزرگ آسیایی مانند ژاپن و کره هم از جام خداحافظی کرده اند و به همین دلیل حذف کشورمان از جام جهانی نیز اتفاقی کاملا معمولی است. اما آیا واقعا چنین است؟ اصلا طرح چنین شبیه سازی تا چه حد نزدیک به واقعیت است؟ واقعا چه چیز کشور ما به کشورهای نامبرده شبیه است که شکست هر دویمان در آوردگاه جهانی فوتبال می شود اسباب دلخوشی؟! برای آن که نقض غرض این فرضیه آشکارتر شود طرح چند پرسش کفایت می کند.

1. آیا ایتالیا و اسپانیا و انگلیس و دیگر کشورهای بزرگ خداحافظی کرده با جام جهانی هم یک گزارشگر مخصوص جام جهانی مثل مزدک میرزایی را به برزیل فرستادند و از آن سو به دلیل مشکلات ناشی از کیفیت پایین صدا -به سبک 14 سال قبل و جام جهانی 1990 که بهرام شفیع رفت ایتالیا و عباس بهروان از تهران بازی را گزارش کرد- بازی را توسط گزارشگر مستقر در جام جم پوشش دادند؟

2. آیا تیمهای بزرگ هم تعداد زیادی از هنرمندان درجه دو و سه خود را بدون مشخص کردن منبع تامین هزینه ها به برزیل فرستادند تا چند روزی بخورند، بخوابند و گردش کنند و در نهایت همه فریادهایی که پیش از سفر در باب حمایت از تیم ملی به عنوان «یار دوازدهم» می دادند را در چند تصویر فیسبوکی خلاصه کنند؟

3. آیا برای ساختن آهنگ ویژه جام جهانی تیمهای ایتالیا و انگلیس نیز بدون کارشناسی از آدمهایی دعوت به کار شد که هیچ تجربه ای در ژانر موسیقی حماسی-مهیج ندارند و در نهایت نیز محصولاتی خلق شد که حتی شنیدن یک بار آنها نیز توی ذوق می زد.

4. آیا در کشورهایی مانند انگلیس، ژاپن و کره هم حمایت چهره های سرشناس سیاسی معطوف می شود به لحظات برد؟ و آیا در آن کشورها هم سیاستمداران شان در تمام سال حتی واژه ای در جهت حمایت از ورزشهای پرطرفدار نمی گویند و به آوردگاه جام جهانی که می رسند صفحات اجتماعی شان را پر می کنند از متنهای حماسی.

5. آیا تلویزیون کشورهایی مثل ژاپن و کره و استرالیا هم به جای نماهایی زنده از واکنش هواداران تیمهایشان نسبت به اتفاقات بازی، مرتب تصاویر آرشیوی پسرکی را به مخاطبان نشان می دادند که یک بار یوز عروسکی اش روی شانه اش بود و بار دیگر همان یوز در دستش؟ آیا تلویزیون ایتالیا و اسپانیا هم به هنگام گل خوردن کشورشان، نماهایی از شادی هواداران تیمهایشان که مربوط به لحظه گل زدن است را پخش می کرد؟

6. آیا کره و ژاپن با حداقل بازیهای تدارکاتی وارد این رقابتها شدند و مهمترین حریف آنها در بازیهای دوستانه مونته نگرو و بلاروس بوده اند که حالا شکست آنها را با شکست خودمان شبیه سازی می کنیم؟

7. آیا صداوسیمای آنها حتی مصاحبه چند دقیقه ای مربیان بعد از بازی را هم با تاخیر روی آنتن می فرستاد؟ آیا گزارشگر آنها نیز بعد از مسجل شدن حذف تیمشان از جام جهانی مرتب خود را در جایگاه مردم قرار داده و از ابراز رضایت مردم از همین حذف آبرومندانه سخن گفت؟

8. آیا در آن کشورها تنها استادیوم ورزشی معتبرشان همان استادیومی است که نزدیک به چهار دهه قبل تاسیس کرده اند؟ آیا در آن کشورها هم این طور است که در طی نزدیک به سه دهه و نیم حتی یک میزبانی جام ملتهای قاره ای را هم به دست نیاورده باشند؟

10. آیا در کشورهایی مثل کره و ژاپن هم یک کارشناس بنام تلویزیونی در یک روز یک یادداشت واحد را با پس و پیش کردن جملات در چندین و چند رسانه منتشر می کند بدون اینکه جرأت این را داشته باشد که یک نظر قطعی درباره تیم ملی کشورش بدهد؟

اینها تنها چند پرسش برآمده از فرضیه ای است که به ظاهر کارشناسان در شباهت شکست تیم ملی ما به شکست تیمهای صاحب نام جهانی مطرح کرده اند. فرضیه ای که بیشتر به کار کودکان شکست خورده در بازی با همکلاسان خود می آید. فرضیه ای که البته مسبوق به سابقه است و در آوردگاههایی مانند المیپک و بازیهای آسیایی نیز نظیر آن را شنیده ایم. اما واقعا این چه روش غلطی است که تا در یک آوردگاه جهانی شکست می خوریم سعی می کنیم چند کشور صاحب نام که آنها نیز مانند ما شکست خورده اند را پیدا کرده و با اتصال خودمان به آنها سعی کنیم بادی به غبغب انداخته و بگوییم بله ما هم مثل انگلیس هستیم؟! ما هم مثل اسپانیا هستیم. آیا بهتر نیست که به جای این تمایل برای به خواب زدن خودمان از همین نیجریه هم گروهی مان و تلاشی که آنها برای صعود به دور دوم جام جهانی داشتند درس بگیریم یا از همین بوسنی که علیرغم حذف زودهنگام از جام، تا دقیقه 90 به مانند رقیبی که می خواهد به دور بعد صعود کند در برابر ایران صف آرایی کرد؟

یعنی واقعا از ساختار حرفه ای فوتبال کشورهایی مانند اسپانیا و انگلیس فقط و فقط خداحافظی شان با جام جهانی را یاد گرفتیم؟ چرا به جای توجه به حذف انگلیس نگاهی به نتایج کشورهایی نظیر کارستاریکا، شیلی و تا حدی اروگوئه و کلمبیا نمی اندازیم که شاید به لحاظ ساختارهای اجتماعی بیشتر به ما شبیه باشند. 

اصلا همه اینها به کنار! مگر در عرصه سیاسی مرتب از این دم نمی زنیم که می خواهیم در برابر ابرقدرتهای جهان قدعلم کنیم پس چطور است به هنگام باخت در فوتبال به جای ابرقدرت‌های پیروز به بزرگان شکست خورده ملحق می شویم؟

5757

کد خبر 362551

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    56 6
    واقعا ربط دادن اینارو جدی گرفتی؟
  • هادی صداقت GB ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    واقعا خودت فهمیدی چی نوشتی؟؟؟؟؟؟؟؟
    • احمدی A1 ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
      35 1
      اتفاقا شما نفهمیدی که چی خوندیملتی که جوگیر باشه با یک تساوی شادی می کنه و آخرش برای اینکه دل خودش خوش کنه تعریف و تمجیدهای الکی را واسه تیم ملی داره که هیچ حرفی واسه گفتن نداشته و با این وضعیت نداره.
  • آرمان EU ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    105 3
    خیلی عالی بود تمام چیزی که توی دلم بود رو نوشتینتوی فصل نقل و انتقالات هستیم با این همه بزرگ نمایی باعث میشیم این بازیکنان هم به خودشون بگن حالا که اینجوری برامون و سر و دست میشکنن رقم قرارداد هامون رو به 10 میلیارد برسونیم ما نمیتونیم خودمون رو گول بزنیم متاسفانه این فرهنگ تعریف و تمجید بیخود و بی جهت از خودمون و الکی بزرگ کردن خودمون داره به یک بدعت تبدیل میشهاز حذف اسپانیا و ایتالیا داریم سو استفاده میکنیم که خودمون رو بزرگ نشون بدیمنمیگیم کاستاریکا با اروگوئه و ایتالیا چیکار کرد و چرا ما مثل کاستاریکا نبودیم که بزرگان رو حذف کنیمفقط میگیم چون بزرگان حذف شدن و ما از سه بازی فقط 1 امتیاز گرفتیم پش اشکال ندارهو همین میشه که فوتبال این کشور هیچوقت به بزرگ بودن سوق پیدا نمیکنه
  • بی نام EU ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    250 8
    این مطلب رو همه خبرگزاری ها باید منتشر کنن که این عمل های زشت در صدا و سیما و عملکرد نا امید کننده مجریان بعد از تساوی مقابل نیجریه و پخش سرود و باخت مقابل بوسنی تبدیل به بدعت نشه،اینجوری بخوایم خودمون رو متوهمانه بزرگ کنیم نتیجه ش میشه اینکه 4 سال دیگه همون 1 امتیاز رو هم نمیگیریم البته اگر صعود کنیم به جام جهانی،همین فرهنگ تزویر و دو رویی نتیجه ش شده باخت به بوسنی و اینکه هیچ حرفی در اون بازی برای گفتن نداشتیم،همین تعریف و تمجید ها میشه دستاویزی برای فدارسیون که بیخیال جام جهانی میشه تا 4 سال بعد و مدت ها از عملکرد به اصطلاح خوبش به خاطر تعریف های بیخودی صدا و سیما و مجریانش همه جا داد و فریاد بزنه که بله ما فوق العاده بودیم،در صورتی که منی که فوتبال رو میدیدم همچین تفکری نداشتم
    • بی نام EU ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
      19 1
      بريد از اين واليباليستاهاي مرد يادبگيريد كه بانصف دستمزد ميلياردي فقط يك نفرتون 70ميليون جمعيت رو شاد ميكنن
  • مز IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    113 1
    احسنت.گل گفتی.
  • طولابي A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    139 0
    آب از سر چشمه گلالود است
  • مهدي A1 ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    168 3
    واقعا لايك داره....ولي كي گوش ميده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • اخوین A1 ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    33 1
    درود بر شرافت نویسنده
  • ش ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    25 1
    احسنت، حرف حساب رو زدي!
  • مجید US ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    34 1
    تیم ایران تا حدودی شبیه جام جهانی 2006 نتیجه گرفت ولی در آن سال تمام رسانه ها و شاخص آنها آقای فردوسی پور اینگونه تیم را ضعیلف ارزیابی کردند و لی امسال نتایج را مثبت تلقی نمودند بد نیست نیم نگاهی به درصد مالکیت توپ و میدان در این سه دیدار بیندازیم.
  • جواد RO ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    12 1
    ممنونم. من معمولا رسانه ها رو به یکی از همون دلایلی که شما بالا نوشتید نمیخوانم اما گاهی مثل الان سر تیتر اخبار رو برای آگاهی از اخبار مرور میکنم/ خوشحال شدم که مطلب شما رو خواندم و خوشحالم که اقلا بشه به جماعت از خود ممنون انتقاد کرد. خوب نوشتی برادر. اونقدر بدریخت هست سیستم های ما که انسان نمیدونه از کجاش شروع کنه به انتقاد تا اصلاح بشه اما اون نقطه تاریک ما اینه که نمیخواهند درست بشوند. کاش سیستم های ما در اجرا دکمه ریست داشت. کاش
  • تانت A1 ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    8 8
    بیشتر مواردی که گفتی خوب بود ولی بعضیش اصلا ربطی نداشت. تازه اینا به اینکه عملکرد کلی تیم خوب بود هم ربطی نداشت. مگه مجری باید مدام غر بزنه؟ مگه همین مجریا کم انتقاد کردن؟ ولی وقتی بازی تموم شده و مردم هم ناراحتن گفتن همون جمله ها خیلی بهتره تا مثل عقده ای ها از همون لحظه با بی انصافی شروع کنن به انتقاد. همه مشکلاتو میدونن ولی این مشکلات باید تو سطوح بالای ورزش حل بشه و خوردکردن اعصاب مردم نتیجه ای نداره
  • مهدي IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    8 19
    الان ايشون نظرش دقيقا چي بود . واقعاااااااااااا از كي حمايت كرد از كي انتقاد . نظرش درباره تيم ملي چي بود ؟
  • رسول IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    16 2
    واقعا خوب سوال طرح کردی برادر...دمت گرم و بازدمت گرمتر بااااد
  • مخالف ضد فوتبال IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    29 2
    بنظرم تيم ملي در سه بازي جام جهاني يك نيمه دوم برابر آرژانتين را " فوتبال" بازي كرد و در بقيه نيمه ها " ضد فوتبال" نتيجه اين ميشود كه از سه بازي يك امتياز بگيرد و كلي هم به مردم بدبخت ، فخر بفروشد يك امتياز در برابر آنهمه پولي كه از بيت المال خرج اين تيم و هنرمندان درجه چندم همراهشان شد ، آبروريزي نيست براي تيم ملي؟؟؟؟؟
  • مهدی با حقیقت A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    44 2
    آنچه بیشتر در جریان بازی با بوسنی بر اعصاب مردم خراش می انداخت آن دو ایرانی بودند که دو لیوان نوشیدنی در دست داشتند و تا آخر بازی این نوشیدنی ها تمام نشد که نشد نکته جالب اینجاست که در جامی که بزرگانش ناباورانه حذف شدند روی سکه دیگر این بود که تیمهای دیگری که جایگاه مهمی در فوتبال دنیا نداشتند شگفتی ساز شدند بهتر نیست خودمان را مثلا با کاستاریکا و حتی بوسنی مقایسه کنیم؟؟ راحت تر است ها
    • بی نام GB ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
      5 6
      نه ما نمی‌تونیم خودمون رو با بوسنی مقایسه کنیم. چون بوسنی ۲۳ تا بازیکن لژیونر توی اروپا داره. ما چی؟
  • بی نام A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    6 6
    خوب بود ولی میشد مسایل مهمتری مورد مقایسه قرار بگیره.
  • علی IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    18 0
    از ساختار حرفه ای فوتبال کشورهایی مانند اسپانیا و انگلیس فقط و فقط خداحافظی شان با جام جهانی را یاد گرفتیم... همین هم یادگرفته باشیم خوبه
  • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    25 7
    از فردوسی پور بعید بود که جای مردم ایران صجبت کنه و عملکرد رو خیلی خوب ارزیابی کنه
  • بی نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    12 4
    این همه تلاش میکنیم به جام جهانی برسیم فقط 3بازی تحقیرامیز کنیم بعد خوشحال ازگرفتن یک امتیاز از نیجریه که مسی نداشت دقیقه اخر گل بزنه به ما
  • محسن GB ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    11 0
    فقط در مورد فوتبال و سایر مسابقات ورزشی بدینگونه عمل نمیشود. بخاطر بیاوریم در دوره احمدی نژاد، وقتی پول ملی لحظه به لحظه از ارزشش کاسته میشد، تمام هم و غم صداسیما در نشان دادن مشکلات اقتصادی مردم اروپا و از هم پاشیدن نظام های آنها خلاصه میشد که البته چنین اتفاقی هم نیفتاد
  • بی نام A1 ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    6 1
    فوق العاده بود.ممنون از نویسنده
  • بی نام A1 ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    3 1
    واقعاً ما چی مون از کاستاریکا کمتره؟ اگر انگلیس ببره خودمون رو در حد و اندازه ای که باهاش مقایسه بشیم نمی بینیم ولی اگر ببازه به خودمون دلداری می دیم که .. الجزایر کاستاریکا نیجریه کلمبیا ... چی بیشتر از ما دارند؟
  • بی نام A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
    2 1
    آفرین به نکته بینی نویسنده.کاملا درست.کاملا منطقی
  • بی نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
    4 0
    ای آقا صداوسیما که گوشش پره از این حرفها و هیچوقت هم محلی نمیکنه مهم اینه که صداوسیما 200 میلیارد تومن درآمد داشته نه اینکه ایران باخت یا برده
  • مسعود IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
    1 0
    درود و 100درود به وجدان بیدار و آگاه نویسنده مطلباحسنت بر این قلم رسا و این مطلب عالی احسنت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین