به گزارش ایرنا روستای "بنین یار" در بخش جلفای جمهوری خودمختار نخجوان در هفته های اخیر به دلیل حوادثی که در روز عاشورا و بعد از آن در روستا رخ داده و در طی آن جمعی از اهالی روستا از سوی پلیس و نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند، موضوع بحث رسانه های جمهوری آذربایجان است.
چند روز بعد از عاشورا به دنبال تجمع تعدادی از اهالی روستا در برابر دفتر نمایندگی نخجوان در شهر باکو و اعتراض آنها به اقدام افرادی که به اهالی روستا حمله می کنند، این نمایندگی با صدور بیانیه ای این مسائل را تکذیب و حتی ناشی از توهم برخی افراد عنوان کرد.
روزهای بعد مطبوعات اعلام کردند که در روز عاشورا اهالی روستا به دلیل برگزاری آیینهای عزاداری مورد حمله قرار گرفته اند و این وضعیت در روزهای بعد نیز ادامه داشته و جمعی از اهالی هم بازداشت شده اند و در روستا وضعیت فوق العاده حکمفرماست.
در اینحال حقوقدانان عضو یک تشکل غیردولتی دفاع از حقوق بشر در دیدار با وزیر کشور آذربایجان در خصوص اعزام گروه حقیقت یاب به روستا توافق کردند اما بنوشته روزنامه های امروز جمهوری آذربایجان این افراد در نخجوان امکان بازدید از روستا را نیافتند.
در اینحال نمایندگان سفارتخانه های آمریکا و بلژیک هم هنگام عزیمت به روستا از سوی افرادی که ظاهرا از اهالی روستا بوده اند اما بگفته برخی منابع عمدتا از روستاهای دیگر آورده شده بودند، با توهین مواجه شده و اجازه حضور در روستا را نیافتند.
بنوشنه شماره پنجشنبه روزنامه "ینی مساوات" چاپ باکو، "سعیده قاجامانلی" مسئول یک سازمان غیردولتی حقوق بشر از دولت خودمختار نخجوان به دلیل عدم همکاری برای بازدید نمایندگان این سازمان از روستای بنن یار انتقاد کرد و گفت: بنظر می رسد که نخجوان، مستقل از سیاستها ی دولت مرکزی اقدام کرده و به هماهنگیهای انجام شده در باکو توجهی ندارد.
دفتر مطبوعاتی سفارت آمریکا در باکو نیز اعلام کرد که نمایندگان دو سفارتخانه امکان بازدید از روستا را نیافته اند.
فراهم نشدن امکان بازدید هیئتهای خارجی و سازمانهای غیردولتی از روستای بنن یار امروز در اغلب روزنامه های جمهوری آذربایجان بازتاب دارد.
روستای"بنن یار" با حدود 4 هزار نفر جمعیت از شهر نخجوان مرکز جمهوری خودمختار نخجوان 30 کیلومتر فاصله دارد.
جمهوری خودمختار نخجوان با حدود 400 هزار نفر جمعیت از نظر جغرافیایی با سرزمین اصلی آذربایجان ارتباط نداشته و در شمالغرب جمهوری اسلامی ایران با دو استان آذربایجان شرقی و غربی 163 کیلومتر مرز مشترک دارد و ضمن داشتن مرز 12کیلومتری با کشور ترکیه با ارمنستان نیز دارای224 کیلومتر مرز مشترک است.
جمعیت غالب این جمهوری که از سال 1924 بصورت خودمختار اداره می شود، مسلمان شیعه مذهب هستند.
بنا به اعلام رسانه های جمهوری آذربایجان، از ورود یک گروه بازرسی سازمانهای غیردولتی و نیز نمایندگان دو سفارتخانه خارجی، برای بررسی حوا دث منجر به ضرب و شتم اهالی یک روستای نخجوان جلوگیری شده است.
کد خبر 36991
نظر شما