فارس نوشت:

عفونت بیمارستانی این بار در اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس تهران خبر ساز شد. بخش جراحی قلب تعطیل شد و اکنون حداقل 6 بیمار در بخش پست CCU نه به خاطر جراحی قلب بلکه به خاطر عفونت بیمارستانی درد می‌کشند.

بیمارستان مدرس در شمال تهران و منطقه سعادت آباد قرار دارد و اکنون حدود 2 هفته است. بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته‌اند، دچار عفونت بیمارستانی شده‌اند.

غفاری، فرزند یکی از بیماران این بخش می‌گوید: حدود 2 هفته پیش مادرم به این بیمارستان آمد تا عمل جراحی قلب انجام دهد، عمل جراحی قلب خوب بود و مشکلی نداشت اما بعد از عمل جراحی به صورت ناگهانی مادرم بینایی‌اش را از دست داد و بعد از 4 روز اعلام کردند که دچار عفونت بیمارستانی شدید در ناحیه قفسه سینه شده است.

او می گوید: عفونت بیمارستانی در بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس زیاد است. بعد از پیگیری ما این بخش را تعطیل کردند و تعدادی از بیمارانی که دچار عفونت شده بودند از جمله مادرم را در بخش پست CCU بستری کرده‌اند.

غفاری می‌گوید: در مورد علت عفونت بیمارستانی حرفهای مختلفی زده می‌شود، برخی می‌گویند به خاطر فضای اتاق عمل بوده و برخی می گویند به خاطر نوع داروهای مصرفی بوده است، هیچ یک از مسئولان نیز در این مورد به ما پاسخی نداده‌اند و تمام مریضهای دچار عفونت را هم در یک بخش بستری کرده‌اند به مسئولان بیمارستان که اعتراض می‌کنیم می‌گویند اتاق دیگری نداریم.

حسین همراه یکی دیگر از بیمارستان این بیمارستان نیز می‌گوید: پدر من چند روز پیش در بیمارستان مدرس عمل قلب باز انجام داد اما اکنون دچار عفونت شدید سینه شده است، حتی قفسه سینه‌اش را باز کردند، می گویند منتظریم تا عفونت درمان شود.

اسراردل، همراه یکی دیگر از این بیماران نیز می‌گوید: من خودم داروساز هستم، همسر من هم در این بیمارستان عمل قلب باز انجام داده است بعداً مشخص شد که دچار عفونت بیمارستانی شده است.

او ادامه می‌دهد: برای اثبات اینکه عفونت بیمارستانی بوده یا نه عفونت بیماران را کشت دادند و مشخص شد که عفونت بیمارستانی از اتاق عمل بوده است و اکنون این مسئله کاملاً ثابت شده است اما از زمانی که آزمایش کشت انجام شد تا جواب آن آمد 6 روز طول کشید و در تمام این مدت اتاق جراحی قلب بیمارستان مدرس فعال بود و کار می‌کرد تا اینکه بعد از جواب آزمایش این بخش را تعطیل کردند.

اسرار دل می‌گوید: ما مسئولان بیمارستان را مقصر این حادثه می‌دانیم البته عفونت بیمارستانی در همه جا هست اما میزان عفونت بیمارستانی در بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس بیش از حد معمول است به طوری که حتی پرستاران و پرسنل این بیمارستان نیز از این مسئله متعجب شده اند.

او ادامه می‌دهد: حال همسر من خوب نیست و تب 40 درجه دارد، حتی از خارج بیمارستان برای درمان بیماران پزشک آورده‌اند تا بتوانند عفونت بیمارستانی این بیماران را کنترل کنند.

محمد آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت درباره این حادثه توضیح می‌دهد: عفونت بیمارستانی در بین بیمارانی که طی روزهای گذشته در بیمارستان مدرس عمل قلب داشته‌اند، صحت دارد و من گزارش این حادثه را روز پنجشنبه دریافت کردم. ظاهراً 6 نفر از بیمارانی که دچار عفونت بیمارستانی شده‌اند اکنون در بخش پست‌ CCU بستری و تحت درمان هستند.

او می گوید: بنده در جریان این حادثه هستم و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول بررسی علت این حادثه و پیگیری درمان بیماران هستند.

آقاجانی ادامه می‌دهد: بنده اصل موضوع عفونت بیمارستانی را تأیید می‌کنم اما در مورد اینکه می‌گویید یکی از بیماران دچار نابینایی شده است گزارشی نداشته‌ام اما ظاهراً یکی از بیماران دچار کم بینایی شده است که مطمئناً ربطی به عفونت بیمارستانی ندارد.

او می گوید: اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس بعد از اینکه موضوع عفونت مشخص شد از روز 22 شهریور تعطیل شد و اکنون تیم بررسی عفونت در این بیمارستان مشغول بررسی موضوع است و تا زمانی که دقیقاً علت عفونت بیمارستانی مشخص و بر طرف نشود، بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس باز نمی شود.

او می گوید: عوارض عفونت بیمارستانی بعد از چند روز از عمل یا بستری در بیمارستان مشخص می شود اما بیماری که دچار کم بینایی شده است، ظاهراً بعد از عمل دچار این عارضه شده است که ممکن است به علت مشکل در عروق مغزی باشد و ربطی به عفونت بیمارستانی ندارد.

او می‌گوید:‌ علت عفونت بیمارستانی در این بخش دقیقاً معلوم نیست و کارشناسان در حال بررسی هستند تا بدانیم علت، وضعیت اتاق عمل، تهویه اتاق یا نوع رفتار یا عمل پرسنل، جراح یا کمک جراح بوده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه می‌دهد:‌ این حادثه هیچ مورد «مرگ و میر» نداشته است و بیمارانی که دچار عفونت شده‌اند، تحت درمان هستند و همه خسارتهای بیماران جبران خواهد شد.

او می گوید: همکاران من در بیمارستان مدرس تمام تلاش خود را می کنند تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود. هنوز گزارش کاملی از این حادثه نداریم اما بعد از اخذ گزارش، جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد. بنابراین فعلاً از ذکر جزئیات این مسئله خودداری می‌کنم.

آقاجانی درباره میزان عفونت بیمارستانی در کشور نیز می‌گوید: متأسفانه چون فعلاً در کشور نظام ثبت عفونت بیمارستانی نداریم، آماری نیز از میزان شیوع عفونت بیمارستانی در دست نیست. میزان متوسط جهانی آن در دنیا بین 3 تا 5 درصد بیماران بستری در بیمارستانهاست ولی در کشور ما آماری نداریم.

 


45231

 

کد خبر 376230

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زهرا A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    60 3
    وای به روزی که بگندد نمک
    • بی نام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
      10 1
      حداقل به اندازه ایی که پول می گیرید یکم به ملت خدمت کنید.
    • بی نام A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
      4 2
      عزیزان من کنترل عفونت های بیمارستانی واحدش باید دست یک کارشناس بهداشت عمومی و یا ارشد اپیدمیولوژی باشه ما میایم می دیم واحدو دست متخصص عفونی اونم وقت نداره اونم می شه این
  • بی نام IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    23 1
    مگه عفونت بیمارستانی به این زودی ها قابل درمان است؟ من دچار هماچوری و عفونت ادراری در بیمارستان شدم هنوز که هنوزه بعد از 8 سال دارم عوارضش را تحمل می کنم و هر از چند گاهی به صورت رجعی عفونتم برمی گردد نتیجه بی توجهی مسوولان و کارکنان در این موارد به طور حتم تجهیزات چینی و قاچاق عامل اصلی است شک نکنید وگرنه اون بیمارستان سابقه عمل داشته و چنین چیزی در این سطح برایش نبوده است
  • یلدا A1 ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    27 1
    این خبر کاملا درسته تورو خدا اطلاع رسانی کنید
  • بی نام A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    11 1
    هنوز در کشور ما ثبت عفونت بیمارستانی انجام نمی شود....مطمئنم 20 سال دیگه از اینکه اینقدر عقب افتاده بودیم گریه می کنیم....الان نمی فهمیم....چون حاضریم شبی 1 میلیون برای همون آی سی یو بدیم
  • یاشار IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    5 1
    واقعا که الان بیشتر محله های تهران در سطح هوا تعداد زیادی شته روی هوا معلق هستند و این باعث بیماری تنفسی شدید بوجود می یاره آخه این چه نظارتیه
  • مریم همتی A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
    2 0
    امیدوارم مادر خانواده غفاری هرچه زودتر به سلامت به خونه برگردن.
  • فهیمه A1 ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۱
    1 0
    سلام من مادرم بخاطر عفونت در این بیمارستان فوت شد ،خدا ازشون نگذره که با مریضا اینجوری رفتار می کنن واصلا رسیدگی نمیکنن خواهشا اطلاع رسانی کنین که دیگه کسی قربانی این بیمارستان نشه ،برخلاف اینکه میگن مرگ ومیری نداشته دروغ محضه خانواده هایی مثل ما راضی نمیشن که مردشون رو زمین بیفته و بیشتر بخاطر اینکه دوباره تکه تکه نشن شکایت نمیکنن ولی اونا خودشون خانواده دارن امیدوارم که تقاص این همه ظلمی که در حق مادر بیچاره من کردن بدن فقط خواهشا تاکید میکنم که اطلاع رسانی کنین ممنون