رئیس کمیسیون انرژی مجلس از عدم اخذ اجازه از سوی وزارت نفت برای خرید مقادیر بیشتر بنزین و گازوئیل، انتقاد کرد.

 نوذری وزیر نفت که برای ارائه گزارش در صحن علنی مجلس حضور یافته بود حدود یک ربع پشت تریبون مجلس، ساکت بود و به تذکرات نمایندگان گوش می‌داد.

حمیدرضا کاتوزیان در قالب تذکر آیین‌‏نامه‌‏ای، هنگام ارائه گزارش وزیر نفت از عملکرد این وزارتخانه گفت: در سال جاری مقادیر زیادی بنزین و گازوئیل توسط دولت خریداری شد، بدون این که مصوبه‌‏ای از مجلس برای برداشت پول و خریداری این اقلام داشته باشند و من از رئیس و هیأت رئیسه مجلس می‌‏خواهم که این موضوع را پیگیری کنند.

به دستور رئیس‌جمهور انجام شده؟!
حمیدرضا کاتوزیان افزود: یادداشتی از وزیر مبنی بر اینکه ما مواردی را طبق دستور رئیس جمهور و با مسؤولیت خودم خریداری کرده‌‏ایم به دست ما رسید. موضوع خرید بنزین بدون مصوبه مجلس در کمیسیون انرژی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: تمام موارد منطبق با دخل و خرج دولت در ایام بودجه یا متمم‌‏هایی که می آورند باید به تصویب مجلس برسد، متاسفانه خرید بنزین و گازوئیل پس از اتمام آن مبلغی که در بودجه 87 اختصاص داده شده بود به شکل غیر قانونی خریداری شده است.
کاتوزیان تصریح کرد: اگر قرار است ما در مجلس قانون تصویب کنیم، دولت باید اجرا کند، چنین قانونی وجود نداشته که دولت برود و برداشت کند و خریداری کند.
نماینده مردم تهران یادآور شد: نه دستور رئیس‌‏جمهور شأن قانونی داشته و نه مسؤولیت‌‏پذیری وزیر نفت می‌‏تواند جای قانون را بگیرد. دولت موظف بوده لایحه به مجلس بیاورد و از مجلس بخواهد برای برداشت و خرید مجوزهای لازم را بدهد.

وی خطاب به وزیر نفت گفت: خریدی که شما انجام دادید بدون مجوز مجلس بوده و برخلاف محتویات کلام مقام معظم رهبری که همیشه بر قانون‌‏محوری تاکید دارند، است.
وی با تأکید بر این که مسؤولیت‌‏پذیری وزیر نفت نمی‌‏تواند جای قانون را بگیرد اضافه کرد: یکی از ارکان انقلاب مسأله قانون‌‏مداری حرکت‌‏های کشور و رفتار سه قوه بوده است چطور شما اقدامی در دولت انجام می‌‏دهید و سپس می‌‏گویید با مسؤولیت خودم این کار را انجام داده ام؟ مگر مسؤولیت جنابعالی یا در صورتی که مقامات بالاتر بگویند، جای قانون را می‌‏گیرد؟

کاتوزیان در ادامه خواستار پاسخگویی وزیر نفت شد و افزود: این حرفی که می‌‏زنم یک انتقاد ساده نیست این یک قانون‌‏شکنی است که در کشور اتفاق افتاده ما می‌‏توانیم شاهد قانون‌‏شکنی در کشور باشیم؟ مردم نمی‌‏توانند این مطلب را بپذیرند. اگر مجلس وجود دارد پس باید شأن و منزلت آن را حفظ کرد و باید براساس آن‌‏چه در قانون اساسی آمده عمل کرد، اگر مطلبی نیاز به قانون دارد باید از مجلس درخواست شود. وی با بیان این که مجلس در این مورد دور زده شده است، گفت: قطعاً اگر دولت لایحه به مجلس می‌‏آورد، مجلس به آن رأی می‌‏داد. مجلس که نمی‌‏خواهد کار بخوابد یا چوب لای چرخ دولت بگذارد قطعاً خرید را تصویب می‌‏کرد اما مجلس دور زده شد و آقای وزیر هم می گوید من مسؤولیت آن را پذیرفته‌‏ام در حالی که مسؤولیت‌‏پذیری وزیر نمی‌‏تواند جایگزین قانون شود.

وی با تأکید بر اینکه این یک انتقاد ساده نیست، تصریح کرد: این یک قانون شکنی بسیار بزرگ است و ما باید اقدامی انجام دهیم و مانع این حرکت‌‏ها شویم و باید با آن برخورد کرد.
کاتوزیان اظهار داشت: من به عنوان نمایند مردم که وظیفه‌‏ام حفظ و حرمت از حقوق ملت و صیانت از بیت‌‏المال است تأکید می‌‏کنم این مسأله باید با قوت پیگیری شود تا متوجه بشویم که قانون در کشور باید اجرا شود. هیچ کس فراتر از قانون نیست و افراد باید مسؤولیت های خود را بشناسند.

لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به انتقاد رئیس کمیسیون انرژی گفت: این اعتراض را قبلاً به وزیر نفت گفته بودیم این ایراد که خارج از سقف بودجه برای انرژی هزینه شده و باید از مجلس کسب نظر می‌‏شد نیز از سوی دیگران هم مطرح شده بود.

3 میلیارد دلار اجازه دادیم 5 میلیارد وارد کردند
اما این فقط کاتوزیان نبود که به انتقاد از وزیر نفت برخاست و خباز، مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در تذکری مطرح کرد: مجلس اجازه داده است تا آقایان سه میلیارد دلار، اجازه واردات بنزین و مواد سوختی داشته باشند، در صورتی که هم‌اکنون بیش از پنج میلیارد دلار واردات انجام داده است. وقتی قرار باشد خود دوستانمان در دولت پیشنهاد دهند و خودشان تصمیم بگیرند و شأن قانون و قانونگذار را رعایت نکنند، شما انتظار دارید زیرمجموعه اینها در کشور چه کاری انجام دهند؟
مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین تصریح کرد: چرا دوستان خلاف قانون رفتار می‌کنند. اگر یک لایحه دوفوریتی می‌آوردند، مجلسی که اینقدر با دولت همکاری می‌کرد، در کمتر از 48 ساعت آن را تصویب می‌‌نمود و به دست آقایان می‌داد. البته اگر واقعا نیاز مبرم و ضروری بود، اما وقتی بی‌اعتنایی می‌کنند، این حاکی از آن است که خود به خود، تفکری حاکم است که می‌خواهند به قانون و قانونمندی تن ندهند و این نه شایسته دولت است نه زیبنده مجلس، که در برابر این قانون‌شکنی‌ها سکوت کنیم.  

تذکر ندهید!
مهدی کوچک‌زاده، نماینده مردم تهران و از حامیان رئیس جمهور اما به دفاع از دولت و وزیر نفت برخاسته و تذکر داد: تاکنون رسم نبوده بین گزارش‌ها تذکر داده شود. چرا اجازه چنین تذکراتی را می‌دهید که لاریجانی پاسخ داد: اگر نمایندگان لطف کنند آخر جلسه تذکر دهند، بهتر است، اما وقتی اصرار دارند این اجازه داده می‌شود. از شما هم می‌خواهم اگر امکان دارد، آخر جلسه تذکر دهید.

کوچک زاده با اصرار بر بیان تذکر خود گفت: برای هر امری، مجرای صحیح قانونی برای رسیدگی وجود دارد. طرح یک مطلب، حتی اگر از زبان یک رئیس کمیسیون باشد، اما از مجرای صحیح آن نباشد، می‌تواند فضاسازی تلقی شود.

وی ادامه داد: اگر یک میلیارد دلار واریز نشده و اگر بنزین اضافه بر قانون خریداری شده، همه اینها وظیفه دیوان محاسبات است که رسیدگی کند. 

در چهارچوب اداره جلسه تذکر دهید!
لاریجانی نیز در پاسخ به تذکر کوچک‌زاده توضیح داد: تذکرات شما باید در چهارچوب اداره جلسه باشد. آقایان دیدند وزیر در مجلس حضور دارند و تخلفی وجود دارد؛ بنابراین، تذکر دادند که البته این تخلف را هم دیوان عدالت تأکید کرده که وجود دارد و هم کمیسیون انرژی و هم کمیسیون بودجه رسما گزارش داده‌اند که این مبلغ اضافه بر سقف بودجه خرج شده است. این وظایف کمیسیون‌های تخصصی مجلس است که اگر تخلفی در حوزه کمیسیون‌های خود دیدند، تذکر دهند. هم‌اکنون نیز تذکرشان به آقای نوذزی این است که در مجلس حضور دارند و پاسخ دهند و این اشکالی ندارد.

از مجلس اجازه بگیرید
رئیس مجلس پس از پایان گزارش نوذری خطاب به وزیر نفت گفت: در این مورد به کار وزارت نفت ایراد وارد نیست، توصیه ما به جنابعالی و دولت این است که قانون را رعایت کنید و اگر به بودجه احتیاج دارید، از مجلس اجازه بگیرید. طوری عمل نکنید که مجلس قادر به حمایت و دفاع از شما نباشد. این ایراد قانونی را هم با آوردن لایحه به مجلس حل کنید.

کد خبر 3881

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۸۷/۱۱/۲۹
    0 0
    مجلسی که همه جوره در اختیار دولت است و هیچ اختیاری از خود ندارد و قوانینی که تصویب میکند دولت اجرایش نمی کند همان بهتر که نعطیل گردد.