حسن موسوی چلک در گفتوگو با فارس افزود: یکی از مشکلات بیماران تی.اس( اختلال هویت جنسی) عدم همکاری وزارت بهداشت است. در حالی که طبق آییننامه حمایت از بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسی درمان این افراد بر عهده وزارت بهداشت است.
وی گفت: فقط بحث درمان نیست، نظارت بر مراکز درمانی و جراحی با وزارت بهداشت است، نوع عمل، کیفیت عمل، داروهایی که این افراد باید تا آخر عمر مصرف کنند، بر عهده وزارت بهداشت است. اما متأسفانه این وزارتخانه پایش را از این موضوع کنار کشیده است.
مدیر کل دفتر آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی افزود: بهزیستی به این افراد وام پرداخت میکند تا از خدمات درمانی بهرهمند شوند. در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ما هزینه بالای درمان این اختلال و مشخص نبودن تعرفه درمان است. این افراد از سوی بسیاری از مراکز درمانی مورد پذیرش قرار نمیگیرند و فراهم کردن مکانی برای نگهداری پس از عمل این گونه افراد از دغدغههای اصلی ما به حساب میآید.
موسوی چلک اضافه کرد: عده زیادی از تی.اسها تحت پوشش بیمه نیستند و با توجه به اینکه هزینه عمل جراحی آنها بالاست با مشکل مواجه میشوند. از طرفی بیمهها نیز هزینههای این جراحی را قبول نمیکنند، چون این عمل را در رده جراحیهای زیبایی قرار دادهاند، در حالی که این بیماری ربطی به زیبایی و عملهای زیبایی ندارد.
وی گفت: متأسفانه جامعه از این اختلال شناخت روشن و دقیقی ندارد و بنابراین بیماران قبل، حین و بعد از عمل با عدم پذیرش از سوی جامعه مواجه میشوند. در حالی که یک فرد مبتلا به اختلال در هویت جنسی نقشی در ایجاد بیماریاش نداشته و هنگامی که مورد جراحی قرار میگیرد و جنسیتش را تغییر میدهد، دیگر بیمار نیست، بلکه یک شهروند عادی است و مثل هر شهروند دیگر باید مورد احترام جامعه قرار بگیرد.
موسوی افزود: پیشنهاد ما این است که در این زمینه یک لایحه طراحی شود چون کار یک کار فرابخشی است و نمیتوان بدون قانون عمل کرد. طراحی این لایحه باید به گونهای باشد که مشکلات موجود را برطرف کند. تی.اسها به عنوان یک شهروند باید از تمام امکانات جامعه بهرهمند شوند و در این راه قانون باید این مسئولیت را باید به عهده همه نهادها و ارگانهای مسئول بگذارد.
مدیر کل دفتر آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی گفت: عده زیادی از افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی تحت پوشش بیمه نیستند و وزارت بهداشت نیز پایش از این موضوع کنار کشیده است.
کد خبر 38934
نظر شما