شهرام مکری کارگردان سینمای ایران در گفتوگو با خبرآنلاین درباره کوچکسازی بنیاد فارابی و لزوم تغییر در ساختار آن گفت: فکر میکنم در دورهای ضرورتهایی در سینمای ایران وجود داشت که برای رسیدگی به وضعیت آنها بنیاد سینمایی فارابی تشکیل شد.
وی یادآور شد: با تغییراتی که مخصوصاً در بخش صنعتی تولید فیلم اتفاق افتاده و مثلاً نگاتیو تقریباً در حال حذف شدن از عرصه فیلمسازی است، فارابی هم به طبع از بخشی از مأموریتهایی که در تعریف اولیه خود داشت فاصله گرفته است، چون انحصار صنعت سینما دیگر در گرو نگاتیو نیست.
کارگردان«ماهی و گربه»افزود: روند تولید فیلم در ایران هم یکروند اداری دارد که آنهم در این سالها متحول شده و منطقی است فارابی با ساختاری که متعلق به 30 سال پیش است یا باید تغییر مأموریت داشته باشد، یا کوچکتر و چابکتر شود که در آن صورت میتواند کارهای زیادی در سینمای ایران انجام دهد، چون به نظر میرسد ساختار فعلی فارابی در سینمای ایران کارایی ندارد.
مکری همچنین درباره بخش بینالمللی این بنیاد گفت: بخش بینالملل بنیاد سینمایی فارابی زمانی در دهههای شصت و هفتاد نقش مهم و تأثیرگذاری در معرفی سینمای ایران به غرب داشت. اما حالا هم در بحث تهیهکنندگی و هم درزمینهٔ پخشکنندگی، فارابی رقبایی جدی در بخش خصوصی دارد.
وی گفت: ضمن اینکه ظهور اینترنت و آموزش آسان زبان انگلیسی برای همه، سد بین فیلمسازان و آنسوی مرزها را شکست و بسیاری خود در این زمینه اقدام کردند و به همین خاطر بخش بینالملل فارابی هم کارایی سابق را ندارد. حرکت به سمت خصوصیسازی در این بخش هم میتواند توجیه اقتصادی داشته باشد و حرکت مثبتی است.
5757
نظر شما