روزنامه غیردولتی ا فغانستان روز شنبه خبر داد که نام رهبران طالبان از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد حذف میشود و به رهبران این گروه در کشور سوم پناهندگی سیاسی پیشنهاد شده است.
این روزنامه اضافه کرد: بنا به گزارش پیشنهادی حکومت کابل که بدست رسانههای غربی افتاده است این طرح بخشی از صلح میباشد که احتمالا پیشنهاد پناهندگی به طالبان در عربستان سعودی داده خواهد شد، که این کشور رژیم طالبان را به رسمیت شناخته بود.
در این گزارش گفته شد که این طرح سه شنبه هفته قبل از سوی وزرای افغانستان وجامعه بینالمللی در کابل تصویب شده است.
به نوشته روزنامه یادشده بعد از هشت سال جنگ، فرماندهان ناتو به این باور هستند که، مذاکره سیاسی یگانه راه حل مشکل افغانستان میباشد، آنها اکنون برای تغییر اوضاع فعلی، از سیاست افزایش نیروی نظامی و نیز دادن امتیاز به شورشیان مخالف دولت حمایت میکنند.
در بخشی از این مطلب گفته شد که کشورهای کمککننده از این بابت خود را برای تخصیص تامین و پرداخت صدها میلیون دلار و پوند برای کمک به طالبان آماده کرده اند.
گفته شد برای این منظور به یک میلیارد دلار اعتبار نیاز است تا در اختیار ۳۵هزار از ۵۰هزار جنگجوی طالبان قرار دارد و انگلیس در این رابطه یک بنیاد بینالمللی را برای جمع آوری این مقدار کمک پیشنهاد کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است که براساس یک برنامه، در مرحله اول، برای طالبان پایین رتبه و آنانی که به علت فقر مالی تحریک شده اند، زمینه کار و آموزش فراهم خواهد شد، مشروط بر اینکه سلاح را بر زمین بگذارند و از خشونت دست بردارند.
همچنین برای طالبان سالخورده، علاوه بر کمک مالی، یک قطعه زمین داده می شود و اهالی روستاهایی که مردم آن از جنگ دست کشیده باشند کمکهای مالی برای بازسازی دریافت خواهند کرد.
همچنین امنیت جنگجویان که سلاح را تحویل دهند و از جنگ دست بکشند، تضمین می شود.
به نوشته مطبوعات چاپ کابل حامد کرزی بعد از کنفرانس لندن در نظر دارد تا مجلس بزرگان و اقوام را برای طرح آشتی ملی با هدف برقراری صلح دایر کند.
بر اساس این گزارش تلاشهای بعدی متوجه فرماندهان بلندپایه طالبان خواهد بود که شامل پناهندگی در کشور سوم یا واگذاری پستهای سیاسی، دست کشیدن از جنگ، قطع رابطه با القاعده و حمایت از قانون اساسی افغانستان است.
در گزارش حکومت افغانستان که قرار است هشتم بهمن که در نشست لندن از طرف حامد کرزی و محمد معصوم استانکزی ارایه شود، گفته شده است، حکومت از تمام طالبان وسایر گروههای ناراضی میخواهد آبرومندانه به وطن بازگردند، سلاح را بر زمین بگذارند.
در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل اسامی حدود ۱۲۰نفر از افراد تحت تعقیب قرار دارد که تعدادی از آنان کشته شدند و یا خبری از آنان در دست نیست، یکی از این افراد تحت تعقیب ارسلا رحمانی نماینده کنونی در مجلس سنااست که به اعتقاد او باید در گام اول با بالاترین مقام طالبان یا شورای کویته مذاکره صورت گیرد.
نظر شما