در این میان شبکه العربیه بیش از همه بر این موضوع مانور داده و در آستانه انتخابات عراق، انتخاب دانافر را مشکوک دانسته و با اشاره به سابقه نظامیاش انتصاب او را ناشی از تاکتیکهای تازه ایران در عراق در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور عنوان کرد.
جالب است عربستان سعودی، مصر و دیگر همپیمانانشان که به دلایل تفکرات پانعربیستی و حضور شیعیان در نظام کنونی عراق هنوز حاضر به عادی سازی روابط با عراق نشدهاند و از راههای غیر عرفی سعی در اثرگذاری بر آینده عراقیها دارند،نسبت به هر حرکتی از سوی تهران حساسیت نشان میدهند.
به گزارش دیپلماسی ایرانی به گفته شبکه خبری العربیه، آقای دانافر از اعضای سپاه بوده و اصالت عراقی دارد. اما به نظر میرسد برداشت این شبکه اشتباه باشد و به احتمال بسیار زیاد وی از ایرانیهای مقیم عراقی بوده که در زمان آغاز حکومت استبدادی صدام حسین به ایران بازگشتهاند.
بنابراین گزارش دانافر که به زبانهای عربی و کردی کاملا آگاه است و به راحتی به این دو زبان صحبت میکند، پیش از این رئیس مرکز گسترش مبادلات اقتصادی ایران و عراق بوده و در این زمینه نیز موفقیتهای بسیاری به دست آورده است. همین مساله باعث گسترش روابطش با بسیاری از چهرههای سیاسی و اقتصادی عراق از جمله نوری مالکی نخستوزیر عراق شده است.
شبکه العربیه همچنین به نقل از یک فرد آگاه گزارش داده که دانافر از اعضای هیات ایرانی مذاکره کننده با هیات امریکایی در بغداد نیز بوده است. اگر این موضوع صحت داشته باشد، میتوان گفت، دانافر فردی بسیار آگاه به امور عراق است که به خصوص به واسطه ماموریتهایی که داشته چهرهای حساس و اثرگذار به شمار میرود.
دانافر متولد 12 سپتامبر 1962 و پدر چهار فرزند است. وی همچنین از افراد موثر در بازگشایی کنسولگری ایران در اربیل بوده است. حسن دانافر عضو کمیته ویژه امور عراق در وزارت امور خارجه نیز بوده است.
قرار است حسن کاظمی قمی سفیر سابق ایران در عراق ریاست بخش نظارت و بازسازی عتباب عالیات را بر عهده بگیرد. پیش از این دانافر عهدهدار این سمت بود.
در همین رابطه محمد مجید الشیخ سفیر عراق در ایران نیز تغییر کرده است. منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی گفتند، شیخ قائممقام وزیر امور خارجه عراق خواهد شد. هنوز جانشین شیخ در تهران تعیین نشده است.
نظر شما