با ادامه مخالفت چین و روسیه برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران، رسانههای غربی این روزها به طرح ادعاهای بیاساس علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران روی آوردهاند.
تلاش این رسانهها برای جریانسازی علیه برنامه هستهای ایران که اکثرا از سناریوهای مشابه و تکراری استفاده میکنند، این گمانه را تقویت میکند که غرب برای فائق آمدن بر مخالفتها برای تحریم بیشتر ایران دست به دامن حربه "اتهامافکنی " شده است.
در همین زمینه روزنامه انگلیسی "تایمز " چاپ لندن اخیرا در گزارشی با اشاره به یک سند اطلاعاتی محرمانه مدعی شد که ایران بر روی آزمایش یکی از اجزای مهم نهایی یک بمب هستهای کار میکند.
این گزارش که یادآور ادعاهای بدون سند و مدرک آمریکاییها به ویژه درباره مطالعات ادعایی است، افزود: یادداشتها درباره حساسترین طرح هستهای نظامی ایران شامل جزئیاتی از یک برنامه چهار ساله برای آزمایش یک چاشنی نوترون است؛ بخشی از بمب اتمی که انفجار را آغاز میکند.
"فیلیپ جرالدی " مامور سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در واکنش به این گزارش اعلام کرد: اطلاعات آمریکا اینطور نتیجهگیری کرده است که اسناد اخیر منتشر شده توسط روزنامه انگلیسی "تایمز " که به طور فرضی طرح ایران را برای انجام آزمایشاتی توصیف میکند بر روی آنچه که از آن با عنوان "چاشنی نوترون " برای تولید سلاح اتمی یاد شده، سندی جعلی است.
هنوز زمان بسیاری از انتشار روزنامه تایمز نگذشته است که مجله آمریکایی "اشپیگل " نیز ادعایی جدید را درباره برنامه هستهای ایران مطرح میکند.
این مجله مدعی شد که اسناد جدیدی را در زمینه آزمایشهای مخفی ایران به دست آورده است.
اشپیگل با استناد به اسناد محرمانهای که صحت و سقم آن هنوز مشخص نیست، نوشت: یک بخش نظامی مخفی برای برنامه تحقیقات هستهای ایران وجود دارد که به وزارت دفاع و مسئولان ذیربط این کشور پاسخ میدهد.
این مجله افزود: کارشناسان معتقدند که دانشمندان ایران میتوانند یک نسخه ابتدایی و بزرگ بمب را طی سال جاری بسازند، اما این بمب باید به اندازه ای فشرده شود که بتوان آن را در کلاهک هستهای جای داد. آنها میتوانند به این مرحله حدود 2012 و 2014 برسند.
با وجود اینکه گزارش اخیر دیدهبان اتمی سازمان ملل درباره برنامه هستهای ایران بر نبود انحراف در فعالیتهای هستهای تهران تاکید کرد، اشپیگل در بخشی از گزارش خود نوشت: گفته میشود که ایرانیها حدود شش سال پیش، آزمایشهای غیرهستهای مکانیزم انفجاری برای یک بمب اتمی انجام دادهاند.
انتظار آن میرود که داستان این مجله آلمانی در خصوص سندی فرضی از فعالیتهای هستهای ایران باعث شود تا مقامات آمریکایی و اروپایی اظهاراتی را در حمایت از تحریمهای شدیدتر علیه ایران ایراد کنند.
اشپیگل در ادامه به بحث تحریمها اشاره و تلاش به کارآمد جلوه دادن آن کرده است. این در حالی است که یک روزنامه اقتصادی معتبر آلمانی اخیرا در گزارشی از مخالفت شرکتهای آلمانی با تحریم بیشتر ایران خبر داد.
روزنامه "هاندلزبلات " در گزارشی با اشاره به سیاست دولت برلین در قبال ایران نوشت: سیاست جنجالی "آنگلا مرکل "، صدراعظم آلمان در زمینه تحریم علیه ایران تنشهای جدیدی را با بخش تجاری آلمان که مایل به ادامه تجارت سودمند خود با ایران است، ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش، طرحهای اخیر مرکل برای تحریم علیه ایران با مقاومت شدید شرکتهای آلمانی مواجه شدهاند.
فدراسیون فروش عمده و تجارت خارجی آلمان پیشتر تحریمها علیه ایران را تحملناپذیر خوانده بود.
"جنز ناگل "، مدیر عامل این فدراسیون بارها از تحریمهای یکجانبه علیه ایران انتقاد کرده و آن را غیرقابلدرک خوانده بود.
ناگل همچنین ابراز نگرانی کرده بود که شرکتهای آلمانی در حال باختن بازار پرمنفعت ایران به رقبای آسیایی و اروپایی هستند.
ارزیابی مقامات فدراسیون فروش عمده و تجارت خارجی آلمان توسط "هلن رنگ "، مدیر عامل انجمن بانفوذ خاور میانه و نزدیک آلمان انعکاس یافته بود.
هلن رنگ تاکید کرده است که تشدید تحریمها علیه ایران مشکلی را حل نخواهد کرد. وی گفت: تحریمها نتایج معکوس دارند.
"یورگن تومان "، رئیس فدراسیون صنایع آلمان نیز پیشتر هشدار داد که شرکتهای آلمانی روابط تجاری خوب خود با ایران را که طی چندین دهه به دست آوردهاند، از دست خواهند داد.
بر اساس این گزارش، حدود 50 شرکت آلمانی شعبههای خود در ایران را دارند و بیش از 12 هزار شرکت نماینده تجاری خود در این کشور را دارند.
"آنتون بورنر "، رئیس فدراسیون فروش عمده و تجارت خارجی آلمان اخیرا هشدار داد که آلمان میتواند در میان بازندگان سیاست تحریم علیه ایران باشد.
وی تاکید کرد که تحریمها [علیه ایران] میتوانند به ویژه به شرکتهای متوسط آلمانی که شدیدا وابسته به تجارت با ایران هستند، آسیب برسانند.
بورنر بر این باور است که موضوع برنامه هستهای ایران باید از مجرای سیاسی و نه ابزار اقتصادی حل شود.
وی گفت: ما باید از هر چیز که به بحران دامن بزند، اجتناب کنیم.
اتاق بازرگانی و صنعت آلمان (DIHK) نیز اعلام کرده است که تحریمهای اقتصادی علیه ایران میتواند به قیمت از دست دادن بیش از 10 هزار شغل در آلمان و تاثیر منفی بر اقتصاد این کشور (آلمان) تمام شود.
نظر شما