مردم گلایه می کنند کارگران کارواشهای تهران، به زور از آنها انعام مطالبه می کنند. اتحادیه کارواش و اتوسرویس هم به راحتی این مسئله را تایید می کند و می گوید: کاری نمی شود کرد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین یکی از مخاطبان در تماس تلفنی با سرویس مشکلات مردم عنوان کرد: "دیروز خودرو ام را برده بودم به کارواشی در حوالی ولنجک. در ابتدا 12 هزار تومان پول پرداخت کردم و قبض گرفتم. وقتی خودرو را جلو بردم دو کارگر از دو سو با مشت به شیشه می کوبیدند که انعام بده. دستگاه فرچه ماشین را شست و آنجا دوباره سه کارگرد گیر دادند انعام بده. همراه من، مهمان داخل خودرو بود و جلوی مهمانم، آبرویم را بردند. این کارگران علنا باجگیری می کردند و وقتی انعام به آنها ندادم، با فحاشی آنها روبرو شدم و مجبور شدم آنجا را ترک کنم. حتی به خانواده ها فحاش می کردند. به نظرم این کارگران اصلا حقوق بگیر نیستند و انعام بگیر هستند. کارفرمایشان هم نبود تا به او شکایت کنم. کارفرما باید در قبال رفتار کارگران پاسخگو باشند، وقتی کارفرما نیست، چه کسی پاسخگوست؟ اینها داخل ماشین را تمیز می کنند اگر چیزی پیدا کنند و ببرند، چه کسی پاسخگوست؟ حتی به کارگر آخری وقتی انعام ندادم، شیشه را هم تمیز نکرد."

در این رابطه با رمضانی، مسئول روابط عمومی اتحادیه کارواش و اتوسرویس تهران گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:

درباره این مشکل که عنوان شد نظرتان چیست؟
اولا این کارواش را که می گویید در ولنجک است و جزء شمیرانات است و آنها اتحادیه جدایی از تهران دارند و چند صنف در یک اتحادیه هستند، از جمله کارواش و خدمات خودرو دارند مانند آن و از حوزه کاری ما جدا هستند.


در تهران این مسئله پیش نمی آید؟
در کارواش هایی که جواز دارند، انعام اجباری نیست و این را بارها بخشنامه کردیم و مسئولان کارواش موظفند این بخشنامه را بزننددر معرض دید مشتری تا اگر کسی دوست دارد انعام بدهند، اگر هم نمی خواهد، پرداخت انعام اجباری نیست.


ولی اینطور که گفته شده برخی کارگران کارواشها، به زور انعام می خواهند؟
بله، معمولا حقوقی به اینها نمی دهند. یعنی تا جایی که اطلاع داریم کارفرماها به این اشخاص حقوقی نمی دهند یا حقوق شان بسیار پایین و کم است و بیمه هم برای آنها رد نمی کنند.

پس کارفرما در قبال این کارگران چه می کند؟
کارفرما حقوق را به حساب انعام مشتری می گذارد. البته ما این را هرگز تایید نمی کنیم. بارها گفته ایم حقوق بدهید و صندوق حمایت بگذارید، چندین جلسه گذاشتیم ولی فایده ندارد.

پس با این حساب مشتری که نمی خواهد کلاهش پس معرکه است، هم فحش می خورد هم کارش انجام نمی شود؟
نه، ما با مواردی که شکایت طرح شده برخورد کرده ایم و اگر کسی شکایت کنند، مدیر کارواش را می خواهیم و بازخواست می کنیم. مجازاتهایی از جمله تذکر در پرونده و ابطال پروانه هم داریم. البته شکایت از سوی مشتریان خیلی کم پیش می آید. از آن سو هم داریم آدمی در کارواش رفته و انعام خوبی داده و کارگر هم به خوبی ماشین او را هم تمیز کرده و نیم ساعت هم وقت گذاشته، تا جایی که از بس کارگران برای یک مشتری با انعام خوب مایه می گذارند، بعضی وقتها هم صاحب کارواش به این خاطر متضرر می شود. البته اگر شکایت بیاید، ما رسیدگی و بررسی می کنیم. بخشنامه هم کردیم. تا جایی هم که اجرا می شود.


این چه وضعیتی است که نه کارگر حقوق و دستمزد و بیمه دارد، نه کارفرما سود می کند و نه مشتری راضی است؟
این موارد اینقدر زیاد است که نمی توان رسیدگی کرد. این را هم باید در نظر گرفت این افراد کارگرند و چشمشان به دست مردم است.

 

45231

 

کد خبر 425741

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید امید هاشمی A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
    123 0
    مشکل اول خود شما هستی که روی صندلی نشستی که برای رفع مشکلات میگی کاری نمیشه کرد . اخوی یعنی چه این موارد زیاد هستند و کاری نمیشه کرد ؟ پس شما برای چه حقوق میگیری ؟ اونجا چرا نشستی ؟ هفته پیش مثل همین مشکل رو من در کارواشی در باغ فیض در اشرفی داشتم . اون چی جزو محدوده کاری شما هست یا نه ؟ کارگر بدبخت بیگناهه . بیمه نداره . پاداش نداره . حقوق وزارت کار نمیگیره . قرارداد نداره . بعد میگی نمیشه کاری کرد ؟ اگه راه حل خواستید به ایمیل من بزن تا بهت بگم ...
    • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
      28 0
      واقعا
  • بی نام RO ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
    43 0
    در بعضی از پمپ بنزین ها کارگران پمپ را کرایه می کنند .یعنی نه تنها حقوقی دریافت نمی کنند بلکه باید مبلغی را نیز بپردازند و این مبلغ و سود خود را باید از جیب مصرف کننده بیرون بکشند.
  • ss IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
    45 1
    در این مملکت همه دنبال سلب مسئولیت از خود هستند. واقعا شرم آوره
    • بی نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
      8 12
      هستند عده ای درستکار هم
  • بی نام A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
    10 0
    خیلی جالبه ها با گستاخی تمام میگه نمیشه کاری کرد همینی که هست. فردا رفتید کارواش با چاقو و قمه خفتتون کردن نگید چرا چون همینی که هست کاری نمیشود کرد. آقای مسئول شما حقوق چقدر میگیری از بیت المال؟
  • بی نام A1 ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
    8 1
    رفتار و نحوه ی کار کارواش ها احمقانست ، انعام زوری مگه میشه ، هر بار که میخوام برم کارواش عذا میگیرم ، بحث پولش نیست ها ، بحث بی قانونی و هرج و مرج هست ، میتونن همون اول بگن ۹۷ تومن برای کارواش ۳ تومن برای کارگرا ، ولی کارفرمای لعنتی کارگرارو میندازه به جون مردم
  • ali IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
    11 1
    سلام وقتی یک کارواش حداقل روزی صد تا ماشین رو بشوره وهر ازماشین حداقل ده هزارتومان بگیر روزی میشه یک میلیون درامد ماهانه سی میلیون ایا صاحب کارواش نمیتونه حقوق ومزایایی شش نفر رو بده یا میخواد از جیب مردم بده البته من شنیدم برای صفرشویی ماشین تاسیصد هزارتومن ازهر خودرو هم میگیرند
  • بی نام A1 ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    5 3
    چه جالب شبیه کار ما تو فرودگاه مهراباده ما هم حقوق نمی گیریم وقتی بار مسافرو حمل میکنیم انعام میگیریم و از حقوق و بیمه خبری نیست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین