رسانه های غربی گزارش دادنداین موضعگیرى آژانس تنها چند روز پس از آن صورت مى گیرد که آخرین گزارش این نهاد بین المللى اتهاماتى را علیه تهران مطرح کرده بود.
محمد البرادعى، مدیر کل آژانس در گزارش روز پنج شنبه خود گفته بود، ایران غنى سازى را متوقف نکرده و با بازرسان آژانس همکارى نمى کند.
بنا بر گزارش آژانس بین المللى انرژى اتمى، میزان اورانیوم با غناى کم که توسط ایران تولید شده، از ماه نوامبر یعنى حدود سه ماه پیش تا کنون افزایش قابل توجهى داشته و به ۱۰۱۰ کیلوگرم رسیده است.
ملیسا فلمینگ، سخنگوى آژانس در این باره به خبرگزارى «رویترز» گفته است: «آژانس هیچ دلیلى ندارد که فکر کند خطاى ایران در اعلام مقدار اورانیوم تولید شده با غناى کم در تاسیسات نظنز عمدى بوده است. چنین خطاهایى در فازهاى نخستین یک چنین تاسیساتى طبیعى است چرا که پیشاپیش مشخص نیست که این تاسیسات در عمل چگونه کار مى کند.»
خانم فلمینگ افزوده است: «ایران در این زمینه خوب همکارى کرده و مى کوشد تا ارزیابى هایش در آینده را بهبود ببخشد.»
پس از اشاره گزارش آژانس بین المللى انرژى اتمى به اختلاف در ارقام اعلام شده توسط ایران و میزان واقعى اورانیوم غنى شده، برخى از تحلیل گران آمریکایى گفته بودند، این اختلاف نشان مى دهد که بازرسان آژانس در صورت انتقال اورانیوم تولید شده با غناى کم به مکانى دیگر، براى تبدیل آن به اورانیوم با غناى بالا و تولید بمب اتمى به سرعت متوجه نخواهند شد.
سخنگوى آژانس بین المللى انرژى اتمى در گفت و گو با رویترز این امر را غیر ممکن ارزیابى کرده است. ملیسا فلمینگ گفته است: «کسى نمى تواند بدون آگاهى آژانس مواد هسته اى را از تاسیسات نطنز خارج کند چرا که کل این تاسیسات توسط دوربین تحت نظر است و همچنین مواد هسته اى در مکان مهر و موم شده نگهدارى مى شوند.»
نظر شما