به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از بندرعباس، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در دیدار با مدیران آب استان هرمزگان، افزود: به دلیل خشکسالی های پی در پی در استان و برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم که مدیریت مصرف و نهادینه شدن فرهنگ صرفه جویی می تواند در گذر از بحران کم آبی موجود در استان بسیار تاثیرگذار باشد.
وی تامین آب مورد نیاز مردم استان را اساسی ترین مساله دانست و بیان داشت: همه مسوولان و متولیان آب باید ضمن مدیریت و تعاملی همه جانبه برای تامین نیاز آبی مردم بسیج شوند.
نماینده ولی فقیه درهرمزگان تاکید کرد: آب نعمت ارزشمندی است که حیات بدون آن میسر نیست و صرفه جویی در مصرف آب از سوی شهروندان یک وظیفه شرعی است.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری هرمزگان نیز با اشاره به بحران منابع آبی در استان و تلاش هر چه بیشتر در حفاظت آن گفت: با وجود تمام هشدارها و تلاش های انجام شده ، شاهد افزایش روز افزون مصرف آب در هرمزگان به دلیل افزایش جمعیت ، ورود جمعیت شناور در شهرهای استان و بی توجهی به فرهنگ صرفه جویی هستیم.
حسین خادمی افزود: در حال حاضر آب مورد نیاز شهرهای استان معادل چهار مترمکعب بر ثانیه است که با وجود تلاش های صورت گرفته و به کارگیری تمام منابع آبی موجود و بازسازی چاه ها و کاهش تلفات فیزیکی ، امکان تامین سه هزار و 500 لیتر بر ثانیه آب فراهم شده و 500 لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم.
وی با تاکید بر محدودیت منابع آبی استان و افزایش نیاز آبی در سال آینده به دو هزار و 700 لیتر بر ثانیه ، تصریح کرد: با ادامه روند فعلی منابع آبی موجود ، سرعت بخشی در احداث آبشیرین کن 100 هزار مترمکعبی بندرعباس بسیار ضروری است.
مدیرعامل آبفای هرمزگان افزود: در حال حاضر این پروژه 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طولانی شدن روند دریافت مجوز محیط زیست از دلایل توقف دریافت سایر مجوزها و کندی روند اجرای این پروژه است که در صورت دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست کشور به زودی ادامه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
خادمی در پایان یادآورشد: صرفه جوی در مصرف آب ، بهینه سازی در مصرف و تلاش هرچه بیشتر در سرعت بخشی به اجرای آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی بندرعباس از عمده ترین راهکارها برای گذر از بحران کم آبی در هرمزگان است.
نظر شما