۰ نفر
۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
تولید در ایلام اصولی نیست

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام گفت: مشکل صنعت ما در ایلام این است که شروع کار از واحد بزرگ به کوچک بدون توجه به بازاریابی است و علاوه بر این متاسفانه برخی از صنعتگران ما افرادی فاقد دانش و اهلیت فنی هستند.

به نوشته ایسنا مهندس«قدرت جمشیدیان» منطقه ایلام اظهار کرد: یکی از راه‌های تامین معیشت مردم در شهرهای مرزی و دارای پایانه صادراتی، بحث بازارهای کوله‌بری است که می‌تواند برای اقشار ضعیف و متوسط آن شهرها در نزدیک مرز منبع درآمد باشد.

وی با بیان اینکه مبادلات کالا در مرز توسط افراد بومی به خصوص مردم روستاهای حاشیه مرز در 3 دسته طبقه‌بندی می‌شود افزود: مردمان حاشیه مرز (پیشگامان)، روستاهای پیرامون مرز (پشتیبان) و شهرهای اطراف، محل داد و ستد و تامین نقدینگی (مدیریت) این 3 دسته مشمول بازار کوله‌بری هستند که البته مدیریت کارها در شهر انجام می‌شود.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام اضافه کرد: این فرآیند سبب رشد و شکوفایی اقتصاد و بهبود وضعیت اجتماعی، رفاهی و معیشتی خواهد شد و مهم‌ترین مسئله جذب جمعیت در آن مناطق به شمار می‌آید چرا که در حال حاضر در برخی از شهرها و روستاها رشد منفی جمعیت(مهاجرت) را شاهد هستیم.

جمشیدیان با اشاره به اینکه بین 150 تا 160 هزار نفر از مردم استان، در تهران مستقر و فعال هستند که با ایجاد بازارچه کوله‌بری در مرز مهران و رونق اقتصادی در منطقه، بدون شک با بازگشت شمار قابل توجهی از این افراد به استان مواجه خواهیم شد خاطر نشان کرد: ایجاد بازارچه کوله‌بری در مرز بین‌المللی مهران می‌تواند موجب ورود نیروی کار از سایر استان‌های کشور به مهران شده و رشد جمعیت را به همراه داشته باشد.

وی بازارچه‌های کوله‌بری را یکی از بخش‌های فعال در بازارهای مرزی اعلام و عنوان کرد: یک سوم مرز غربی کشور در محدوده استان ایلام قرار دارد که تاکنون به خوبی از آن بهره‌مند نشده‌ایم.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام در تشریح مزیت‌های بازارچه‌‎های کوله‌بری گفت: ارتباط متقابل بین مردم مناطق (ارتباط استان ایلام با استان‌های همجوار کشور عراق)، رونق اقتصادی، افزایش ضریب ایمنی منطقه، شکوفایی استعدادهای منطقه‌ای، جذب جمعیت و رشد مثبت آن و یکی دیگر از مزیت‌های احداث بازارچه‌های کوله‌بری که کمتر در ایلام وجود دارد بحث جلوگیری از قاچاق کالا است.

جمشیدیان با بیان اینکه استان‌های کرمانشاه و کردستان سال‌هاست که از این ظرفیت در مرزهای خود استفاده می‌کنند که تاثیر آن در سطح درآمد و اشتغال این مناطق لمس می‌شود تصریح کرد: در شهری مانند جوانرود در استان کرمانشاه میزان تبادل کالا و مراودات تجاری علاوه بر رونق زندگی مردم منطقه و جذب مردم برای خرید تا حد قابل توجهی رونق گردشگری را نیز در منطقه ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: ما قبل از جنگ تحمیلی مراودات خوبی با شهرهای همجوار خودمان در کشور عراق داشتیم و خیلی از کالاهایمان را از آنجا تامین می‌کردیم که متاسفانه بعد از جنگ این روند کاملا قطع شد که در زمینه ایجاد رونق اقتصادی در شهرهای مرزی با احداث بازارچه های کوله‌بری می‌توان شهر بانه در استان کردستان را مثال زد که تا قبل از ایجاد بازارچه کوله‌بری یکی از مناطق بن‌بست این استان بود ولی در حال حاضر نام بانه در سراسر کشور برای همگان نامی آشناست.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام با اشاره به اینکه کارت‌های الکترونیکی مرزنشینان در واقع همان کارت‌های پیله‌وری مرزی هستند عنوان کرد: متاسفانه ماهیت این کارت‌ها هنوز برای مردم به درستی جانیفتاده که دستگاه‌های متولی از جمله سازمان صنعت و معدن باید تعریف صحیح این کارت‌ها برای مردم مناطق مرزی جا‌بیندازد که هنوز هیچ تبلیغی روی آنها صورت نگرفته در حالی که این کارت‌ها یکی از مولفه‌های فعالیت در بازارچه‌های کوله‌بری است.

جمشیدیان به تلاش‌ و پیگیری‌های مستمر استاندار ایلام برای ایجاد منطقه آزاد و بازارچه کوله‌بری در مهران اشاره و عنوان کرد: پیگیری این مباحث در سنوات گذشته در استان فراموش شده بود که در دولت تدبیر و امید و در تیم مدیریتی استان به صورت جد پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: بیکاری و منفی بودن جمعیت همواره ما را رنج می‌دهد ولی با رونق این بازارچه‌ها شاهد شکوفایی منطقه خواهیم بود.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام تاکید کرد: ایجاد منطقه ویژه خودش زیرساخت‌هایی را فراهم می‌کند که ایجاد فرودگاه و بحث راه از جمله این مولفه‌هاست ولی نباید فراموش کرد که در دنیای امروز حرکت به سمت انرژی‌های نو مهم‌ترین اولویت است .

جمشیدیان مرز بین‌المللی مهران را فرصتی بسیار بزرگ برای استان دانست و گفت: در دولت تدبیر و امید خیلی به بحث سرمایه‌گذاری توجه می‌شود که در استان ایلام مدیریت ارشد استان بیش از هر موضوع دیگر آن را پیگیری می‌کند که شایسته تقدیر است.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بازوی بسیار خوبی برای اقتصاد استان بوده که اشتغال‌زایی را به همراه خواهد داشت اظهار کرد: در مناطق آزاد تجاری خرده‌فروشی داریم و این در حالی است که در مناطق ویژه بحث خرده‌فروشی وجود ندارد که بحث ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران در دولت به تصویب رسید و اکنون در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی که ادامه روند کاری آن به قدرت چانه‌زنی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی باز می‌گردد.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام برخی از مناطق آزاد در کشور را از رسیدن به اهداف خود ناکام دانست و ادامه داد: مناطق آزاد باید تجاری و صنعتی باشند ولی متاسفانه الان فقط تجاری شده‌اند و از صنعتی بودن فاصله گرفته‌اند.

جمشیدیان یادآور شد: فاصله گرفتن مناطق آزاد از صنعتی شدن به حدی است که در کل این مناطق در کشور تنها 500 واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که در اینجا باید گفت که یکی از چالش‌های منطقه آزاد این است که تولید رونق کمی دارد و بیشتر خروج ارز صورت می‌گیرد.

وی به بازار عراق برای تولیدات صادرات محور در استان اشاره و اضافه کرد: عراق یک بازار مصرف کننده است و کسی می‌تواند در آن موفق باشد که قیمت و کیفیت مطلوب داشته باشد.

مدیر عامل شرکت توسعه عمران ایلام با بیان اینکه امکان‌سنجی بر اساس تقاضاست و تولید طبق نیاز صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: هر چند واحد صنعتی در ایلام ایجاد می‌شود و از تسهیلات بانکی نیز استفاده می‌کند ولی هنوز کارخانه وارد فاز تولید نشده باید اقساط بانکی را پرداخت کند که بعد از کوتاه‌ترین زمان ممکن پلمپ می‌شود.

وی تاکید کرد: می‌توان گفت که مشکل صنعت ما در ایلام این است که شروع کار ما از واحد بزرگ به کوچک است در حالی که باید روند حرکتی ما از کوچک به بزرگ باشد و نباید فراموش کرد که برخی از صنعتگران ما افرادی هستند که دانش و اهلیت کار را ندارد و به همین دلیل شهرک‌های صنعتی در استان به خانه باغ تبدیل می‌شوند و این وضعیت به این خاطر اتفاق می‌افتد که صنعت استان از یک الگوی موفق پیروی نمی‌کند و اهلیت افراد نیز در زمان واگذاری طرح‌ها سنجیده نمی‌شود و می‌توان نتیجه گرفت که تولید در استان ایلام علمی نیست.

وی گفت: مناطق آزاد دولتی هستند و دست بخش خصوصی از آنجا کوتاه است، این در حالی است که همه دنیا به سمت بخش خصوصی می‌رود ولی در کشور ما این بخش خیلی کم‌رنگ است.

جمشیدیان به طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره و تاکید کرد: اگر این طرح‌ها به خوبی اجرایی شوند موفقیت‌های بزرگی را به همراه خواهد داشت.

 

کد خبر 433821

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =