به گزارش خبرآنلاین استان قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، جمال انصاری بیان داشت: دين مبين اسلام بر منزلت امورات شورائی تأكيد فراوان کرده و آيات و روايات بي شماري بر اين موضوع دلالت دارد.
وی ادامه داد: ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز مقرر می دارد که به منظور کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و در راستای توسعه مشارکت های مردمی، رفع اختلاف محلی و نیز حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارد و یا ماهیت قضایی آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است به شوراهای حل اختلاف واگذار شود.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه کرد: بدین ترتیب از سال 1381 به بعد به صورت عملی شوراهای حل اختلاف فعالیت خود را شروع کرده اند به نحوی که امروزه در اکثر شهرها و روستاها، این شوراها به حل و فصل برخی از اختلافات مردم می پردازند.
وی افزود: صلاحیت شورا در کلیه امور مدنی و حقوقی، کلیه جرائم قابل گذشت، جنبه خصوصی جرایم غیر قابل گذشت است و مطابق ماده 9، قانون مذکور شورا در جرائم بازدارنده و اقدامات تأمینی و تربیتی و امور اختلافی از قبیل تخلفات راهنمایی و رانندگی که مجازات نقدی و قانونی آن حداکثر و مجموعا 50 میلیون ریال و یا سه ماه حبس و تامین دلیل، مجاز به صدور حکم است اما مطابق تبصره ماده مذکور شورا مجاز به صدور حکم حبس نیست.
انصاری تصریح کرد: ماده هشتم قانون شورا تراضی طرفین را مبنای ورود و بررسی شورای حل اختلاف دانسته است و سازش و دادرسی شورائی به مراتب کم هزینه تر و زود نتیجه تر از تشکیلات با ماهیت قضایی محض است.
وی اعلام کرد: کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، رفع اختلافات محلی، حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارد یا از ماهیت قضایی کمتری بر خوردار است، جلوگیری از طولانی شدن رسیدگی به پرونده ها،کاهش هزینه های اصحاب دعاوی، رفع خصومت و پیچیده نبودن تشریفات آیین دادرسی و ... از جمله ویژگی دادرسی شورای حل اختلاف است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین عنوان کرد: شورای حل اختلاف عمر 12 تا 13 ساله دارد بایستی با نگاه آسیب شناسی نقاط قوت را ارتقاء و نقاط ضعف و ایراد را اصلاح و مرتفع کرد.
وی تأکید کرد: در این شورا حدود 100 شعبه داریم که از سال 91 عموما برخوردار از کارشناسان حقوقی مطلع در حال انجام مراجعات مردمی هستند.
انصاری اظهارداشت: در جهت استحکام مبانی نظام شورائی ضرورت توجه به رفاه و تامین معیشت کارکنان شوراها وبرخورداری از مزیت های انگیزشی اجتناب ناپذیر است.
نظر شما