به گزارش خبرآنلاین از تبریز، حسین انتظامی ظهر امروز در آیین بزرگداشت روز خبرنگار که در حاشیه اختتامیه جشنواره کاریکاتور تبریز برگزار شد، اظهار داشت: قانون دسترسی سریع به اطلاعات در سال 88 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و ابلاغ شد ولی به مرحله عملی نرسیده است.
وی با بیان اینکه در سالهای قبل گرایش نادرست پوپولیستی در ارتباط بین دولت، مسئولان و رسانهها به وجود آمده بود، تصریح کرد: به طوری که وعدههایی به خبرنگاران داده میشد که با کرامت انسانی مغایر بود.
انتظامی این وعدهها را موجب تقلیل در استقلال حرفهای روزنامهنگاری عنوان کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به چنین چیزهایی اعتقاد ندارد و به جای آن درصدد افزایش ظرفیتهای کسب اطلاعات است.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: طی قانون دسترسی سریع به اطلاعات تنها یک سری اطلاعات مرتبط با حریم خصوصی، اطلاعات مربوط به بهداشت و درمان عمومی به عنوان استثنائات این قانون نام برده میشوند.
وی اجرای این قانون را به منزله انقلابی بین مردم و حاکمیت دانسته و افزود: یعنی حاکمان خود را امانتداران اطلاعات میدانند و نباید خود را وارث آن اطلاعات بدانند.
انتظامی با تاکید بر اینکه رسانهها میتوانند اصلیترین تکیهگاه این قانون باشند، اظهار داشت: رسانهها میتوانند بیشترین بهرهبرداری را از این قانون داشته باشند.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اطلاعات حداکثر طی مدت 10 روز باید در اختیار مطالبهکنندگان قرار گیرد و در غیر این صورت متخلفین از 6 ماه تا دو سال به حبس محکوم میشوند.
انتظامی تنها یک تبصره برای این قانون عنوان کرد و گفت: این موضوع نیز در محور حقوق ملی قرار دارد که مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای حفظ مسائل ملی میتواند رفتار کند.
این مقام مسئول تاکید کرد: بقیه دستگاهها و نهادها به هیچ عنوان حق ندارند به خبرنگار بگویند چه بنویسد و چه ننویسد.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در حال حاضر تغییر بحرانی، اخلاق حرفهای است به طوری که اگر بخواهیم از آزادیهایی که حق طبیعی رسانهها است استفاده کنیم لازمه آن داشتن اخلاق حرفهای است.
نظر شما