آغاز فصل برداشت پسته / لبخند طلای سبز دامغان به آخرین روزهای مرداد

دبیر انجمن پسته استان سمنان از آغاز فصل برداشت در باغ‌های پسته این استان در شهرستان دامغان خبر داد

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ، دبیر انجمن پسته استان سمنان از آغاز فصل برداشت در باغ‌های پسته این استان در شهرستان دامغان خبر داد.
عباس منصوریان افزود: حدود 7000 بهره‌بردار در بخش تولید پسته در دامغان فعالیت دارند و افزون بر 14 هزار و 500هکتار از سطح باغ‌های شهرستان دامغان به کشت پسته اختصاص دارد.
وی از دامغان به عنوان یکی از مهمترین مناطق پسته‌خیز کشور یاد کرد و افزود: پسته دامغان از نظر کیفیت نه تنها در بین گونه‌های پسته در ایران که در سطح جهان نیز ممتازترین پسته جهان محسوب می‌شود.
این باغدار پسته با بیان اینکه بخش عمده‌ای از محصولات پسته استان به صورت تازه‌خوری به مصرف می‌رسد، تصریح کرد: بیش از 50 درصد محصول پسته‌کاران استان به صورت تازه‌خوری عرضه و کمتر از نیمی از آن نیز خشک و به کشورهای مختلف صادر می‌شود.
منصوریان با اشاره به قرارگرفتن دامغان و بخش زیادی از باغ‌های این شهرستان سر راه پرتردد تهران- مشهد و عرضه خام این محصول استراتژیک، تاسیس صنایع تبدیلی و فرآوری پسته در دامغان، را ضروری ارزیابی و خاطرنشان کرد: فراوری این محصول و صادرات آن به خارج از ایران می‌تواند ارزآوری بالایی برای کشور به همراه داشته باشد.
دبیر انجمن پسته استان سمنان گفت: تنها 10 درصد از باغات پسته استان به صورت قطره‌ای و دیگر سیستم‌های نوین، آبیاری می‌شوند.

عباس منصوریان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرانلاین سمنان، افزود: آبیاری در 90 درصد از باغ‌های پسته استان همچنان به صورت سنتی و غرقابی است.
این باغدار از کمبود منابع آبی به عنوان یکی از مشکلات باغداران پسته دامغانی یاد کرد و گفت: اگر از منابع موجود به شکل درست و بهینه‌ای استفاده شود، کمبود آبی نخواهیم داشت.
وی به ضرورت فرهنگسازی در زمینه آبیاری علمی اشاره و تصریح‌کرد: مسئولان استان می‌توانند با تلاش برای فرهنگسازی در خصوص آبیاری، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و کمک به انتقال درست آب از سر چاه‌ها به مزارع و باغ‌ها به استفاده بهتر و بهینه از منابع آبی موجود کمک کنند.
دبیر انجمن پسته استان با بیان اینکه در جریان انتقال آب از چاه‌ها به باغ‌ها ، بخش زیادی از آب هدر می‌رود، خاطرنشان کرد: انتقال آب از طریق لوله می‌تواند تا حد زیادی از هدررفت و تبخیر آب جلوگیری کند.
وی ادامه‌داد: ارایه تسهیلات و کمک به کشاورزان به منظور استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری نیز می‌تواند نقش مهمی در این خصوص داشته باشد.
این باغدار و پسته‌کار دامغانی، به تفاوت مصرف آب در روش‌های سنتی و سیستم‌های نوین آبیاری اشاره و اضافه کرد: به طور مثال در سیستم‌های سنتی و غرقابی، فضایی در حدود 20 تا 30 متر از زیر هر درخت پسته سیراب می‌شود که علاوه بر هدر رفت بالا، به رشد علف‌های هرز نیز می‌انجامد اما در سیتم‌های نوین تنها یک تا دو متر از زیر درخت، خیس می‌خورد اگر چه در این روش برخلاف غرقابی که هر ماه یکبار صورت می‌گیرد، آبیاری 10 روز به 10 روز انجام می‌شود اما هدررفت آب در آن به شدت پایین می‌آید.

کد خبر 447563

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین