یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: براساس تجربه برخی کشورها، پیش‌بینی کمیسیونی برای برگزاری انتخابات، انتخابات را کم مساله‌تر می‌کند.

به گزارش ایسنا مرتضی نبوی درباره بند4 سیاست‌های کلی انتخابات که در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است، اظهار کرد: اولا در قانون اساسی تصریح نشده است که مسوولیت برگزاری انتخابات برعهده کیست درحالی که درمورد نظارت تصریح شده است که نظارت بر اکثر انتخابات‌ها به عهده شورای نگهبان است.

اهم سخنان وی را در ادامه بخوانید.

  • در کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت نظام یک پیشنهاد این بود که چون وزارت کشور بخشی از قوه مجریه است و برای این‌که برگزار کننده انتخابات بیشتر جنبه ملی پیدا کند، کمیسیونی با ترکیب نمایندگانی از قوای سه گانه و با حضور نماینده شورای نگهبان، مسوولیت برگزاری انتخابات‌ها را برعهده گیرد، البته در این پیشنهاد نماینده شورای نگهبان بدون حق رای در کمیسیون حضور می‌یابد و صرفا از اطلاعات نماینده شورای نگهبان استفاده می‌شود.
  • براساس تجربه برخی کشورها پیش‌بینی کمیسیونی برای برگزاری انتخابات، انتخابات را کم مساله‌تر می‌کند، البته این کمیسیون حق دارد مسوولیت اجرای انتخابات را به عهده وزارت کشور و هیات اجرایی که قبلا انتخابات‌ها را برگزار می‌کردند بگذارد.
  • اینکه وزارت کشور مجری انتخابات باشد و یا کمیسیون برگزار کننده انتخابات، اتفاق نظر وجود نداشت و با رای اکثریت تصویب شد و این مجمع تشخیص مصلحت نظام است که تصمیم می‌گیرد مسوول برگزاری انتخابات، کمیسیون باشد یا یک دستگاه و این‌که ترکیب آن چگونه باشد.این موضوع از سیاست‌های کلی نظام است که نهایتا نظر نهایی را مقام معظم رهبری اعلام خواهند کرد.
  • یک شورا نمی‌تواند پاسخگوی یک امر اجرایی باشد.
  • درباره بند21 سیاست‌های کلی انتخابات در مورد شرایط داوطلبان و نظام صلاحیت‌ها نیز اول اینکه سیاست‌های کلی در مقام تعیین همه شرایطی که داوطلبان باید داشته باشند نیست، دوم این‌که تصور این بود وقتی در بند21 گفته شده است تعهد و پایبندی داوطلبان نسبت به قانون اساسی شامل ولایت فقیه هم می‌شود؛ چراکه ولایت فقیه از اصول لایتغیر قانون اساسی است. درعین حال می‌شود در جلسات مجمع ابراز وفاداری و التزام عملی را هم اضافه کرد.
  • تجربه سه دهه انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که تقریبا هر سال یک انتخابات در کشور برگزار می‌شود و تقریبا مدتی قبل از برگزاری هر انتخابات و مدتی بعد از برگزاری انتخابات، شرایط کشور تا حدودی غیرعادی می‌شود و در عملکرد دستگاه‌ها نیز اثر می‌گذارد. درحالی که با تدبیری که اندیشیده شده است به طور منظم و در یک زمان مناسب و به طور ثابت دو انتخابات یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی، با انتخابات خبرگان و انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها برگزار شود که این امر ضمن کاهش هزینه‌ها سطح مشارکت مردم در انتخابات را افزایش می‌دهد.
  • اینکه در بند4 کمیسیون ملی انتخابات مرجع رسیدگی به شکایات است و در بند8 نیز شورای نگهبان مرجع نهایی رسیدگی به شکایت می‌باشد، آیا این دو با هم جمع می‌شود؟ باید گفت طبق قانون اساسی در بند8 تصریح شده است مسوولیت نظارت برحسن اجرای انتخابات برعهده شورای نگهبان است و در این زمینه کمیسیون ملی نقشی ندارد، بلکه کمیسیون عمدتا مسوولیت برگزاری انتخابات را برعهده دارد. 
کد خبر 44875

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین