عیسی کلانتری در مورد وضعیت تولید کشور در شرایط کمآبی عنوان کرد: با توجه به سیاستهای تجدیدپذیری آب و سیاستهای توسعه پایدار حداکثر برای 40 میلیون نفر ماده و کالای اساسی میتوانیم تولید کنیم و بیشتر نیازها باید وارد شود.
مشاور معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تغییر نگاه حاکمیت و دولت یازدهم نسبت به بحران آب در مقایسه با سالهای فعالیت دولتهای نهم و دهم گفت:هرچند نگاه به این موضوع تغییر کرده است ولی جوابگو نیست. ما تغییر شدید نیاز داریم. یعنی مساله آب به حدی دارد بحرانی میشود که هم دولت، هم حاکمیت و هم مجلس باید وارد مساله شوند. واقعاً کار وزارت نیرو به تنهایی نیست. یا حتی به تنهایی کار دولت نیست. از شخص مقام رهبری گرفته تا مجلس، نیروهای مسلح، دولت، کشاورزان، رسانهها و صداوسیما.
وی سپس به نقد عملکرد صداوسیما در این حوزه پرداخت و افزود: اکنون صداوسیمای ما در مورد مساله آب مرده است. ما در حدی باید آب برداشت کنیم که قدرت تجدیدپذیری کشور است. اگر ما سیاست توسعه پایدار را پیاده میکردیم به این وضع گرفتار نمیشدیم. سیاستهای خودکفایی،افزایش جمعیت، سیاست توسعه اقتصادی کشور و سیاستهای زیربنایی باید بر مبنای آب باشد.
کلانتری به عنوان مثال به حد خودکفایی ایران اشاره کرد و یادآور شد:حد خودکفایی کشور مشحص است؛ یعنی ما با توجه به سیاستهای تجدیدپذیری آب و سیاستهای توسعه پایدار حداکثر برای 40 میلیون نفر ماده و کالای اساسی میتوانیم تولید کنیم و بیشتر نیازها باید وارد شود. آن هم اگر حداقل بهرهوری شما 2.3 کیلو برای هر متر مکعب آب شود که اکنون کمتر از یک کیلو است.
3535
نظر شما