مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت :به دلیل تخریب منابع تولید(آب وخاک)و کاهش راندمان تولید استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به منظور جبران کاهش راندمان تولید ؛ امنیت غذایی را به خطر می اندازد.

به گزارش خبرآنلاین،محمدی مقدم در آئین مصاحبه مطبوعاتی و در جمع خبرنگاران و رسانه هاگفت:اگر منابع پایه (آب و خاک) به درستی حفظ نگردد نمی توانیم به توسعه پایدار دست یابیم و با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد.
وی گفت : آب و خاک از مؤلفه‌های مهم بخش کشاورزی هستند که در سال‌های گذشته بر اثر خشکسالی و فرسایش خاک مورد تهدید قرار گرفته‌اند.
محمدی مقدم با اشاره به اینکه روند افزایش فرسایش خاک در استان سبب نگرانی مردم و مسئولان شده است، افزود: متوسط فرسایش خاک در کشور در هر هکتار ۱۵ تن می‌باشد اما متأسفانه متوسط فرسایش خاک در استان در هر هکتار ۲۰ تن است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: به دلیل توپوگرافی و شیب مناطق،عمق خاک زراعی کمتر از 5 سانتی متر بوده که بر اثر روان آب و فرسایش خاک و خروج خاک زراعی تولید محصولات کشاورزی کاهش می یابد.
محمدی مقدم با اشاره به خروج روان آب‌ها از استان بیان کرد: نفوذ روان آب‌ها به داخل خاک درمناطق جنگلی ۴۰ برابر بیشتر از مناطق فاقد پوشش گیاهی است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته کلیه پروژه ها و طرح های اداره کل منابع به نسبت تخصیص داده شده 100 درصد اجرایی شده بیان کرد: اعتبارات حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری کافی نیست.
محمدی مقدم تصریح کرد: هزینه انجام عملیات آبخیزداری در استان در ازای هر هکتار ۱ میلیون تومان است و اگر ما بخواهیم 30 هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهیم میزان 30 میلیار تومان سالانه اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به اینکه ۵ درصد از درآمد سدهای استان باید به حفظ و حراست از منابع طبیعی اختصاص یابد گفت: جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش طول عمر سدها و حفظ آب از مزایای اجرای این طرح است و می توان سالانه 46 میلیارد تومان را از این محل جهت اجرای عملیات آبخیزداری به منابع طبیعی تزریق کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از افتتاح ۱۶ پروژه در هفته دولت خبر داد و بیان کرد: این پروژه‌ها با اعتبار بالغ بر ۱۳ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسند.

کد خبر 450078

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =