تسنیم به نقل از فرانس پرس نوشت: «در غرب، خودروها ارزان هستند، اما سوخت گران است، در حالی که در ایران وضعیت برعکس است.»

یک کارشناس مسائل اقتصادی کمپین نخریدن خودرو ایرانی را بی اساس و واکنشی به رکود اقتصادی ایران دانست و گفت: «در غرب، خودروها ارزان هستند، اما سوخت گران است، در حالی که در ایران وضعیت برعکس است.»

فرانس پرس طی گزارشی نوشت: کمپین تحریم خرید خودروهای ایرانی در شبکه های اجتماعی ایرانی به راه افتاده است. ایرانی ها در شبکه های مجازی نارضایتی خود از صنعت خودروسازی کشور را که به دلیل خروج شرکت های خارجی پس از تشدید تحریم ها، اکنون عمدتا در اختیار ایران خودرو و سایپا قرار دارد، ابراز می دارند.

هر سال حدود 20 هزار نفر در جاده های ایران کشته می شوند و پلیس می گوید بخشی از این تلفات به ایراداتی برمی گردد که خودروهای تولید داخل دارند.

هرچند خودروهای داخلی دارای امکاناتی نظیر کیسه هوا و ترمزهای ضد قفل هستند، اما به گفته اسکندر مومنی، جانشین رئیس پلیس ایران «ایمنی این خودروها رضایت بخش نیست.»

وی می افزاید: «این به دلیل عدم وجود فضای رقابت و نظارت بر تولید داخلی است.»

فشار افکار عمومی، مهدی جمالی، مدیر عامل شرکت سایپا را ناگزیر ساخته تا در تلویزیون از مردم بابت «کیفیت پایین محصولات شرکت در گذشته» عذرخواهی کند.

وی گفته: «ما طرح های ویژه ای برای افزایش کیفیت در تولید و حمایت (های پس از فروش) داریم.»

اکثر خودروهای ایرانی بر اساس مدل های خارجی ای تولید می شوند که قبل از تحریم ها قطعاتشان خریداری و در داخل مونتاژ می شد.

مدل پراید شرکت سایپا، که پلتفرم اصلی آن متعلق به شرکت کیا موتورز می باشد، ارزان ترین خودروی ایرانی با قیمت 200 میلیون ریال یعنی حدود 22 برابر حداقل دستمزد یک ایرانی است.

ایران در سال 2011، 1.65 میلیون دستگاه خودرو تولید کرد، اما پس از تحریم های غرب، این رقم کاهش شدیدی را شاهد بود و در سال 2013 به حدود 740 هزار دستگاه رسید. سال گذشته تولید خودروی ایران به 1.2 میلیون دستگاه افزایش یافت.

تقریبا تمام خودروسازان خارجی ایران را ترک کرده اند. شرکت رنوی فرانسه به صادرات و مونتاژ خودرو در تهران ادامه می دهد، اما حجم کار نسبت به قبل از تحریم ها کمتر شده است.

تولید کنندگان ایرانی امیدوارند بازگشت شرکای خارجی به آنها کمک کند تا بتوانند تولید خود را افزایش دهند و کیفیتشان را بالا ببرند.

این گزارش در ادامه نوشت: تعرفه های گمرکی 100 درصدی واردات خودرو تضمین می کند که خودروهای خارجی با کیفیت برای اکثر ایرانی ها دور از دسترس باشد.

فروش خودروهای چینی وارداتی به مدد کاهش قیمت های اعمال شده پس از توافق هسته ای 14 جولای در حال افزایش است، اما حتی همان خودروها نیز همچنان از قیمت متوسط خودروهای تولیدی ایران گران ترند.

سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است، اقتصاد راکد، مقصر دشوار شدن خرید خودرو برای مردم است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «این کمپین بی پایه و اساس است. این حرکت تنها واکنشی به رکود اقتصاد ایران است.»

لیلاز در ادامه گفت، تنفر مردم از خودروسازان از یک دوره طولانی انحصار در دهه های 1980 و 1990 ناشی می شود که اکنون به اتمام رسیده است.

وی خاطرنشان کرد، خودروسازی دومین صنعت بزرگ کشور پس از نفت است و 3 درصد تولید ناخالص داخلی و 12 درصد فرصت های شغلی کشور را تامین می کند.

لیلاز افزود، هرچند مالیات اعمال شده بر خودروهای تولید داخل حدود 30 تا 70 درصد است که به گفته ترتیب دهندگان کمپین رقم بسیار بالایی است، اما ایرانی ها پول بسیار کمتری نسبت به بسیاری از کشورها بابت خرید بنزین پرداخت می کنند.

وی گفت: «به دلیل اینکه دولت به دلایل سیاسی و اجتماعی نمی تواند مانند کشورهای اروپایی به سوخت مالیات ببندد، آنها این مالیات را مستقیما از خودرو اخذ می کنند.»

 

 

22339

کد خبر 457210

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    54 2
    از وقتی که فقط پیکان تولید میکردند.....فقط پیکان
  • علی بی ماشین IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    68 1
    آقای لیلاز مثل اینکه اصلا متوجه نیست که دلیل اصلی نخریدن خودرو توسط مردم کیفیت پایین خودروهای داخلی و گران بودن قیمتشان نسبت به کیفیتشان استدرست است که رکود اقتصادی بر قدرت خرید مردم بسیار تاثیر گذار است ولی از این نکته هم نباید غافل شد که در این شرایط کیفی و قیمتی خودر حتی کسانی هم که توانایی خرید خودروهای ایرانی را دارند اقدام به خرید نمیکنندمثلا خود من توان خریدن خودرویی به ارزش 30 میلیون تومان را دارم و ماشین هم ندارم،ولی با وجود فشارهای خانواده برای داشتن خودروی شخصی به هیچ وجه حاضر نیستم پس انداز چند سال کارم را برای خودروهای بی کیفیت و فاقد ایمنی بپردازم.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    57 0
    خودرویی که هزینه تولیدش بعلت فرسودگی تجهیزات کارخانه ها چند برابر قیمت جهانی درمیاد و چند برابر از خودرو روز بنزین مصرف میکنه تولید نشه بهتره
  • کاوه افتخاری راد A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    65 0
    این آقای لیلاز همیشه مدافع خودروسازانه فقط سعی میکنه زیرپوستی عمل کنه.به این جمله ایشون دقت کنید: تنفر از خودروسازان مال دهه 1990 بوده الان تموم شده یعنی الان اقلا 15 ساله که ما عاشق خودروسازهامون هستیم
  • فرید A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    56 0
    الکی مثلا اقتصاد راکد باعث این شده
  • بی نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    62 1
    چرا دروغ تحويل ميدين در ايران هم خودرو گران است هم سوخت شما قيمت بنزين فوب خليج فارس بگير
  • بی نام BE ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    49 1
    کدام دلیلی سیاسی و اجتماعی باعث عدم امکان دریافت مالیات از سوخت شده ؟ بنزین 80 تومنی میشه 1000 تومن تو 6 سال بعد تازه نمیشه ازش مالیات گرفت ؟ مردم دیگه انقد هم جیگر نیستن ، خجالت هم بد چیزی نیست .
  • علیرضا RU ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    10 0
    چطور بنزین را به قیمت خلیج فارس میدی خب ماشین را هم به قیمت خلیج فارس بده نه تهران
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    7 0
    سوخت ارزان است،،؟؟ چه کسی گفته سوخت ارزان است سوخت ارزان بووود. وقتی قیمت سوخت را با کشورهای دیگه مقایسه میکنید حداقل درامد مردم تو اون کشورها رو هم در نظر بگیرید. متوسط درامد در ایران اگر به دلار محاسبه بشه میشه در حد کشورهای آفریقایی در حالی که انتظار دارین قیمت بنزین به اندازه اروپا باشه؟ برای اینکه دولت از فروش نفت سود بیشتری ببره در دولت گذشته قیمت دلار رو عمدا بسیار بالا برد و این یعنی قدرت خرید یک ایرانی عملا یک چهارم شد. پس بگین به سوخت مالیات نبستن. مالیات ۴۰۰٪ به کل درامد ایرانیا بستند.
  • بی نام RO ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    15 0
    چنین افکار پوچی صنعت خودرو سازی رو به این حال و روز نشانده شماها هنوز نمیدونید ملت چی میگن
  • حسین A1 ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۴
    6 0
    خودروهای مونتاژی در ایران بسیار قدیمی و با قطعات قلابی چینی هستند وخودروهای وارداتی چینی از بنجل ترین خودروهای جهان اگر ایران روزی مثل بقیه دنیا شود کسی به این لگن های خنده دار نگاه هم نمی کند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین