مهدی عسلی در این رابطه گفت: مجموعه اقدامات انجام گرفته از سوی سیاستگذاران و تصمیم سازان دولت در مقابله با رکود و تورم توانسته کشور را از وضعیت نامناسب رکود تورمی برهاند.
مدیرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت بر این باور است که تیم اقتصادی دولت با در پیش گرفتن سیاستهای عقلانی و آزمون شده علم اقتصاد، علاوه بر اینکه توانسته رفتار و کردار سیاستگذاران را اصلاح کند، باعث شده تا رشد اقتصادی در ریل افزایشی قرار گیرد و نرخ تورم نیز در سراشیبی قرار گیرد.
این اقتصاددان از دیگر همکاران خود که سیاستهای اقتصادی دولت را نقد میکنند می خواهد که اگر آنها بر این باورند که دولت باید اقدامات دیگری را برای بهبود وضعیت اقتصاد انجام میداده اما از آن سر باز زده، بهتر است پیشنهاد دهند تا مور توجه سیاستگاران اقتصادی قرار گیرد.
عسلی افزود: با توجه به اینکه یک سوم بودجه به نفت وابسته است و طرحهای عمرانی از این محل تغذیه می شود، کاهش قیمت نفت سبب میشود تا دولت دسترسی خود به منابع بودجهای برای تامین اعتیار پروژههای عمرانی را از دست دهد و رشد اقتصادی کاهش یابد. از این دریچه میتوان تحلیل کرد که رشد اقتصادی با کاهش درآمدهای نفتی رابطه دارد اما در کل آنچه که در تخمین رشد اقتصادی به کار میآید میزان تولید نفت است و نوسانات قیمتی اثر خود را بر روی درآمدهای دولت میگذارد.
او گفت: طبیعی است وقتی این درآمدها کاهش مییابد، چون از حجم تولید کاسته نشده، اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی ندارد ولی چون باعث کاهش درآمدهای دولت میشود میتواند به طور غیر مستقیم بر رشد اقتصادی تاثیر گذارد.
این اقتصاددان تصریح کرد: اگر به آمارهای فصلی رشد اقتصادی که از سوی بانک مرکزی منتشر شده، توجه کنید خواهید دید که زمانی اثر نفت بر رشد اقتصادی محسوس است که از حجم تولید کاسته میشود به همین خاطر است که وقتی در انتهای سال 92 تولید نفت افزایش مییابد، رشد اقتصادی نیز تحت تاثیر رشد تولید نفت بالا میرود.
22539
نظر شما