ایسنا نوشت:
«ریچارد گراس» ـ یکی از دانشمندان ناسا ـ در مصاحبهای با رسانههای بینالمللی گفت: وقوع زمین لرزه ٨/٨ ریشتری ٢٧ فوریه در شیلی به حدی شدید بود که باعث وقوع سونامی و به حرکت در آمدن اکثر صفحات تکتونیکی زمین شد به طوری که پس از وقوع زمین لرزه مذکور، در اکثر نقاط دنیا شاهد زمین لرزههای بالای شش ریشتر بودیم.
وی خاطر نشان کرد: با استفاده از مدلهای کره زمین و نقشههای لرزهخیز سطح زمین به این موضوع دست پیدا کردیم که ٢٦/١ میکرونیوم ثانیه - یک میلیونیوم ثانیه - از طول شبانه روز کاسته شده است. همچنین این زمین لرزه به میزان ٦/٧ سانتیمتر باعث تغییر در محور دو قطب شده است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته این موضوع مشخص شد که زمین لرزه ١/٩ ریشتری سال ٢٠٠٤ میلادی در «سوماترا» در اندونزی چنین تغییری را در طول شبانه روز و حرکت محور دو قطب ایجاد نکرده بود و میتوان نتیجه گرفت زمین لرزه ٢٧ فوریه در شیلی بسیار خانمان براندازتر بوده است.
بر اساس اعلام دانشمندان ناسا، میتوان نتیجه گرفت که زمین لرزه شیلی به دلیل وقوع یافتن در عرضهای میانی زمین باعث بروز این تغییرات شده است؛ در حالی که زمین لرزه ١/٩ ریشتری سال ٢٠٠٤ میلادی در «سوماترا» در نزدیکی خط استوا رخ داده بود؛ به همین دلیل هرچقدر هم پر قدرت بوده باز هم نمیتوانست تغییرات عظیمی را به وجود آورد.
نظر شما