به گزارش خبرآنلاین، مجلس شورای اسلامی مشغول بررسی بندی از لایحه بودجه 89 بود که براساس آن حوزه بهداشت و درمان و آموزش به بخشخصوصی واگذار میشد. اگرچه یکی از نمایندگان پیشنهاد حذف این ماده را ارائه داد اما تفسیر رئیس مجلس مبنیبر اینکه این پیشنهاد نیازمند دوسوم آراء نمایندگان است، منجر به حذف این موضوع نشد چرا که این مسئله نیازمند آراء بیش از 150 نماینده بود اما فقط 123 رأی به آن ارائه شد.
اگر رئیس جلسه حذف واگذاری حوزه بهداشت و درمان و آموزش به بخش خصوصی را نیازمند رأی اکثریت اعلام میکرد، این پیشنهاد رأی لازم را کسب میکرد اما تفسیر ابوترابیفرد مانع از این کار شد به همین دلیل اعتراضات بسیاری نسبت به آن مطرح گردید. از جمله آنکه عباسپور و دوگانی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات معتقد بودند که واگذاری حوزه آموزش به بخشخصوصی برخلاف اصل 29 و 30 قانون اساسی است و اصرار داشتند که ابوترابیفرد تفسیر خود از آراء نمایندگان را تغییر دهد، به ویژه آنکه سال گذشته نیز این موضوع با آرای اکثریت نمایندگان از متن لایحه بودجه 88 حذف شد و نیازی به رأی دوسوم نمایندگان نبود.
عباسپور بر این اساس از ابوترابی فرد خواست تا وحدت رویه خود را حفظ کند اما ابوترابیفرد معتقد بود که واگذاری حوزه آموزش به بخشخصوصی، آموزش رایگان تا مقطع متوسطه را ملغی نخواهد کرد بنابراین تذکر آنها را وارد نمیدانست.
شهریاری و محسنی بندپی نیز واگذاری بهداشت به بخشخصوصی را خلاف قانون اساسی میدانستند اما ابوترابیفرد به آنها گفت که براساس قانون برنامه چهارم واگذاری حوزه بهداشت به بخشخصوصی امکانپذیر ست، مگر در موارد پیشگیری از بیماریهای واگیردار و بحرانهای پیچیده که از جمله وظایف حاکمیتی است.
این تذکرات از سوی نمایندگان دیگری همچون کریم شهرزاد، ابطحی و کواکبیان ادامه یافت و برای دقایقی نمایندگان معترض در جایگاه هیأت رئیسه و اطراف ابوترابیفرد تجمع کردند. نهایتاً ابوترابیفرد پیشنهاد عباسپور مبنی بر مراعا گذاشتن این بند را پذیرفت.
اعضای کمیسیونهای بهداشت و درمان و آموزش و تحقیقات با واگذاری حوزه بهداشت و آموزش به بخشخصوصی، شدیداً مخالفت کردند.
کد خبر 48386
نظر شما