طی روزهای اخیر، نومحافظهکاران آمریکایی ،حضور چشمگیر مردم در انتخابات را وقیحانه،دستاورد بوش برای دمکراسی عراق عنوان نمودند. روزنامه تریبون دوژنو چاپ سوییس ضمن اظهارشگفتی از این ادعاها،به طعنه و کنایه به نقد آراء آنها پرداخته است.
"ببینید! بالاخره بوش به هدفش در عراق رسید!"عنوان یادداشت مذکور است که نویسنده آن را از زبان یک محافظهکار آورده است.در این یادداشت آمده:
حضور بینظیر مردم عراق در انتخابات پارلمانی این کشور رقم 62 درصد را نشان میدهد که بسیار در خود توجه است. در این میان نومحافظهکاران آمریکایی که با دقت و حساسیت فوقالعادهای اخبار انتخابات را دنبال می کردند،در کمال تعجب و شگفتی اعتبار چنین موفقیتی را به بوش نسبت میدهند.
38 کشته و 110 زخمی،آخرین آمار کشتهشدگان و زخمیها در روز انتخابات پارلمانی مانع از آن نشد که مردم به پای صندوقهای رأی نیایند.اما در این میان حضور گسترده مردمی پای صندوقهای رأی این اجازه را به نومحافظهکاران آمریکایی داد که مدعی شوند: "بوش حق داشت که بر برقراری دمکراسی در عراق پافشاری میکرد".
قریب به هفت سال از جنگ عراق میگذرد. دیوید فروم،همان کسی که خطابهها و سخنرانیهای بوش را تنظیم میکرد، از جمله همین حلقه مدعیان است.او بر این اعتقاد است که رییس سابقش یعنی بوش، بالاخره به هدفش در عراق دست یافت.
فروم در مصاحبهای با روزنامه تریبون دوژنو میگوید:عراق همچنان راه طول و درازی در پیش دارد.اگر موقعیت کنونی عراق را با سال 2006 مقایسه کنید، در مییابید که تغییرات غیرقابل باور است."
تحلیل عجیب و غریب این نومحافظهکار،حتی پا را فراتر نهاده و میگوید:"نقطه اوج این موفقیت،تصمیم بوش در اوایل سال 2007 یعنی افزایش نیروهای نظامی در عراق است، در حالیکه در آن مقطع زمانی ،همه به بوش توصیه میکردند که نیروهای خود را از عراق خارج کند."
نقطه مقابل جرج بوش،اوباماست،از زمان رویکار آمدنش در ژانویه 2008 همین سیاست بوش را در افغانستان اجرا کرد و زمان بیشتری را برای عقبنشینی از عراق در نظر گرفت.اما عقبنشینی 96 هزار نیروی نظامی آمریکایی از عراق باید طی شش ماه آینده صورت گیرد. روندی که بسیاری از ناظران را نگران کرده است.جیمز فیلیپس کارشناس موسسه هریتیج و از حلقه محافظهکاران بر این اعتقاد است که تحقق چنین امری محال و غیرواقعی است.او میگوید اوباما باید به دولت و حکومت عراق برای استقرار ثبات زمان بیشتری بدهد.
فروم میافزاید:اوباما بهتر از وعدههای دوران انتخابات ریاستجمهوری در حوزه عراق عمل کرد،اما امروز او از دستاوردهایی بهرهمند میشود که بوش آن را به جای نهاد.
برایان فیشمن کارشناس موسسه نیوآمریکن نیز بر این باور است که تصمیم آمریکا در اعزام نیرو به عراق دستاوردی بسیار مهمی را به همراه داشت و نتایج آن بیش از انتظار همگان بود.او میگوید آمریکا هزینههای مالی و جانی زیادی را پرداخت کرد و همچنان در حال پرداخت هزینههاست.
علیرغم همه اختلافاتی که میان جناحها مختلف آمریکایی در خصوص جنگ عراق وجود دارد،آنها متفقالقول بر این نکته اجماع نظر دارند که آینده عراق در دست نیروهای آمریکایی نیست.همه چیز بستگی به تصمیم عراقیها و نحوه برخورد جناحها به نتایج آراء بستگی خواهد داشت.
تریبون دوژنو / 9 مارس 2010
ترجمه:زهرا خدایی
نظر شما