سخنگوی وزارت خارجه، بازداشت سرکرده گروهک پژاک توسط آلمان را اقدام نمایشی دانست و اعلام کرد که دولت آلمان این تروریست را آزاد کرد.

به گزارش خبرآنلاین، رامین مهمانپرست، صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص دستگیری سرکرده گروهک پژاک، ادعای کمک ایران به طالبان، اظهارات دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، اظهارات فرمانده نظامی آمریکا، مواضع چین در مقابل تهدید های آمریا برای تحریم ایران پاسخ گفت.

دستگیری سرکرده پژاک نمایشی بود و آزاد شد
وی در این جلسه دستگیری سرکرده گروهک تروریستی پژاک را توسط آلمان اقدام نمایشی دانست و اعلام کرد: این تروریست جنایتکار آزاد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه بدنبال دستگیری این فرد و افراد وابسته به آن هستیم و تمام اسناد جنایات آنها را به طرف‌های اروپایی و غربی تحویل داده‌ایم افزود: از همه کشورهای اروپایی به طور جدی درخواست می کنیم که پیگیری خود در مبارزه با تروریسم را نشان دهند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرآنلاین در خصوص انتقادات دبیر سابق شورای امنیت ملی برای پذیرفتن اصل مبادله سوخت توسط ایران و پیشنهاد اینکه ایران باید در مقابل خواستار خروج پرونده هسته ای از شورای امنیت شود گفت: همه مسئولان نظام برای منافع ملی هماهنگ هستند .

مهمانپرست افزود: ما در مورد رفتن پرونده ایران به شورای امنیت را نادرست می دانیم.

تردید داریم این حرفها را پترائوس زده باشد
وی در خصوص اظهارات پترائوس، فرمانده نظامی آمریکا در مورد مسئولان ایرانی با بیان اینکه این ادبیات غیر اخلاقی و اوباش گرایانه است گفت: ما تردید داریم مقامات آمریکایی از این ادبیات استفاده کرده باشند.

مهمانپرست افزود: به نظر می رسد مقامات آمریکایی عصبانی هستند و این عصبانیت می تواند ناشی از 22راهپیمایی بهمن‌ماه، پیروزی مردم عراق، مقابله با جنگ نرم و یا افشای حمایت سرویس‌های آنها از ریگی باشد که در هر صورت خارج از شئون اخلاقی است.

رامین مهمانپرست در رابطه با تغییر رویکرد روسیه در برابر ایران و اظهارات مقامات این کشور مبنی بر حمایت از تحریم‌های هوشمند گفت: موضع ما مشخص است و در رابطه با برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای به دلیل آنکه این برنامه‌ها در چارچوب صلح‌آمیزی قرار دارد مسیر خود را دنبال خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه ایران بخاطر فشارها از دسترسی به حقوق خود عقب نشینی نخواهد کرد افزود: با توجه به همکاری و هماهنگی‌های بین ایران و آژانس و نظارت‌ها هیچ نوع تخلفی صورت نگرفته است اما اینکه پرونده ایران در خارج از آژانس و در خلاف مسیر خود برررسی شود مبنای حقوقی ندارد و البته تاثیری در رویکرد ما نخواهد داشت.

احمدی نژاد چهارشنبه به کابل سفر می کند
خبرنگاری در خصوص دلیل لغو سفر احمدی نژاد به افغانستان در لحظات آخر پرسید که مهمانپرست در پاسخ گفت: از ابتدا دو تاریخ برای این سفر تعیین شده بود برخی اخبار حاکی از انجام این سفر در روز دوشنبه بود اما به طور قطع سفر احمدی‌نژاد در روز چهارشنبه صورت خواهد گرفت.

این درحالی است که روز گذشته رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا بطور سرزده  وارد کابل شد و در گفتگوی رسانه ای ایران را متهم به حمایت مالی و نظامی به طالبان کرد.

غلط فرمودند که ما به طالبان کمک می کنیم
یکی از خبرنگاران در خصوص اظهارات وزیر دفاع امریکا مبنی بر حمایت مالی ایران از طالبان پرسید که سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: فرمودند که ما به طالبان کمک کرده ایم، غلط فرمودند، در واقع اشتباه کردند که ما به طالبان کمک کرده ایم.

اولویت ایران تامین سوخت راکتور تهران است
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش با این پرسش که اولویت ایران برای تامین سوخت رآکتور تهران خرید این سوخت و یا مبادله آن است و اینکه آیا شروطی نیز برای آن در نظر گرفته شده است، گفت: اولویت ما تامین سوخت رآکتور تهران است، ما درخواستمان را برای تهیه این سوخت به آژانس ارائه کرده‌ایم و اگر آژانس کشوری را معرفی کند آمادگی خرید را داریم، در صورتی که کشوری آمادگی معاوضه را داشته باشد می‌توانیم تبادل را صورت دهیم و اگر شرایط فراهم نشد آمادگی تولید را داریم.

برخی ها برای گرفتن پناهندگی اعلام می کنند در خطر هستند
وی همچنین اظهارات مقامات آلمانی مبنی بر اعطای پناهندگی به مخالفان دولت ایران اظهار داشت: اینکه برخی کشورها سعی می‌کنند برخی از افراد در ایران را تشویق به پناهندگی کنند و تسهیلات مورد نظر را به این شرط به آنها اعطا ‌کنند، درست نیست.

مهمانپرست افزود: افرادی که هیچ تهدیدی برای برگشت به ایران ندارند به اتهامات واهی سعی می‌کنند بازگشتشان به ایران را خطرآفرین جلوه دهند و کشورهای غربی نیز این موج را به وجود آورده‌اند تا مردم احساس خطر کنند در حالیکه این اظهارات برای گرفتن تسهیلات پناهندگی و یا تامین معاش آنان باشد. 

 وی در خصوص اظهارات احمدی نژاد مبنی بر آمادگی ایران برای در اختیار قرار دادن تجارب خود در مبارزه با تروریسم به سرویس های اطلاعاتی غربی گفت: ما امکان این موضوع را داریم اما آنچه ما شاهد آن بودیم ترویج تروریسم از سوی کشورهای غربی بود اما اگر به این نتیجه برسیم حتما به آنها آموزش‌هایی خواهیم داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد این‌که ماه آینده مقامات کشورها برای بازنگری در ان. ‌پی. ‌تی با یکدیگر ملاقات خواهند داشت، توصیه‌ی ایران برای بازنگری در این معاهده چیست؟ گفت: ما راجع به بازنگری ان. ‌پی. ‌تی حرف‌های زیادی داریم.

وی با بیان اینک رویه‌ عملکرد آژانس را به سمتی می‌بینیم که احساس نگرانی می‌کنیم افزود: آژانس اگر رفتار حقوقی خود را تحت فشارهای سیاسی از دست بدهد ممکن است با از دست رفتن حیثیت کاری خود و حیثیت سازمانی‌اش مواجه شود.

مهمانپرست با بیان این که کشورها و رژیم‌هایی هستند که خارج از معاهده‌ی ان. ‌پی. ‌تی بوده و هیچ تعهدی به مقررات آژانس ندارند و دارای کلاهک‌های هسته‌یی هستند، تصریح کرد: رژیم اشغالگر قدس بزرگ‌ترین تهدید منطقه است و کارنامه‌ای پر از تجاوز و جنایت دارد. اگر آژانس می‌خواهد در بازنگری ان. پی. تی موفق باشد، باید رویکرد دوگانه، تبعیض‌آمیز و تحت فشارهای سیاسی را اصلاح کند.

بحث ها و گفتگو هایی میان ما و عربستان در مورد حج عمره وجود داشت
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد ارسال نامه‌ای به مقامات عربستان در مورد بررسی موضوع حج عمره گفت: ما اعلام کردیم تا زمانی که این برخوردها اصلاح نشود و شئونات مردم ما رعایت نشود ترجیح می‌دهیم سفر را دنبال نکنیم. بحث و مذاکرات میان مسوولان ما و عربستان، چه در جده و ریاض و چه در ایران در حال ادامه است. هر زمانی به این نتیجه رسیدیم که زائران ما در کمال احترام می‌توانند به این زیارت بروند، حتما اقدام خواهیم کرد.

آیا ژاپن تامین کننده سوخت راکتور تهران است؟
یکی از خبرنگاران پرسید با توجه به سفر مقامات ایران به ژاپن آیا امکان دارد در آینده ژاپن تامین کننده سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران باشد؟ گفت: برای ما فرقی نمی‌کند که این سوخت را چه کشوری تامین کند. ما نیازمان را برای تامین سوخت به آژانس اعلام کرده‌ایم. آژانس هم موظف است این را به اطلاع کشورهای دارای سوخت برساند و هر کشوری که آمادگی تامین سوخت را داشته باشد استقبال می‌کنیم و در دستور کار ما قرار می‌گیرد.

وی در مورد این‌که آیا پاسخی از سوی کشورهای دیگر به‌جز سه کشوری که پیش از این در مورد تامین سوخت هسته‌یی اعلام کرده بودند دریافت کردید؟ گفت: آژانس مجددا به برخی از کشورها نامه ارسال کرده است اما هنوز چیزی را به صورت رسمی دریافت نکرده‌ایم. اگر اعلام رسمی شود آن را بررسی می‌کنیم.

انتظار داریم چین تحتد تاثیر فشارها قرار نگیرد
خبرنگار تلویزیون چین از مهمانپرست در رابطه با موضع چین در قبال تحریم ایران و ایستادگی این کشور در مقابل فشار آمریکا سئوال کرد که سخنگوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این باره گفت: چین از اقتدار کافی و ظرفیت و توانایی مناسب برخوردار است که فشارهای رژیم صهیونیستی بر آن اثرگذار نباشد و انتظار از چین این است که تحت تاثیر فرموده های دیگران قرار نگیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: روابط ایران و چین بسیار خوب است و ما ظرفیت همکاری بیشتر از وضع فعلی را نیز داریم و امیدواریم کشورهای مستقل قدرتمند جلوی رویه غلطی که زیاده خواهان ایجاد کرده اند را بگیرند تا جهانی خارج از ظلم و تبعیض داشته باشیم. 

کد مطلب 48445

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین