به گزارش ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه هشتمین هماندیشی نمایندگان فرهنگی ایران در خارج از کشور افزود: تمرکز در سیاستگذاریها، کار درستی بود ولی به تدریج کم رنگ شد اما میتوان این روند را مجدداً ترمیم و از همه ظرفیتها بهتر استفاده کرد. یک راه این است که در قانون که به مجلس پیشنهاد میدهید سازمان نقش ستاد مرکزی در تولید فکر و هماهنگی در اجرا پیدا کند، هر چند که به گفته آقای مصطفوی سازمان در این مسیر در حرکت است.
وی با تاکید بر اینکه سازماندهی در سازمان نیاز است، گفت: «هم تجربه در امور فرهنگی در برخی وجوه مناسب نبوده است و هم شرایط فعلی کشور ایجاب میکند از امکانات و نیروی انسانی موجود به درستی استفاده شود. در مسائل کلان فرهنگی لازم است چارچوبهایی مورد توجه قرار گیرد با توجه به تنوع رفتارهای سیاسی داخلی و برخوردهای بینالمللی لازم است که با هدفگیری معرفی اسلام، تفکر شیعی و سیره اهل بیت و معرفی انقلاب با استفاده از لوازم موجود مورد توجه رایزنان فرهنگی قرار گیرد.»
لاریجانی تاکید کرد: «امور فرهنگی باید به گونهای انجام شود که در اذهان افکار عمومی منطقه باقی بماند. ماموریت مهمی برای معرفی تفکر شیعی در پیش داریم منتهی هر جا با اسلوب و منطق خودش؛ از این رو باید تلاشها بیشتر شود. منطق و مبانی رفتاری جمهوری اسلامی خوب جا نیفتاده است در رسانهها نیز بیشتر جنبههای عمومی تبلیغی مطرح میشود که از عمق لازم برخوردار نیست. البته باید توجه کرد که این موضوع میتواند برای ما مضر باشد. علامه طباطبایی در ابتدای انقلاب تاکید میکردند معارف اهل بیت و انقلاب به سراسر جهان به درستی معرفی شود.»
رییس مجلس شورای اسلامی معرفی انقلاب اسلامی به زبان رایج در محل ماموریت رایزنان فرهنگی را مورد تاکید قرار داد و گفت: «برای معرفی انقلاب اسلامی و مبانی آن در کشورهای محل ماموریت باید به چند نکته توجه شود یکی همزیستی مسالمتآمیز با سایر ملل است مجموعه شرایط به گونهای شده است که ابهامات زیادی پیرامون انقلاب اسلامی در افکار عمومی جهان مطرح شده است. سال گذشته در صحبتی که با آیتالله جوادی آملی داشتم ایشان بر این موضوع تاکید بسیاری داشتند. موضوع دوم مسئله اتحاد امت اسلامی است این موضوع از این جنبه حائز اهمیت است که دسیسههایی در کار است تا حقایق را به گونهای دیگر جلوه دهد.»
او ادامه داد: «نکته سوم مسئله دموکراسی است پایه فکر انقلاب اسلامی بر مردم سالاری دینی استوار است این موضوع برای ما بسیار حائز است چرا که هم آن را باور داریم و هم آن را اجرا میکنیم، موضوعی که در بسیاری از کشورها به صورت ظاهری مورد توجه قرار میگیرد. در تفکر فلسفه سیاسی عدالت به معنای مشارکت اکثریت جامعه است. حاکم در جامعه زمانی عادل است که زمینهای فراهم کند که استعدادها به افعال مبدل شود. در بخش اقتصاد نیز باید همه مردم مشارکت داده شود به عبارت دیگر رقابت، مشارکت و پویایی باید هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه اقتصادی وجود داشته باشد.»
رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «استبداد هیچگاه نمیتواند عادلانه باشد جوهره فلسفه سیاسی اسلام، عدالت است. حرکت و مشارکت موجب بالفعل شدن استعدادهای افراد میشود. مردم سالاری دینی نوعی حرکت به سمت کمال دینی برای رسیدن افراد به کمال شخصیتیشان است. این موضوع تفنن نیست گاهی در مناقشات به ویژه در مناقشات پس از انتخابات مسائلی به وجود میآید، هیچگاه انتخابات در ایران بدون مباحث جدی دنبال نشده به جز حوادث اخیر که حضور بیگانگان آن را به راه دیگری کشاند. پایبندیمان به دموکراسی جدی است از این رو باید به آن توجه و آن را در سطح کشورهای محل ماموریت معرفی کنید.»
رییس مجلس شورای اسلامی آزادی را یکی دیگر از ارکان تحقق عدالت برشمرد و گفت: «بدون آزادی، بخشی از عدالت محقق نمیشود افتخار میکنیم که انقلاب اسلامی فضایی را به وجود آورد تا عدالت محقق شد. اگرچه برخی هزینهها برای کشور مترتب بود ولی این موضوع، ارزش داشت. آزادی فکر و اندیشه به معنای واقعی باید به عنوان جبهه انقلاب اسلامی معرفی شود یکی از خصوصیات انقلاب اسلامی روحیه ضد استکباری است. ابایی در دفاع از برخی مظلومان جهان نداریم و دفاع ما از مظلوم موجب افتخار ماست.»
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای فرهنگی بینالمللی به وجود آمده علیه کشور گفت: «چالشهای ایجاد شده بر حسب شرایط زمان از سوی کشورهای غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی و با حمایت برخی کشورهای منطقه انجام میشود. هماکنون چند چالش مهم از سوی آنان به وجود آمده است که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید برای آن تدبیر کند. اولین موضوع، موضوع هستهیی است در مسئله هستهیی آنان دروغ بزرگی گفتند و آنقدر بر روی آن پافشاری کردند تا در افکار عمومی نهادینه شود.»
لاریجانی تبیین تئوریهای فرهنگی از سوی رایزنان فرهنگی را بسیار حائر اهمیت دانست و گفت: «اینکه مقام معظم رهبری فتوا میدهند که بمب هستهیی حرام است نشان از مبنای فرهنگی مهمی است که به آن اعتقاد داریم و این در حالی است که در جنگ هشت ساله رژیم بعث در سردشت و حلبچه از سلاح شیمیایی استفاده کرد ولی ایران مقابله به مثل نکرد.»
لاریجانی با اشاره به چالش دومی که از سوی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی دامن زده میشود، موضوع طایفه و قومیتگرایی است، مباحثی چون هلال شیعی و عرب و فارس یا شیعه و سنی از جمله این دغلکاریها است. چرا فارس و عرب درست میکنند باید مبنای فرهنگی آن در میان نخبگان فرهنگی مطرح و ارزیابی شود..»
وی موضوع حقوق بشر را سومین چالش پیشرو برشمرد و افزود: «معرفی چارچوبهایی که اسلام برای حقوق فردی و اجتماعی در نظر دارد برایمان بسیار حائز اهمیت است. بخش فرهنگ همواره موجب پایداری و نهادینه شدن موضوعات سیاسی میشود. موضوع جذب سایر فرهنگها و تعالی بخشی آن در درون فرهنگ ایرانی و اسلامی از ویژگیهای ایرانیان است. ابنسینا از تفکر ارسطو استفاده کرد و در نظام جدیدی مباحثی را مطرح کرد. ما در حوزه فرهنگی گارد نمیگیریم از تجربه فرهنگی سایر ملل استفاده خواهیم کرد منتهی جنس مرغوب آن را شناسایی و مورد بهرهبرداری قرار میدهیم. گرته برداریهای سطحی مورد نظر بنده نیست ولی استفاده از تجربه و فرهنگ سایر ملل خوب است. مبانی فرهنگی اصول توسعه را باید شناسایی و از آن استفاده کنیم، مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد پیشنهادات شکل گرفته شما را در صورت ارائه مورد توجه قرار دهد.»
لاریجانی با اشاره به ساماندهی وضعیت سازمانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: «در کشور بخشهایی چون جامعه المصطفی ماموریت مهمی را بر دوش دارند ولی باید با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هماهنگ باشند. هم قانون و هم نوع رفتار اداری شما باید به گونهای باشد که آنان احساس کنند شما پشتیبانشان هستید. آقایی کردن، شرایط و ابزاری دارد که باید از آنها به خوبی استفاده کنیم.»
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بودجه ناکافی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: «بودجه سازمان چندان نیست و باید در لایحه دولت تغییر میکرد. تلاش زیادی از سوی مجلس و نمایندگان انجام شد ولی توفیق چندانی حاصل نشد. بودجه سازمان باید در صحن علنی مجلس مورد توجه جدی نمایندگان قرار گیرد.»
لاریجانی ثبت عید نوروز به عنوان یک روز بینالمللی را نشانه موفقیت ایران در عرصه بینالملل دانست و افزود: «اگرچه ثبت این اتفاق به کمک برخی از کشورهای منطقه انجام شد ولی باید از این قطعنامه صیانت کنیم. پیشنهاد میکنم برنامهای برای این قطعنامه در محل رایزنی خارج از کشور داشته باشید و از گروههای دوستی و نخبگان کشورها دعوت و اسلام و انقلاب را در آن تبلیغ کنیم. اگر شما در این قطعنامه جدی نباشید ممکن است دچار نسیان شوید یا اینکه دیگران در این قضیه فعالتر از ما عمل کنند برازنده ایران است که در این زمینه سرمایهگذاری کند. شما باید به کمک سفارتخانهها این تفکر را تبدیل به یک دستورالعمل اجرایی کنید. بنده نیز برای روسای مجالس اسلامی به جز چند کشور نامهای در این خصوص ارسال کردهام.»
به اعتقاد رییس مجلس شورای اسلامی از بدو تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فلسفهای نهفته بود که مجموعه فرهنگی کشور در خارج، از نظم در سیاستگذاری و اجرا برخوردار شود.
کد خبر 48501
نظر شما