ایلنا نوشت: عصمت سوادی به عنوان نخستین زن جهت ثبت نام پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شد.

تاکنون حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحسن موسوی تبریزی از حوزه آذربایجان غربی، آیت‌الله سید ابوالفضل می‌رمحمدی نماینده فعلی استان مرکزی از حوزه انتخابیه تهران جهت ثبت نام برای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری وارد ستاد انتخابات وازت کشور شدند.

همچنین حجت الاسلام سید محسن گلپایگانی از حوزه انتخابیه ایلام و سیدرضا ربیعی و سیدمجتبی آیت‌اللهی ازحوزه انتخابیه تهران وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شدند.

همچنین حجت الاسلام امان‌الله علیمرادی بردسیری نخستین داوطلبی بود که با حضور در ستاد انتخاباتی کشور از حوزه انتخابی کرمان نام نویسی کرد و حجت الاسلام سیدمهدی دریاباری از حوزه انتخابی تهران و حبیب‌الله احمدی از اصفهان به عنوان دومین و سومین داوطلبان در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نام‌نویسی کردند.

آیت‌الله کعبی برای انتخابات مجلس خبرگان کاندیدا شد

همچنین به گزارش ایسنا، آیت‌الله عباس کعبی نماینده فعلی مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری برای انتخابات پنجمین دوره این مجلس نیز ثبت‌نام کرد.

آیت‌الله عباس کعبی در حاشیه ثبت‌نام انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در ساعات ابتدایی روز 26 آذرماه در فرمانداری اهواز انجام شد، در جمع خبرنگاران با بیان این‌که «مجلس خبرگان رهبری پیوند مردم و نظام اسلامی است»، اظهار کرد: مجلس خبرگان محل تجمع مجتهدین با نفوذ علوم دینی و منتخب مردم و برخوردار از تقوا و دارای بینش سیاسی، اجتماعی و مسلط بر اوضاع داخلی و بین‌المللی است که نقش ویژه‌ای در تداوم، صیانت و تعیین رهبری دارند.

وی افزود: این مجلس تضمین‌کننده مسئولیت و ماموریت نظام است؛ مبنای قدرت در اسلام الهی است اما ساخت قدرت مردمی است که از طریق انتخابات و اتکا بر آرای عمومی مردم، ساختار قدرت ایجاد می‌شود. مجلس خبرگان رهبری یکی از ساخت‌های قدرت در سطح کلان نظام اسلامی است.

وی گفت: اظهار نظر در مجلس خبرگان و هر تصمیمی در آن کارشناسی است؛ مجلس خبرگان به دلیل آنکه قدرت اجرایی و قانون‌گذاری ندارد جناحی و حزبی نیست. اصولا ممکن است اعضای مجلس خبرگان در خصوص اوضاع داخلی و بین‌المللی دیدگاه متفاوت داشته باشند و سلایق گوناگون در مجلس خبرگان وجود داشته باشد، اما هر تصمیمی در آن بر مبنای کارشناسی است.

این کاندیدای پنجمین دوره مجلس خبرگان ادامه‌ داد: کسانی که فکر می‌کنند مجلس خبرگان باید در حد خواسته‌های جناح‌ها و اهداف تنزل پیدا کند، جایگاه مجلس خبرگان را نمی‌شناسند. ولایت فقهی و رهبری جناحی نیست؛ بنابراین مجلس خبرگان که تداوم رهبری است نمی‌تواند جناحی باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش و جایگاه مجلس خبرگان در کشور، خاطرنشان‌کرد: مجلس خبرگان دارای کمیسیون‌های مختلفی است که در زمینه‌های مختلف، تحقیقات و بررسی‌ها انجام می‌شود. همچنین طبق تحقیقات علمی مجلس خبرگان، راهبردهای مهم نظام به عنوان مشاوره ارایه می‌شود. مجلس خبرگان نقاط نظر خود را به رهبری منعکس می‌کند.

وی ادامه‌ داد: یکی از زمینه‌های فعالیت‌های مجلس خبرگان علاوه بر پروژه‌های راهبردی نظام، در حوزه استان‌هاست که در جهت تحقق سیاست‌های کلان نظام اسلامی در استان‌ها نظارت و اشراف کلان دارد و اشراف علمایی است. هدایت مردم، حمایت از آن‌ها و نظارت بر نظام، از ویژگی‌های مجلس خبرگان است، مجلس خبرگان مجلس بسیار تاثیرگذاری است.

27213

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 489523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =