سیدعباس عراقچی سفیر ایران در ژاپن گفت: به طور قطع با تحرکات صورت گرفته و تفاهمی که در سفر رییس قوه مقننه به وجود آمده، به نظر می‌رسد ژاپنی‌ها به یک دیدگاه جدید نسبت به ایران چشم دوخته‌اند.

به گزارش خانه ملت سفیر ایران در ژاپن طی گفتگویی به شرح نتایج سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ژاپن پرداخت که اهم سخنان وی به این شرح است:

 • سفر دکتر علی لاریجانی رئیس قوه مقننه پس از 25 سال از سفر رئیس مجلس ایران به ژاپن می‌گذرد. همچنین این سفر پس از 10 سال از آخرین هیات بلند پایه ایرانی به ژاپن انجام می‌شود، در سال 2000 آقای خاتمی رئیس جمهور به ژاپن سفر کردند، لذا سفر رئیس مجلس شورای اسلامی در شرایط خاصی که آمریکایی‌ها تحرکات گسترده‌ای را برای فشار آوردن به ایران آغاز کرده‌اند دارای اهمیت است

• برخوردی که ژاپنی‌ها با هیات ایرانی به ریاست دکتر لاریجانی رئیس مجلس ایران داشتند بسیار گرم، دوستانه و در عالی‌ترین سطح ممکن بود.

• دیدار با روسای مجالس نمایندگان و سنا، دیدار با نخست وزیر ژاپن، دیدار با عالی‌ترین مقام قضایی، دیدار وزیر خارجه، دیدار با رهبر حزب مخالف و اعضای گروه پارلمانی و همچنین تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و ژاپن که به دلیل انجام انتخابات اخیر ژاپن هنوز گروه دوستی پارلمانی با ژاپن شکل نگرفته بود، خوشبختانه ژاپنی‌ها این امر را تسریع کردند..

• به طور قطع با تحرکات صورت گرفته و تفاهمی که به وجود آمده، به نظر می‌رسد ژاپنی‌ها به یک دیدگاه جدید نسبت به ایران چشم دوخته‌آند به نحوی که خواستار این هستند در تحولات بین المللی مربوط به ایران مشارکت بیشتری داشته باشند و تنها یک عضو ناظر نباشند از منظر اقتصادی هم ژاپنی‌ها شاهد این هستند که فرصت‌های اقتصادی در ایران روز به روز در حال از دست رفتن است و رقبای آنها در بازارهای ایران حضور می‌یابند و فرصت‌ها را می‌گیرند، لذا سیاست صبر و انتظار،‌ سیاست غلطی برای ژاپنی‌ها محسوب می‌شود

• ایران و ژاپن از گذشته‌های دور در حوزه‌های نفت و انرژی با یکدیگر همکاری نزدیکی داشته‌اند همین طور در بخش‌های تجاری و قدیمی خود و ماشین آلات که بین دو کشور وجود داشته،‌ در حوزه‌های جدیدی مثل بهینه سازی مصرف انرژی. رئیس جمهور ایران و نخست وزیر ژاپن در عالی‌ترین سطح در حاشیه اجلاس فائو در رم توافق‌هایی به انجام رساندند. مقرر شد ژاپن به ایران در این زمینه کمک‌های لازم را ارائه کند، البته ژاپن هم اعلام آمادگی کرد تا فناوری‌های خود را در این زمینه گسترش دهد و اختیاراتی را در اختیار ما قرار دهد، وزرای نفت و نیرو باید قدر این فرصت و همکاری را بدانند.

کد خبر 49139

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصريان IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۲
    0 0
    سلام نظر به اينكه ژاپن آسيب‌ديده سلاح هسته اي، داراي توانمندي بالا در انرژي هسته‌اي و متعهد به عدم گسترش سلاح هسته اي مي‌باشد، همكاري هسته‌اي با اين كشور جاي كار دارد گرچه ممكن است ابتدا دشوار بنمايد ولي منافع قابل توجهي خواهد داشت. حداقل به عنوان يك مسير نرفته و بدون مختل كردن ديگر فعاليتهاي صلح آميز و در دست انجام.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین